Vďaka chlapci za komentáre, vidím že máme podobné skúsenosti a názory. Ten názor, že kvalita ide poslednou dobou rapídne dolu mi potvrdil dokonca aj jeden pracovník z českej iiyamy ( radšej ho nemenujem ), verím že robili čo mohli, ale keď Japončíci na to serú.... Keď som mu povedal, že starý IBM P200 mi poctivo slúžil 8 rokov ( asi mu odišlo trafo ), tak si len povzdychol: "Kdepak starší věci, dneska je to bohužel jinak..." Ja som si naivne myslel opak ( v bývalej práci som mal Sony 22 flat, nepamatám už typ a ten bol fakt skvelý ). K tomu LCD: Nepopieram že je to skvelá vec, ale ja robím 3d grafiku a tam je prirodzený antialiasing analógu predsalen príjemnejší. Mne fakt nejde o 100% ostrosť, ale len o rovnakú kvalitu po celej ploche. Nechcem tu fňukať ako nejaký "zapšklý" dochodca, ale fakt je že ten konzum produkuje plno sračiek a už ani značka a cena nie je zárukou kvality ( napríklad dvakrát sa mi stalo, že som vysolil 2 táce za Levisky a po pol roku sa mi na nich pokazil zips ). Ja viem, vždycky existujú záruky atď., ale dosiaľ som proste nebol ten typ, ktorý uchováva všetky paragóny a potom si pracne "vybeháva" svoje práva. Teraz už začínam plno chápať filozofiu "čím menej toho máš, tým lepšie sa Ti dýcha".