Citace Původně odeslal Lopo
ono nix systemy vseobecne maju podla mojich znalosti velmi dobre osetrnu fragmentaciu ... ci uz sa jedna o FS alebo RAM ... ja osobne som raz zapinal Linux server po vypadku elektriny pricom masina bola v prevadze vyse pol roka ... pri boote sa testuje FS a pri tej prilezitosti aj vypisuje taketo niec:
/dev/hda (0.4% non-continuous) - presne si to nepamatam, neresetujem linux kazdy den
takze z toho jasne vidno ze defragmentacia FS je skutocne velmi dobre riesena
co sa tyka defragmentacie RAM, tak nieco o tom bolo pisane v canku na ROOT.cz
teraz ma este napadlo:
defragmentaciu linuxov a win v podstate aj tak nemozno porovnavat lebo vo win neexistuju take veci ako symlink, hardlink, socket file, dev file, pipe file a podobne
osobne si veru neviem predstavit ako by sa malo riesit defragmentovanie prave tychto special suborov
Ty special soubory jsou v podstate normalne soubory, akorat maji v inodu zapsany typ. Kdyz presunes symlink, je to v podstate normalni soubor, hardlink totez, akorat nema zadne data, jen odkaz.

BTW: Popremyslej o nejakem zurnalu na tom tvojem serveru, jednou se muze stat, ze se neco poskodi... Se zurnalem mas mensi sanci poskozeni, navic se to tak dlouho nekontroluje. Zurnal k ext2 se da pridat tusim i za behu pomoci tune2fs.