zdravim,
poradte mi kde na nete najdem nejaky manual pre blbeho na vytvaranie scriptov....
potreboval by som nejaky jednoduchy script pod Unixom ktory by v urcitom casovom intervale kopiroval data z jednoho directora do ineho...
dik
wana
zdravim,
poradte mi kde na nete najdem nejaky manual pre blbeho na vytvaranie scriptov....
potreboval by som nejaky jednoduchy script pod Unixom ktory by v urcitom casovom intervale kopiroval data z jednoho directora do ineho...
dik
wana
na to nepotrebujes v podstate ziadny script ... staci ti do crontabu mapisat jeden zaznamPůvodně odeslal soltes
hm uz len vediet co je to ten crontabna to nepotrebujes v podstate ziadny script ... staci ti do crontabu mapisat jeden zaznam![]()
cron je nieco ako sheduller vo win$hitoxPůvodně odeslal soltes
'crontab -l' vypise aktualne nastavene ulohy
'crontab -e' spusti editaciu
syntax zapisu je uplne jednoducha, da sa pochopit z tych par uloh co su tam defaultne nastavene
Je to soubor v /etc/
Popis formatu :
http://infocom.cqu.edu.au/Units/aut2...res/2000/14/2/
super...
este jednu vecicku...
ako restartnem deamona bez toho aby som restartoval masinu![]()
vacsinu mu staci poslat HUP signal:Původně odeslal soltes
kill -HUP pid
kde pid je cislo procesu
pripadne killall -HUP daemon
kde daemon je nazov procesu
to nemosi byt pravda !!!Původně odeslal Jezevec
vzdu zalezi na konkretnej konfiguracii systemu
ja osobne by som veru priamo subor needitoval, vzdy len pomocou crontab
lopo: na com bezis?
hp pavilion zt3020
jj to je fakt, ale je velmi pravdepodobny, ze v /etc/ (nebo jinde v systemu) bude. Jo, jeste bacha na vec, defaultni editor je vetsinou vi, coz neni zrovna privetivej editor pro neznale. Proto si myslim, ze je lepsi editovat primo ten soubor treba v mc.
momentalne uz len Slack ... ale uz som mal aj RH, MDK, FreeBSD, MonkeyLinux, ....Původně odeslal Mikhaill
hmmPůvodně odeslal Lopo
monkey,to je nieco strasne![]()
hp pavilion zt3020
Strasne ... ale na 486 ked som nevedel absolutne nic o linuxe to bolo super ... som mal verziu co bola na CHIP cd a behom tydne som ten linux asi 10 krat zhosil a znovu nahodil nez som pochopil niektore zakladne veci jeho fungovaniaPůvodně odeslal Mikhaill
dokonca som si ho vlastnosrucne orezany dal potom na jednu staru 386 s 40 MB diskom![]()
lepsi se je to vi naucit nez to mrvit v mc (pak musis jeste resetnou cronad. kdyz to zeditujes pres crotab tak se tu updejtne samo). je to pak skratek, to se bude hodit vzdycky.
CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW
no ... ten vi je vsade takze asi je najlepsie sa ho naucit....
hm problem som vyriesil, predsa vsak by som sa rad trochu ponoril do tych scriptov v UNIXE.....
nemate nejaky URL link ?
ono je to najlepsie sa vzdy ucit uz z nejakych hotovych skriptov ... aspon ja som sa to tak naucilPůvodně odeslal soltes
aj ked je pravda ze niektore veci som pochytil z jednej celkom dobrej knihy ... len si neviem spomenut ako sa volala ... tusim programujeme v linuxe
Psat scripty muzes napr. pro bash, perl ... takze si musis vybrat. Dost se toho da najit pres googla a to i v CZ.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)