Zakladny rozdiel: poledit vo win9x sa lisi od poleditu z win2k (poledit ver 5.0)
Ja som to skusal na win9x. A tam si mi to podarilo rozchodit. V podstate mi stacilo vytvorit jeden pol subor a bolo po problemoch.
Co sa tyka tych sablon, tak to pridavanie je samozrejme umoznene IBA ked nie su otvorene politiky. Potom ich tam ide pridavat n politik (n je lubovolne). mam to overene na win9x aj w2k server.
Ked som skusal pouzit poledit z w2k na win9x, tak mi neslo nacitat ziadnu sablonu a vypisovalo chyby v sablonach, to znamena ze su navzajom tie poledity nekompatibilne.
Ked som totiz vytvoril subor *.pol v poledite win9x, tak mi ho nechcelo nacitat v systeme w2k a opacne. A podla sceenshotov predpokladam, ze si pouzil asi w2k. S nim ale nie je kompatibilny subor test.pol, ktory som ti poslal.
Co sa tyka toho slovenskeho poleditu odo mna, tak ten som prekladal ja (na CD win98SK je poledit normalne anglicky). Dal som ho tam z duovodu lepsej prehladnosti v okne pre pridanie sablony, ktore som zvacsil. Totiz v normalonom poledite, mi zobrazi iba cast adresarov bez nazvov sablon a potom niekedy neviem ktore sablony su aktivovane.
Otazka:
Jaky je rozdil v menu File mezi otevrit Soubor (POL) a Registr?
Rozdiel je dost velky: Ked otvori register, mas k dispozicii dva objekty
LocalnyPocitac (ekvivalent ku HKLM)
LokalnyUser (ekvivalent ku HKCU)
Viac objektov tam - pochopitelne - pridavat nejde. Vsetky zmeny, ktore uskutocnis a ulozis sa ti okamzite aplikuju (real-time), a teda ak si si dal nejaku restrikciu, tak po ulozeni nastaveni sa ti obmedzenie okamzite prejavi a pod.
Vo win2k/XP sa ale nedaju zmeny do registru zapisat. Vo win9x to ide bezchybne.
Je to nevyhodne pouzivat pre viacerych userov, lebo by si sa musel na kazdeho usera v systeme prihlasit a lokalne uskutocnit vsetky zmeny restrikcii.
Subor *.pol to za teba vsetko urobi: Popridavas si userov (konkretne mena reprezentuju prihlasovacie loginy existujucich userov). Kazdy pridany user reprezentuje tzv. masku pre svoj osobny register (HKCU). A po nalogovani usera na PC, na ktorom je zapnuta sluzba RemoteUpdate, sa automaticky VZDY nahraju nastavenia jeho objektu so suboru **.pol (v subore pol sa vyhlada jeho obekt podla prihlasovacieho mena. a ak sa najde, tak sa aplikuje. Ak sa nenajde, tak tak sa automaticky aplikuje DefaultUser). Podobne to funguje aj pri aktualizacii registra pocitaca (HKLM) so zapnutou sluzbou RemoteUpdate.
Ak pouzivas win2k a poledit z CD win2k server, tak by nemal byt problem pri vytvarani noveho *.pol suboru (na w2k serveri to islo bez problemov). Ak ten poledit(ver. 5.0) nemas, tak ti ho poslem.
Podla mna to v subore pol vyzera asi takto. Predstav si export klucov (vnutro suborov *.reg) registra z regeditu v konbinacii so sablonami *.adm (predpokladam, ze si si ich aspon pozrel ako vypadaju zvnutra tie sablony). A tato kombinacia je jednoducho zakodovana. Preto pri ukladani suboru *.pol to vypisuje chyby typu "Doslo k chybe pri zapisu do registru. Subor nemuoze byt ulozeny"
Odporucanie: Ak pouzivas systemy win9x, tak pouzi moj subor test.pol a ten si uprav (kedze ti ale nejde otvorit (neviem ale v ktorom systeme si ho otvaral), skus ho otvorit v systeme win9x s DOINSTALOVANYM a nie so skopirovanym poleditom). Totiz pri instalovani sa do adresara "%windir%/inf" skopiruju sablony (a teda aj common.adm) a poledit si ich automaticky najde.
Ak pouzivas win2k/XP, tak nepouzivaj poledit z CD win98, ale ten, co je vo win2k server (ver 5.0).
A napis (ak mozes) na akej platforme fungujes.

Odpověď s citací