Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Abit NF7.Instalace Win XP,AWD flash

Standardní Abit NF7.Instalace Win XP,AWD flash

Koupil jsem před 14 dny Abita NF-7 a mám dva velké probémy.

1.Nelze nainstalovat Win XP.na jyných deskách jde v pohodě.ktitichá chyba-C:/setuprrreg.Knihovny nelze rozbalit,mělo vby jich být více.

2.Systémový čas je mimo synchronyzaci.Restartute operacia přenastavte BIOS.

Chtěl jsem updatovat základní BIOS(Compile Date: 1/22/2003),ale!!U nf719.exe je napsáno,že awd 8.23K je špatný a mám použít awd 8.23D.
    Rozbalil jsem nf716 a tam je napsáno,že awd 8.23D je špatný a mám použít TEN SAMY 8.23D.

Deska je OK,ale BIOS(doufam že ne Rom)je KO.

Co stím?Mám použít starý awd 7.54K z r.1999.nebo skusit Win98 a použít LIVE BIOS?Offline nebo online.??
    Dekuji.
    No pain, no game.

Standardní

nějak jsem nepochopil podstatu problemu, udělej následující ! Stáhni od suď verzi 1,4 http://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/nf7-s2.htm rozbal ten soubor na disketu pust pocitac, pos POST mackej Alt F2 nahraje se novy bios a pak zkus znova instalaci
    Pašák erda.

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

lidi, než se pouštíte do flashování biosu, tak se podívejte jakou máte revizi desky, ono to vypadá , že máš 2.0 a pokoušíš se flashovat bios určený pro 1.0-1.2 a ty XP , nejsou to nějaké s crackem, případně změň datum v biosu na xx-xx-2001

Standardní Re

Win Xp s crcekem nemam.Ostatním fungují.Přečtěte si .txt u všech biosu Abit NF7.Upozornúji na chybu v AWD flash 8.23K(N719-18-17)a okazují na (starší)AWD flash 8.23D nebo novější než 8.23K.
    ---Please use AWDFLASH 8.23D or later to update NF7 series BIOS. With
    incorrect AWDFLASH version, the GUID will be erased, and leads to
    IEEE1394 peer to peer function failed. AWDFLASH 8.23K is included in
    this BIOS package.---Chápete

V BIOSech N715-16,zase říkají uplnou hovadinu.AWD flash 8.23D jsou špatný a dělá problémy s IEEE xxx,proto se má použít WD flash 8.23D(ten samý?)
    No pain, no game.

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

já mám NF7-S rev. 1.2 a bios 19 jsem flashoval asi před týdnem a bez problémů, stejně tak 18 předtím

Standardní Re: Re

Citace Původně odeslal kernel
    Win Xp s crcekem nemam.Ostatním fungují.Přečtěte si .txt u všech biosu Abit NF7.Upozornúji na chybu v AWD flash 8.23K(N719-18-17)a okazují na (starší)AWD flash 8.23D nebo novější než 8.23K.
    ---Please use AWDFLASH 8.23D or later to update NF7 series BIOS. With
    incorrect AWDFLASH version, the GUID will be erased, and leads to
    IEEE1394 peer to peer function failed. AWDFLASH 8.23K is included in
    this BIOS package.---Chápete

no neviem ci som to ja blbo pochopil ale podla mna tam pisu ze mas pouzit awdflash 8.23D alebo neskorsi, lebo so zlou verziou(starsou)
    sa ti odkuri firewire. A dalej ze v tomto balicku s biosom je prilozena verzia 8.23K (ktora je novsia) tak ze by mala bez problemov fachat.

V BIOSech N715-16,zase říkají uplnou hovadinu.AWD flash 8.23D jsou špatný a dělá problémy s IEEE xxx,proto se má použít WD flash 8.23D(ten samý?)
    Vlado

Standardní Nebootuje ani do biosu.

Měl bych se touto novou dekou nocý problém.Už ani nenajede do biosu.
    Když je vložena disketa tak 2x dlouze pípá vysokým tonem.
    Když není vložena disketa tak pípá 1x vysokým tonem a pak 1x hlubším tomem.
    Monitor se sám nezapne.Kzdyž ho zapnu tak se oběvý u zapnutého pc NO SIGNEL.
    Skoušel jsem odpojit všechny disky a CD mechaniky-bez efektu.Reset BIOSu,vyndání baterie,vytažení napájecího kabelu či přesunutí jediného dimmu z banku 1 do banku 0 taktéž bez efektu.Jedině to tedy reaguje na přítomnos či nepřítomnost A:/ mechaniky.

Předtím jsem jako poslední operaci jsden disk sojil v Fdisk c: a pak naformátoval Format c:.
    tento disk však nebyl bootovací,ani na něm nebyl systém pouze,byl rozdělen.možná na něm byl virtuální disk.Ale en se vždy vytvoří i při bootováni přes disketu.Skoušel jsem vkládat boot disk Win Me a taky vc(Volkov com.)nic.

Prosím o pomoc.bydlím daleko od prahy a reklamace poštou je moooc zdouhava.

1300Duron,Abit NF-M,512MB Apacer 400MHz,barracuda V 120GB,barracuda 20GB,modem ESS,Tuner 878M.
    No pain, no game.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Provozovani Win XP z flash karty
    Založil Kajik v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 17.10.2005, 22:16
  2. ati win flash
    Založil vaskez v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 03.10.2005, 14:43
  3. Jak rozjet USB flash disk ve Win 98?
    Založil sirius v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 04.04.2004, 14:23
  4. ABIT NF7 S ako nainstalovat win na SATA disk?
    Založil Peter Chovanec v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 01.08.2003, 22:56
  5. WOW Abit Flash Menu ! Flash Biosu z Windows
    Založil Deviant v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 19.07.2003, 12:59

Pravidla přispívání