Proč by to nemohlo mít 53°C. Můj procík je na tom stejně. Rozdíly vašich teplot a této teploty může být v tom (jak psal Rainbow), že u některých desek se teplota CPU berez z čidla pod procesorem a u jiných zase přímo "z CPU" -> je větší než ta na povrchu/pod CPU. Když je teplota brána přímo z CPU, můžete taky v HW monitoru (psal už Rainbow) vidět, že např. při využití CPU na 100% jde teplota brutálně rychle nahoru. Pokud máte čidlo pod CPU, tak takový rychlý nárůst neuvidíte.
Chladič SPIRE je pak určitě chladný (jako u mě), protože na povrchu není taková teplota jako přímo v jádře. Nevidím tedy důvod cokoliv měnit co se týče teploty...
Add nízký výkon: čipová sada Via 133A je maximálně nevýkonná hlavně co se týče pamětí (a ty, jak jsem vysledoval na svém PC, hrajou třeba v 3DMarku velkou roli). Pokud má kámoš paměti taktlé až na 140MHz, je možné, že mu nezvládají CAS2 nebo nějaké lepší časování = snížení výkonu. GF2MX 64MB není o nic více výkonnější než GF2MX 32MB, někdy právě na 32MB verzi ztrácí...

Odpověď s citací