Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 64

Téma: IR prijimac k PC

Standardní IR prijimac k PC

dokazal by nekdo postavit prijimac IR ktery je popsany na adrese http://mujweb.cz/www/lukasoftc/cz/remote.htm nebo http://www.pretaktovani.cz/text/ydalkove.asp

sam si na to netroufnu, tak pokud by to nekdo zbastlil a poslal mi to na dobirku. Zaplatim soucastky plus neco za praci (rozumne) a postovny.

diky

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Dneska jsem na to koukal a hodlám to bastlit. Práce je to tak na 30min. se vším všudy(vytáhnutí a schování vercajku i s úklidem stolu ). Takže pokud by mi to fungovalo, tak nejni problém
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx
    Dneska jsem na to koukal a hodlám to bastlit. Práce je to tak na 30min. se vším všudy(vytáhnutí a schování vercajku i s úklidem stolu ). Takže pokud by mi to fungovalo, tak nejni problém
    byl bych moc vdecnej

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Do konce týdne dojdu pro součástky a pak ti dám vědět. Počítej s tím, že dobírka tě bude stát min. 50, součástky údajně do stovky + na kolik si ceníš práce. Do konce týdne dám vědět.

Standardní

odpoved v SZ

Standardní

Ja to uz mam asi rok a je to nad moje ocakavania!!!!!
    Vola sa to GIRDER a da sa na nom naprogramovat uplne vsetko na lubovolnom dialkovom ovladaci !!!!!
    A nestoji to viac ako 200sk
    PC STORM

Standardní

cipis - a nechces to zkusit zbastlit sam? Je to fakt jednoduchy a potom ten pocit z dobre udelane prace ... Pokud ti schema dela potize, mkni na moji stranku http://home.tiscali.cz/hasiash/ir.htm. Stranka hnusna, fotky rozmazany, ale stavel to podle toho treba Loki12 a nutno podotknout ze uspesne (kdyz to zvladli takovi elektro-antitalenti jako Loki12 a ja, tak to zvladnes taky )

Millisx - sorry, nechci ti kazit kseft, ale stejne na tom nic moc nevydelas nebo snad jo

BTW:soucastky na 2 prijimace se mi jeste vali v supliku
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal Hasich
    cipis - a nechces to zkusit zbastlit sam? Je to fakt jednoduchy a potom ten pocit z dobre udelane prace ... Pokud ti schema dela potize, mkni na moji stranku http://home.tiscali.cz/hasiash/ir.htm. Stranka hnusna, fotky rozmazany, ale stavel to podle toho treba Loki12 a nutno podotknout ze uspesne (kdyz to zvladli takovi elektro-antitalenti jako Loki12 a ja, tak to zvladnes taky )

Millisx - sorry, nechci ti kazit kseft, ale stejne na tom nic moc nevydelas nebo snad jo
    Nekazíš, proti gustu, žádný dišputát Vždyť já to nikomu nenutím.
    Nejde o výdělek, ale proč nepomoct?? Ale ani kuře zadarmo nehrabe.

BTW To se dělá, kazit mi kšefty

Standardní

ja to mam postavene tiez uz velmi davno ...
    tento tyden som to xcel znovu pripojit ale nejako mi to nefunguje ... neviem ci sa to poskodilo pri tom ako sa mi to valalo v supliku a pozemi alebo je chyba niekde inde
    nexce sa mi hladat xybu tak si dnes-zajtra postavim novy kus

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Takový dotázek. Fachá to pod W2K a WXP

Standardní

mne to pod 2k fungovalo pokial som nemal zavedeny ovladac na multimedialnu HP klavesnicu

Standardní

Citace Původně odeslal Lopo
    mne to pod 2k fungovalo pokial som nemal zavedeny ovladac na multimedialnu HP klavesnicu
    no taky mam tu cernou compaq klavescnici od Dolbyho, tak doufam ze se to s tim nebude hadat (ovladac je defakto taky HP)

Standardní

Citace Původně odeslal cipis
    Citace Původně odeslal Lopo
    no taky mam tu cernou compaq klavescnici od Dolbyho, tak doufam ze se to s tim nebude hadat (ovladac je defakto taky HP)
    dufat mozes

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Tak už mám součástky, akorát ten IR mám 36kHz, 38 prý standardně nejsou, ale ten 36 prý spolupracuje se vším, tak uvidím.

Standardní

2 ALL: ten Hasichov postup je super. (len dufam ze uz opravil tu chybu v navode ).
    Presne ako poznamenal aj ja taky elktroantitalent som to zvladol.
    Prisiel som do obchodu ukazal im schemu - dokonca vedeli co to aj je - dali mi vsetko co som potreboval - vytlacil som si Hasichov postup - a potom uz len letovanie.
    Girder funguje super. Aj na XP.
    A nic nieje take dobre ako dopozeral Divx z postele. Pekne krasne namierit ovladac na PC - vsetko povypinat (aj PC) a potom si este tym istym ovladacom pustit vezu a nechat si zahrat nejake to pekne cd na dobru noc.

Milisx: tiez som nemohol zohnat 38 senzor. ale 36 uplne staci.
    Este raz sa musim podavat Hasichovi.
    AMD Athlon XP 1700 B0 MSI K7T266Pro2-A 512 MB DDRAM Sapphire R9600Pro Seagate Baracuda 7200.7 40 GB Maxtor 20GB Teac 16x10x40 Teac DVD Genius 5.1 HT Hercules Fortissimo III 7.1 Olypmus C-730 UZ

Standardní

Zkousel jsem to pod Win98SE, Win2k a WinXP a facha vsude
    Bratranec to dokonce uspesne provozoval i v RedHatu

Loki12 - tu chybicku jsem opravil uz davno, muzes si to zkontrolovat

Millisx - 36kHz prijimac nebude fungovat se vsema ovladacema, me 36kHz funguje s Tesla, Akai a Askey (TView99), ale treba s ovladacem Sony nechodi (prijima to blbosti, pokazde je tam jiny kod )

Standardní

jj, já jsem si podobnou věcičku taky spájel (nevím jesli je to přesně tenhle typ, měl jsem to ze stránek nějakýho Igora (teď nevím příjmení), Igor se jmenuje myslím i ten plugin do Girderu. Je to fakt super, zvlášť ta varianta se zvýšenou citlivostí a navíc to zvládnou spájet i lidi s oběma rukama levýma (já ) pozn. zas to se mnou tak špatný nebude, ale fakt to zvládne každej
    Home PC:MSI K7T 266Pro2,Athlon XP 1800+ Palomino,Titan D5TB, 256MB DDR Elixir,40GB Seagate,Sapphire Radeon 9600 Atlantis,Logitech MX500 optical mouse, Canon BJC 6000,AOC 7Klr monitor,CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac W524E 24/10/40,Hercules MUSE 5.1,Genius Home Theater 5.1 repro
    Notebook:Toshiba Satellite A10-S103,Celeron 2,0GHz,256MB DDR RAM,30GB HDD,Intel 852GM,TVout,USB2.0,DVD ROM
    DigiCamera:Kodak Z740

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Zkousel jsem to pod Win98SE, Win2k a WinXP a facha vsude
    Bratranec to dokonce uspesne provozoval i v RedHatu

Loki12 - tu chybicku jsem opravil uz davno, muzes si to zkontrolovat

Millisx - 36kHz prijimac nebude fungovat se vsema ovladacema, me 36kHz funguje s Tesla, Akai a Askey (TView99), ale treba s ovladacem Sony nechodi (prijima to blbosti, pokazde je tam jiny kod )
    Někde jsem dnes četl, že skoro všechny sonky jedou na 40kHz, takže tam bude ta chyba. Někde(Igor Cesko) je i zapojení se zvýšenou citlivostí.
    A navíc doma žádnej SONY nemám.

Standardní

Někde jsem dnes četl, že skoro všechny sonky jedou na 40kHz, takže tam bude ta chyba. Někde(Igor Cesko) je i zapojení se zvýšenou citlivostí.
    Ale ja delal jen prijimace se zvysenou citlivosti a stejne ta 36-ka signal od Sony nevezme. Kvuli tomu jsem objednaval 38kHz z GM a ty parchanti me pekne natahli s postovnym
    36-ka toho nevezme vic, treba starsi Kenwood(hi-fi), nebo Leadtek(TVkarta). Rekl bych, ze s tim 36kHz cidlem je sance tak 50/50, pokud mu to budes stavet, tak by to chtelo, abys mel 38kHz, nebo alespon zjisti, od jekeho pristroje bude pouzivat ovladac.
    Tou citlivosti se asi mysli sila signalu, ne jeho frekvence.

Standardní

Ale ja delal jen prijimace se zvysenou citlivosti a stejne ta 36-ka signal od Sony nevezme. Kvuli tomu jsem objednaval 38kHz z GM a ty parchanti me pekne natahli s postovnym
    36-ka toho nevezme vic, treba starsi Kenwood(hi-fi), nebo Leadtek(TVkarta). Rekl bych, ze s tim 36kHz cidlem je sance tak 50/50, pokud mu to budes stavet, tak by to chtelo, abys mel 38kHz, nebo alespon zjisti, od jekeho pristroje bude pouzivat ovladac.
    Tou citlivosti se asi mysli sila signalu, ne jeho frekvence.
    a ja som praveze pocul ze je to frekvencia a preto ze najlepsie pouzit 38kHz
    pretoze
    vacsina ir ovladacou pouzivat frekvenciu medzi 36-40 kHz
    ale najdu sa aj urcite vynimky.
    samotny prijmac ma aj urcite frekvecne odchylky:
    naprikal na 36 chytis vsetko v rozsahu od 34 - 38
    na 38 chytis vsetko na 36 - 40.
    a s toho dovodu ked budes mat 36 tak sa ti MOZE stat ze budes mat doma prave ovladac ktory bude pracovat niekde nad 38 kHz a bude ti to k prdu.

doma som moju 36 skusal na vsetkych 5-tich ovladacoch (Aiwa, ORAVA, Panasonic, Thompson, DiK - nejaka noname veza mojej sestry) a vsetko fungovalo - kody to bez problemov chytalo.
    teraz som prevadzkujem s Technics.

takze ta 36 nieje na zahodenie
    AMD Athlon XP 1700 B0 MSI K7T266Pro2-A 512 MB DDRAM Sapphire R9600Pro Seagate Baracuda 7200.7 40 GB Maxtor 20GB Teac 16x10x40 Teac DVD Genius 5.1 HT Hercules Fortissimo III 7.1 Olypmus C-730 UZ

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Funguje to bez problémů a na první pokus. akorát ještě rozlousknout ten girder Jinak s tou 36 to občas na stejné tlačítko chytne jiný kód.

Standardní

Funguje to bez problémů a na první pokus. akorát ještě rozlousknout ten girder Jinak s tou 36 to občas na stejné tlačítko chytne jiný kód.
    preco?? ved je to v pohode.
    dokonca som si k nemu stiahol aj cesky help a postupy ako na to.

a niekde su tam aj nejake ovladacie plug-iny uz hotove - tak sa kukni ako to funguje tam a potom uz len nastav na svoje potreby.

ja ked som pochopil prikazy v girdery tak prve co som si nastavil bolo vysuvanie a zasuvanie tray cd mechanik. velka to sranda

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Právě ty návody jsem si nastáhnul. Tak asi dneska.
    Abys chápal. Mám vyzkoušené třeba zapnutí spořiče. Ale ještě nevím, jak tam nastavit třeba to přehrávání ve WAMP.

Standardní

Právě ty návody jsem si nastáhnul. Tak asi dneska.
    Abys chápal. Mám vyzkoušené třeba zapnutí spořiče. Ale ještě nevím, jak tam nastavit třeba to přehrávání ve WAMP.
    sam som to ani na nevymyslal

vravim ze tam bol nejaky plug-in ktory ovladal PowerDVD, WinAmp, nejake ficuriny Windowsu, a este nieco

tie ficuriny a to druhe som vymazal a nechal si len Power DVD a WinAmp - poprepisoval adresy k suborom - doplnil tie ficuriny ako tray out/in, vypnutie compu, scrsaver, mute all.

urcite sa ti to podari

Standardní

Nejaky vyexportovany nastaveni jsou na http://www.girder.nl/exportgr.php
    Udelat si vlastni neni problem, kdyz uz se ti to nedari pres posilani akce, tak muzes posilat klavesy.
    Prave posilanim klaves ovladam BSPlayer a WinAmp(klavesy funguji i kdyz je minimalizovany do tray)
    z predhozi
    x play
    c pause
    v stop
    b dalsi
    s nahodne poradi prehravani
    r opakovat
    ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. PC nabíhá až na druhej pokus! UŽ 10 DNÍ JEDE OK!!!
    Založil Vykuk v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 134
    Poslední příspěvek: 10.06.2006, 19:39
  2. Dálkové ovládání PC pomocí IR ovladačů
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 54
    Poslední příspěvek: 08.10.2005, 12:03
  3. PC jako IR ovladač
    Založil Paaja v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 28.07.2004, 14:02
  4. Změna příkonu PC při změně kmitočtu P4 - změřeno.
    Založil Lavic v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 24.06.2004, 11:16
  5. W2K server a limit PC v Doméně - vyreseno
    Založil mager v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 31.07.2003, 08:17

Pravidla přispívání