Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Změna FSB za běhu WIN

Standardní Změna FSB za běhu WIN

Zdravím všechny zdravé overclockery. Pánové prosimvás potřboval bych měnit FSB za běhu win, ale nemůžu najít žádnou utilitu pro to. Teda jestli mi to ten můj Abit podporuje, ale asi jo. Díkec všem.
    AMD Athlon XP 1700@2000+ 394MB RAM, ABIT KT7A, MAXTOR 30GB, SEAGATE 40GB, Teac 540-e (40x), Asus 4016-A (40x 12x 48x)

Standardní

No nevim o nicem co by toto dokazalo a tak nevim jak by se to mohlo promitnout bez resetu primo za behu.Mimochodem k cemu je to dobre ?

Standardní

Uz sem zalozil tema na zmenu FSB z Woken:
    http://www.overclocking.cz/4um/viewt...6392a47d1416a2
    Tak se mrkni,jsou tam nake napady.
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Standardní TO DMX1

to Dmx1: No tak to si piš, že starší Abitky to uměly, třeba BH6. No víš ono se to hodí třeba když ti to hodně topí a zrovna by se ti moc nehodilo, aby se komp hryznul kvůli horku a tak pro zábavu ostatně k čemu pc je, že
    AMD Athlon XP 1700@2000+ 394MB RAM, ABIT KT7A, MAXTOR 30GB, SEAGATE 40GB, Teac 540-e (40x), Asus 4016-A (40x 12x 48x)

Standardní

2adam.z: na KT7A to mozes skusit napr. cez SetFSB, najdes ho tu: http://www.maximumoc.com/setfsb.html
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

Zkus FuzyLogic. Bývá standartně dodáván u desek od MSI,

Zadr !!!

Standardní

Citace Původně odeslal Pavel Zbranek
    Zkus FuzyLogic. Bývá standartně dodáván u desek od MSI,

Zadr !!!
    ...si mu bezvadne poradil ved pise, ze ma Abit KT7A a nie MSI
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

No to já vím, ale třeba jsem předpokládal, že má nějakého známého, který má desku od MSI a třeba by jsi od něho ten balíček CD půčil a byl by spkojeny, ale já sem to taktění ve win. zkošel a moc s tím nejsem spokojený.
    (můj vlastní názor na to je takový, že to FSB a hodnoty frekvence a napětí všude ve win. přepíše, ale skutěčně se to změní až při restartu PC).

Jo a ten Fuzi Logic by měl normálně fungovat i na oststních deskách než od MSI (kámošovi to aspoň na JetWay běhalo.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    291

Standardní

No to já vím, ale třeba jsem předpokládal, že má nějakého známého, který má desku od MSI a třeba by jsi od něho ten balíček CD půčil a byl by spkojeny, ale já sem to taktění ve win. zkošel a moc s tím nejsem spokojený.
    (můj vlastní názor na to je takový, že to FSB a hodnoty frekvence a napětí všude ve win. přepíše, ale skutěčně se to změní až při restartu PC).
    tvuj nazor je spatny. Opravdu FZ4 takne/zvedne napeti ihned. Po restartu to zase jede tak, jak to je nastaveny v biosu.

Ted sem z netu pres MSI Live Update tahal posledni verzi, jestli ji negdo chce a nemuze to sosnout muzu ji poslat.
    Xeon X5650 .:. Asus P6T Deluxe V2 .:. 3x2GB Kingston DDR3 2GHz .:. Asus GTX285 .:. Total ~2750GB HDD Capacity .:. Creative SoundBlaster X-Fi .:. LG L245WPBH 24" LCD .:. Logitech G5 .:. gMONO case w/ Delta 700W

Standardní

Citace Původně odeslal LookAS
    tvuj nazor je spatny. Opravdu FZ4 takne/zvedne napeti ihned. Po restartu to zase jede tak, jak to je nastaveny v biosu.

Ted sem z netu pres MSI Live Update tahal posledni verzi, jestli ji negdo chce a nemuze to sosnout muzu ji poslat.
    Tak OK, já ti budu věřit. Já jsem to nějak podrobněji nezkoumal. I když nevím jaký to má význam taktit ve Winech když se ti to pak obnoví (maximálně když zkoušíš taktit nový kousek, nebo získat z CPU maximum a nechce se ti to pořád restartovat a potom ověřené hodnoty trvale nastavit v BIOSU.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    291

Standardní

Tak OK, já ti budu věřit. Já jsem to nějak podrobněji nezkoumal. I když nevím jaký to má význam taktit ve Winech když se ti to pak obnoví (maximálně když zkoušíš taktit nový kousek, nebo získat z CPU maximum a nechce se ti to pořád restartovat a potom ověřené hodnoty trvale nastavit v BIOSU.
    ja ti reknu jakej to ma vyznam (aspon u mne). Ja "musim" taktovat pres FZ4 ve woknech z toho duvodu, pac deska s fsb vetsi nez 150MHz nahodi na pameti pomer fsb:mem 1:1, zatimco gdyz najizdim do woken na fsb 150 a dotaktim na pozadovanou fsb, tak mi tam zustane pomer 5:4 (tj ten, ktery facha normalne pod fsb 150). Nemyslis ze to za to stoji?
    Xeon X5650 .:. Asus P6T Deluxe V2 .:. 3x2GB Kingston DDR3 2GHz .:. Asus GTX285 .:. Total ~2750GB HDD Capacity .:. Creative SoundBlaster X-Fi .:. LG L245WPBH 24" LCD .:. Logitech G5 .:. gMONO case w/ Delta 700W

Standardní

ja ti reknu jakej to ma vyznam (aspon u mne). Ja "musim" taktovat pres FZ4 ve woknech z toho duvodu, pac deska s fsb vetsi nez 150MHz nahodi na pameti pomer fsb:mem 1:1, zatimco gdyz najizdim do woken na fsb 150 a dotaktim na pozadovanou fsb, tak mi tam zustane pomer 5:4 (tj ten, ktery facha normalne pod fsb 150). Nemyslis ze to za to stoji?
    Tak to teda jo!!!!! Já ti povím, že teď jsi mi vyřešil moje celíoživotní dylema s mojí deskou. Já mám taky MSI a více jako nad 150 FSB to nedám a pěkně mě to sere (sralo A nejde to nějak udělat, aby se to i po restartu a naběhnutí opět automaticky naskočily hodnoty ve Fuzy a ne jaké jsou v biosu
    Jo a mohl bys mi ten poměr FSB:mem 1:1 při tomto pomeru se pc přirozeně nenaběhne Aspon já nad 150 musím vždy resetovat bios.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    291

Standardní

sem to blbe (obracene) napsal, ale s dotaktovanim ve woknech mi pak zustane pomer fsb:mem 4:5 tj napr pri fsb 160MHz mam na pametech 200MHz
    paxe to nastaveni ve FZ4 da ulozit, a pri pristim spusteni woken jednim kliknutim pretaktovat.
    btw co mas ty za procak, pameti a desku(typ)?

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

a co treba tohle? :

CPUCooL 7.2.4 a CPUFSB 2.2.12

Program CPUCooL umí zjistit a zobrazit teploty systému, otáčky větráků a hodnoty napětí. Slouží také k softwarovému chlazení vašeho CPU a zvládá dokonce i měnit frekvenci CPU/FSB přímo za chodu Windows!

CPUFSB je odlehčená verze programu CPUCooL, která umí pouze měnit frekvenci CPU/FSB.

Nové verze programů přidávají podporu několika generátorů frekvence (PLL).

Podrobné informace o programech naleznete zde.

http://www.podien.onlinehome.de/

Ještě upozorním, že oba programy jsou shareware, tudíž pokud je chcete používat, měli by jste je zakoupit...

...prevzato (a trosicku upraveno) z PC Tuningu
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Standardní

No já mám MSI KT3 Ultra 2, AMD Athlon XP 1800+@2100, paměti 256 MB 333 od Tranceldu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Změna barvy písma popisu u ikon na ploše u win XP
    Založil kofein v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 29.10.2008, 11:21
  2. Win XP prof. a zmena MAC
    Založil Amd+Ati v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.08.2004, 14:03
  3. Zmena fsb na P4
    Založil leviatan v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 1