Citace Původně odeslal HiGhLaNdEr
Když se někomu ohřívají paměti od vzduchu v case tak už mu doopravdy neni pomoci.....

primárně nemůžou bejt paměti studenější než vzduch v bedně, ... protože nemají jak to teplo odvádět,.. Jsou totiž zasunutý v soklech, který jsou na motherboardu a ten board je taky v bedně, takže ten board minimálně stejnou teplotu jako ten vzduch v bedně nebo ty paměti,...

To je ale jen teoreticky,..

Vzhledem k tomu, že zdrojem tepla v kompu neni vzduch v bedně, ale součástky na boardu tak už z principu nemůže mít ten board a paměti menší teplotu než má ten vzduch,...
Pokud budu mít bednu kde bude teplota 50stC a dam do ní ramky se strátou např 20W tak ty paměti budou vždycky mít větší teplotu než má ten vzduch v bedně,..

K tomu mojemu příspěvku:
Už jsem prostě nemněl slov,...

Opravdu někteří už by mněli přestat hulit ten zelenej bordel a v horku by nemněli chlastat pivo,...
no to máš pravdu ale v praxi je to ještě troch jiný:
Mám procák a ten je moc horkej (nejteplejší věc v počítači) dám na něj chladič ten mu to teplo začne odebírat a rozfukovat ho do okolí, dalo by se říct, že když mám na CPU 63 C tak ten vzduch je o něco málo chladnější třeba 50 a tento vitr mi fouka na tu pamet kolmo , co myslis bude se to zahrivat nebo ne já si právě myslím furt že jo....