2Harry: Mám doma pouze M1502 a do nadávna jsem měl M1612, ta M1712 bude (asi) to samé, jenom rozšířená podpora formátů.

Zpomalovací sw: No zase to není tolik od věci, já používám v klukově compu DriveSpeed na snížení otáček, když paří nějakou hru, tak se CDROM netočí stále na plný prdy - šetří se tak ložiska a netahá se do vnitř tolik prachu. I když si musí na načtení levelu trochu počkat.

EAC je super program na grabování CDA i pálení (a je zadarmo), jde v něm totiž udělat naprosto identická digitální kopie (bez chyb) CDA, umí i chyby opravovat a při tom využívat crc, které TEAC umí vracet. (je málo CDROM, které ho umí), dokáže vytvořit kopii značně poničeného CDA, které již nic nepřečte a tím ho de-facto zachránit. A spoustu dalších kousků s cue sheet a i pracovat s databází CD, pracovat s mp3 a pod....

Při grabování třeba v NERU (a jiných CDA sw) při tvorbě CDA se do WAWu rychlým čtením (a nejenom) dostanou chyby (chybně přečtené pity), které jsou při převodu do analogu nahrazeny vypočtem a při přehrávání na první poslech, a už vůvec né na PC, to nepostřehneš. Ale když to pustíš na pořádný zvukový aparatuře, tak to slyšet je a to nemusí být žádná HighEnd věž. Stačí obyčejný 12 let starý Technics.
Samo, že pokud posloucháš muziku jen na jedno ucho, tedy jen jako kulisu, nejseš "audiofil", tak to pro tebe nemá smysl a stačí ti kopie s chybama, ale jsou i takoví jedinci, kteří hudbu vychutnávají a těm to neunikne.