Cut/paste z linuxu a prenesene na HandyDrive
Linux nema c:\... ale /mnt/... preto handy musis pripojit do adresaraKód:>>Boot z CD >>Prihlasit sa: LiveCD login: root Password: >>heslo je prazdne <enter> >>Dat Handy do USB, pokracovat az ked prestane svietit >>Prikaz df ukaze co je kde namontovane root@LiveCD:~# df Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on /dev/ram0 14327 8126 6201 57% / /dev/hda1 7687068 2812412 4874656 37% /mnt/hda1 /dev/hda2 31391008 4986460 26404548 16% /mnt/hda2 >>Na pocitaci mame XP a namontoval mi automaticky obidve NTFS particie (iba na citanie, FAT32 vie aj zapisovat) root@LiveCD:~# mkdir /mnt/handy root@LiveCD:~# mount /dev/sda1 /mnt/handy root@LiveCD:~# df -h Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/ram0 14M 8.1M 5.9M 58% / /dev/hda1 7.3G 2.7G 4.6G 37% /mnt/hda1 /dev/hda2 30G 4.8G 25G 16% /mnt/hda2 /dev/sda1 124M 122M 3.2M 98% /mnt/handy >>uvidis kolko mas volne (df -h sa lepsie cita) cd /mnt mc >>velmi podobny norton commanderovi, funguje aj mys >>v obidvoch oknach zadaj cd /mnt (prepina sa klasicky TAB) >>skopiruj co potrebujes root@LiveCD:~# umount /mnt/handy >>ked sa objavi root@LiveCD:~# mozes vytiahnut handy drive >>kym je prazdny riadok stale sa zapisuje init 6 >>ukoncis linux a restartujes do win (cd sa da vytiahnut az ked sa resetne pocitac) >>ak chces kopirovat rucne cp /cesta/subor /mnt/handy >>alebo cp -r /cesta/adresar /mnt/handy
Najlepsie je pripravit si .zip subor a ten skopirovat cez cp
V mc je pri kopirovani atribut Preserve Attributes - ten by nemal byt
oznaceny, inak bude mc hlasit pri kazdom subore ze mu nemoze nastavit linuxove atributy (logicky - kopirujes na fat)
Neviem ako budu rozdelene disky - to su musis zistit sam
linux ma nazvy:
hda je primarny disk na prvom radici
hdb je sekundarny disk ...
cisla 1-4 su primarne particie 5 a vyssie su logicke disky
Hmm... je to zlozitejsie ako som myslel, skus to najprv na svojom pocitaci.
Ozvi sa ci si sa do toho pustila ci sa to podarilo.

Odpověď s citací