Uznávám, že Fortron jsou asi dobrý zdroje, ale já jsem plně spokojenej s EC 350W. Zrovna tak jsem byl spokojen s EC 300W. Chtělo by to, abyste si nastudovali, odkud která deska bere napájení pro stabilizátory VCore. Každej výrobce to řeší jinak - kupříkladu MSI745 bere jen z +5V větve, ABIT NF7 bere jen z 12V větve a Soltek FRN2-L bere jak z +5V tak z +12V. Podle toho potom vypadají hodnoty ve větvích +12V a +5V na senzorech Takže - pokud pořádně opálíte CPU na MSI745, poletí dolů +5V a +12V poleze nahoru. Na Abitu to bude naopak a Soltek, kterej si bere z obou větví způsobí snížení v obou větvích. BTW - když jsem nataktoval mýho TBreda na 2466MHz/1,85V - real 1,79V tak +12V větev na tom "sračkovým" EC 350W ukazuje +11,67V a +5V je přesně 5,00V.

2 _Marty_ - zdrojem to nebude. Spíš bych to viděl na špatnou verzi BIOSU, celkově vadnou desku nebo "načatej" procík. Máš několik možností - popadni toho Bartona a zkus ho u někoho, kdo má spolehlivě fachčící mašinu. Pokud u něj pojede, můžeš vyloučit vadu procesoru. Pak se zkus v biosu podívat, na kolik stupňů máš nastaven "shutdown" - je klidně možný, že se procák prostě vnitřně přehřeje (teplota z diody) a deska to automaticky odstaví. Co se týká větve -12V, která ukazuje -7V to vypadá na nějakej BUG tý desky, respektive obvodu, kterej to monitoruje. Toť asi vše.