Takze jsem provedl vsemozne pokusy, ktere me asi potesily, jsem zvedav, co na to reknete vy. Pls mejte trpelivost ot precist cele.

1) zjistil jsem, ze PQ magic neumi slepit ext2 oddily. Ale nezoufal jsem.
2) ten 1.5 G oddil jsem zrusil, na jeho konci jsem vytvoril 0.5 G velky oddil. Ten jsem namontoval, vytvoril na nem soubor, ktery zabiral skoro cely oddil. (yes > file & kill rulez )
3) V PQ magicu jsem cely ten oddil posunul na zacatek volneho mista, co bylo pred nim, tj asi o giga k zacatku disku - data se evidnetne presouvala.
4) Opet jsem namontoval, soubor sel v pohode cist.
5)Oddil jsem presunul z5 na konec volneho mista, tj asi o 1G ke konci disku. Opet sel bez problemu namontovat a soubor cist.
6) -ted prijde to dulezite. Oddil jsem roztahl pres cele volne misto. Data -tedy ten 1 soubor, se opet presouvala, bylo to jasne poznat. Takze soubor ktery byl na zacatku oddilu zustal na zacatku, i kdyz se zacatek pohnul. -Otazka pro vas, guruz: Je to dostacujici predpoklad, aby linux nabootoval, kdyz mu takhle presunu zacatek oddilu, ve ktery se nachazi?

EDIT: Zapomnel jsem dodat, ze ani prava tema presunama neutrpely, nastavil jsem je u toho souboru dost exoticky a zustaly stejny (---x-wx-wx)