Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: Který HD asi 80 GB ?

Standardní Který HD asi 80 GB ?

Tak se chystám vyměnit tu moji 20GB Barrakudu III a zajímal by mě váš názor. Takže Western či Barrakudu V ? Nebo jinou značku (Samsung Quantum nebo co já vím ještě). Hlavně by mě zajímaly osobní zkušenosti s jednotlivými disky. Ale můžete hodit i nějaké odkazy na info (přístupová doba, rychlost zápisu a čtení). Díky.
    CPU: Intel Core i7 920 @ 3,6GHz - 1,225V + Noctua NH-U12P SE2, RAM: 12280MB (3x4096 Triple Channel) 1600@1443 MHz CL9 Kingston HyperX, MB: Asus P6T Deluxe V2 - iX58 - Bios 1108, VGA: Sapphire AMD Radeon HD6970 2GB GDDR5 880/5500 MHz, HD: WD1002FAEX 1TB SATA III 64MB cache + WD20EARS 2TB SATAII 64MB cache, DVD-RW: Samsung SH-S223L + NEC Optiarc AD-7243S, Monitor: Samsung BX2450 24" LED, Case: Cooler Master HAF 932, Zdroj: Seasonic X-760 Gold 760W
    NTB: Lenovo ThinkPad Edge E420: i3-2330M 2,2GHz/iHM65/8GB/500GB/iHD3000+AMD HD6630M/BT/FP/Wifi
    Koupím 8/16/32/64bit.počítačovou techniku ATARI. I některé příslušenství. Levně. Platí stále.

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní

Ja odporucim vid moj popis Barracudu 7200.7. Mam ich dve a nemozem si stazovat aspon nie zatial.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Standardní

Western Digital je rychlej (s 8mb cache) ale HODNĚ řve
    Seagate je pomalej ale neni slyšet
    Maxtor je celkem rychlej ale řve jako WD
    IBM je tichý skoro jako Seagate a výkonný skoro jako WD...

a spolehlivost
    doporučuju přečíst tenhle thread.... http://www.overclocking.cz/4um/viewt...er=asc&start=0

pokud seš línej tak konkrátně tuhle stánku http://www.overclocking.cz/4um/viewt...r=asc&start=30 asi 5tej příspěvek (od Radima Štěpance)...píše tam, kolik disků se mu vrací na reklamace...

taxi vyber, co je pro tebe důležité - výkon, hluk, oboje

Standardní

jeeeeeje, ja uz neviem, kuva tady nikto necita starsie prispevky

...jo a ja asi odo dnes budem doporucovat lena len SAMSUNGY 2KUKLA: pridas sa ku mne
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

jednoznacne Seagate Baracuda IV alebo V 7200 ot. Nie je skoro pocut narozdiel od wd-ciek alebo niektorych maxtorov.
    AMD Athlon XP (Barton) 2500+@2800+ Box, EPOX 8RDA+, 512 MB RAM DDR 333 Apacer CL2,5(Infineon), MSI G4 TI 4800SE VTD 128 MB, 2x Seagate Baracuda IV 80 GB 7200ot., Enermax EG365P-VE 350W, AC Slim Silent Pro TC, Audigy@Audigy2, Genius HT, Samsung 757MB...

Senior Member mince Avatar uživatele Mojda
    Vliv
    284

Standardní

Nemohu než doporučit SAMSUNG, dobrej výkon průměrnej hluk a super cena. Co vím tak spolehlivej, já ho mám krátce (asi 4 měsíce), ale známej co prodává v jednom obchodě řikal, že jako jedinej se mu za ty necelý 2 roky nevrátil na reklamačku žádnej (oproti seagate, wd a ibm), prodali jich celkem dost...
    Jinak teď se nám v práci vys*ala 60GB Baracuda IV po 6ti měsících provozu (šetrnýho - kancelářský aplikace + inet, nijak se s nímnehejbalo nebo něco podobnýho, a po*ral se )

Standardní

No ja mám WD 80 Gb s 8mb cache a zatiaľ som s ním spokojný. Je pravda, že je dosť hlučný, ale dá sa to vydržať.

Standardní

vidíš ... a teď si vyber....každá normální značka má miliony spokojených uživatelů a taky pár nas*raných uživatelů....a každý doporučí/nedoporučí svojeho favorita...
    orientuj se podle toho, co jsem napsal v předcházejícím příspěvku...podle toho, co je pro tebe důležitý, jestli ticho, výkon, obojí...protože spolehlivost je +-skoro stejná...

akorát pokud ho/je budeš mít na raidu, tak nedoporučuju WD a asi ani Seagate, naopak jasnou volbou by asi bylo IBM, resp. Hitachi, protože těm RAID vyloženě sedí...
    a pokud ho/je chceš provozovat 24/7/365 v roce, tak asi ne Maxtory...prej se při takovýhle zátěži se*rou...

Standardní

Keby si chcel Barracudu, tak neber V ale 7200.7. Na rozdiel od V ma 7200.7 len jednu platnu = je tichsia. Navyse, je aj vykonnejsia...
    ked som bol na fore aktivny, tak som doma chladil toto:
    DEEDEE: Asus P4C800-E Deluxe, Intel P4 Prescott 3.0GHz@3.72GHz + Zalman 7000B Cu, DDR 2x256 MB Twinmos 400MHz CL 2.5, Asus 8420 (GF4 Ti4200) 250/445@350/580 with Zalman ZM80D-HP, iiyama LS902 Vision Master 1451, CD-RW Asus CRW-5224A, Seagate Barracuda 7200.7 SATA 160GB + 7200.10 SATA 320GB, case Enermax CS-B031-TBB, power supply Enermax Liberty ELT500AWT, cooling rodinka Nexusov... v lete netaktim, kurit treba v zime...
    Thunderbird: Asus P4G8X Deluxe (Granite Bay chipset), Intel P4 NW B 2.4GHz@2.8 GHz + Titan TTC-CW7TB, a tak dalej...

Standardní

Citace Původně odeslal Ed Reznor
    ...... Navyse, je aj vykonnejsia...
    hehe jaxe to vezme...
    sice má mnohem větší raw read/write (seqenční), ale zase má nohem pomalejší seek time...a to opravdu MNOHEM...a, upřímně řečeno...podívej se na svůj disk....máš tam 1soubor windows (stříděný za sebou aby se nemuselo seekovat) a 1soubor každou hru/program, nebo tam máš tisíce a tisíce souborů, které rozhodně nejsou za sebou tím chci říct, že 7200.7ka je dobrá hlavně na grabování videa, kopírování velkých souborů a podporuje SATA (samozřejmě ale ne nativně)...ale Cuda Vka je v realnym světě asi lepší...

Member
    Vliv
    272

Standardní maxtor

ja mám 80 GB maxtor počuť ho nie je iba niekedy keď zahrabe ale to si ani nevšimnem, super tiché disky sú pomalé a ešte aj peču a popri hluku chladiča tam nie je žiadny rozdiel či máš segate alebo maxtor akurát segate ti pekne bude vypekať vnútro casu.
    abit-nf7 217 FSB 1.7V / dut3c 1800xp @ 2070 Mhz 1.75V / Gf-Ti4200ABIT-Otes 285/550 / Maxtor 80 Gb 8mb / 512 DDR400cl2,5 @ 434 11-2-2-cl2.5 twinmos 2.8V.

Vliv
    284

Standardní Re: maxtor

Citace Původně odeslal mafo82
    ja mám 80 GB maxtor počuť ho nie je iba niekedy keď zahrabe ale to si ani nevšimnem, super tiché disky sú pomalé a ešte aj peču a popri hluku chladiča tam nie je žiadny rozdiel či máš segate alebo maxtor akurát segate ti pekne bude vypekať vnútro casu.
    No dle mých zkušeností seagate tak moc netopí (Bar.IV 20GB a 60GB, Bar.V 120GB), WD hřeje absolutně nejvíc, IBM a SAMSUNG tak normálně a MAXTOR nefim - nezkoušel jsem...

Standardní

Citace Původně odeslal Kukla Kuklovič
    vidíš ... a teď si vyber....každá normální značka má miliony spokojených uživatelů a taky pár nas*raných uživatelů....a každý doporučí/nedoporučí svojeho favorita...
    orientuj se podle toho, co jsem napsal v předcházejícím příspěvku...podle toho, co je pro tebe důležitý, jestli ticho, výkon, obojí...protože spolehlivost je +-skoro stejná...

akorát pokud ho/je budeš mít na raidu, tak nedoporučuju WD a asi ani Seagate, naopak jasnou volbou by asi bylo IBM, resp. Hitachi, protože těm RAID vyloženě sedí...
    a pokud ho/je chceš provozovat 24/7/365 v roce, tak asi ne Maxtory...prej se při takovýhle zátěži se*rou...
    No já měl asi rok 2xmaxtor 80 JB v raid 0 bez problémů (a rozdíl je fakt poznat. Pak mi bohužel odešla BIV a tak jsem musel raid rozhodit a disk dát do druhého kompu)
    A k těm maxtorům 60GB mi jede už skoro 2 roky v kuse a v pohodě. Zřejmě je to kus od kusu.
    Opteron 144 @ 2.45 GHz (9x272) DFI nf4 SLI, gigabyte 7900GT @ 590/1600, 2x kingston DDR 400, zalman 7700 Cu
    A64 3000+ vcore 1.1, Abit AV8-Eye, marvel G450, 2x 512 Veritech DDR 500,sonic tower

Standardní Doporučuji Seagate

Před jedním měsím jsem stál před stejným rozhodnutím a nakonec jsem vybral seagate 7200.7 a jsem naprosto spokojen-tichý, rychlý, jen není z nejchladnějších ale při ceně 3020,-s dph je to fakt supr volba.....

Standardní Re: Doporučuji Seagate

Citace Původně odeslal Ichmael
    .....Seagate 7200.7....rychlý........
    LOL

Standardní

Ja mam taky maxtora, vobčas si s nim i trochu pohazuju, a facha furt nadherně (je to jen 60GB). Slyset neni, mam hlucnej vetrak, ale trochu vic se mi hreje - zrejme kus od kusu. Ja myslim, ze kdyz vemes seagate, nebo maxtora neprohloupis, reklamacia istá
    athlon xp 2200+/celer 2100GHz

Věk
    49
    Vliv
    326

LOL
    No je rychly , co je na tom smiesne ?
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Standardní

2 rhapsody: s tym wd-ckom se hodne mylis nebo co se ja pamatuju tak nejvic pecou baracudy na tech mas bez chlazeni zachvili kolem 45 C.
    Dell Inspiron 1520

Vliv
    284

Standardní

Citace Původně odeslal hr
    2 rhapsody: s tym wd-ckom se hodne mylis nebo co se ja pamatuju tak nejvic pecou baracudy na tech mas bez chlazeni zachvili kolem 45 C.
    No nefim jak to měřej čidla ale dle subjektivního zkoušení po několika hodinách provozu a "osahání" disků byl wd fat teplejší než seagate...

Citace Původně odeslal AjsTi
    LOL
    definuj co je pro tebe "rychlý harddisk" a možná ty smiliky odvolám...

Věk
    49
    Vliv
    326

LOL
    definuj co je pro tebe "rychlý harddisk" a možná ty smiliky odvolám...
    Po pravde je mi to fuk ci odvolas , alebo nie. Pre mna je dostatocne rychly vzhladom na jeho hluk a cenu.

Vliv
    284

Standardní

No nevim, pokud bys řekl že je tichej, tak souhlasim, ale výkonej a levnej teda NENÍ

Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní

Citace Původně odeslal Rhapsody
    No nevim, pokud bys řekl že je tichej, tak souhlasim, ale výkonej a levnej teda NENÍ
    Neviem ako u Vas , ale u nas ma vysli obidve 7200.7 8500.- aj s dph.

Vliv
    284

Standardní

Já bych je měl za 5726Kč s daní (2ks)
    Ale oproti jinejm značkám jsou dražší, ty rozdíly ve výkonech a cenách zase tak velký nejsou. Levnej disk je SAMSUNG...

Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní

Já bych je měl za 5726Kč s daní (2ks)
    Ale oproti jinejm značkám jsou dražší, ty rozdíly ve výkonech a cenách zase tak velký nejsou. Levnej disk je SAMSUNG...
    Mozno to bude tym , ze ja som neni distributor pc a nemam ani take moznosti. No to je tvoj nazor samozrejme a ja Ti ho neberem. Apropo ja pisem o SK a ty zrejme o CZ , tam aj cena je ina.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Pisteni a teplota Baracudy7200.7 80 GB
    Založil Ogre v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 01.01.2004, 17:33
  2. wd jb 80 gb 8 mb cache a vykon
    Založil hr v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 23.05.2003, 20:55
  3. Jak s velkym HD na Pentium 1?
    Založil Mikus v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 15