Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: VODNI CHLAZENI ?

Standardní VODNI CHLAZENI ?

Cau, mam P4 2,4, 512 RAM, graf.k. G4Ti4200 a topi mi to jako blazen-cca 65-67 st.C v prumeru pri 100% zatizeni. Zaroven mam velice hlucny vetrak-stale okolo 4000 otacek. Chtel jsem to odhlucnit a tak mi v Mironetu vylepily case nejakym odhlucnovacim materialem aleje to naprd akorat se zvedly otacky vetraku. Tak mi ted doporucujou vodni chlazeni-firma AQ cool-AQX 3000Professional chladic cca 4000-Kc.Nemate s tim nekdo nahodou zkusenosti? Vyplati se to a neni to riskantni?
    A je nejaka konkurence-AQUACOOL ??
    diky moc Keny

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

k te teplote- to mas s BOX chladicem ? /standartne doavany/ asi jo... hm
    neni spatne nasazenej? zkus koupit poradnou pastu nejlip ASIII /v bazaru od Pavlise/
    nebo zkus nejak ten case provetrat.. pripadne otevrit..

btw. s tim AQCOOLEM zkusenost nemam ale nekde soe to tu probiralo ale osobne bych radej bral AQUACOOL -viz podpis
    .

Standardní

A tradičná otázka: Keď dáš ruku na pasív je horúci?

Standardní

já bych řekl, že výsoký teploty způsobylo "utišení" compu, tedy resp. ucpání kejsu. Neproudí tam studený vzduch.

Pokud netaktuješ, tak se ti vodník neoplatí. Raději si pohraj s větrákem resp. s jeho regulací. Dále dej dolů dopředu větrák, který bude nasávat do bedny. a nahoru dozadu větrák, který bude tahat teplý vzduch ven z kejsu. Pokud jsi šikovný, tak si můžeš udělat i windtunel, což je hodně efektivní věc a srazí ti teplotu o min. 5C.

Pokud chceš přeci jen vodní chlazení, tak jedině aquacool, anebo waterblock od Radka a ostatní si udělat, ale to je na tebe asi moc komplikovaný, že

Standardní

Citace Původně odeslal djyoyo
    A tradičná otázka: Keď dáš ruku na pasív je horúci?
    No je horky dost, ale ruku tam udrzim.

Standardní

[Nojoto mas pravdu tyhle technicky veci moc nezvladam , ale s temi vetraky je todobrej napad uvidime... Diky.
    P.S. a nevis nahodou kolik je takova optimalni teplota pro moji sestavu

Diky

Standardní

Citace Původně odeslal Prokop
    k te teplote- to mas s BOX chladicem ? /standartne doavany/ asi jo... hm
    neni spatne nasazenej? zkus koupit poradnou pastu nejlip ASIII /v bazaru od Pavlise/
    nebo zkus nejak ten case provetrat.. pripadne otevrit..

btw. s tim AQCOOLEM zkusenost nemam ale nekde soe to tu probiralo ale osobne bych radej bral AQUACOOL -viz podpis
    Nojo ale kdyz otervu case tak to moje odhlucneni bylo totalne naprd- radsi bych nejak snizil teplotu a tim i otacky toho vetraku

Standardní Re: VODNI CHLAZENI ?

Citace Původně odeslal KenyN
    Cau, mam P4 2,4, 512 RAM, graf.k. G4Ti4200 a topi mi to jako blazen-cca 65-67 st.C v prumeru pri 100% zatizeni. Zaroven mam velice hlucny vetrak-stale okolo 4000 otacek. Chtel jsem to odhlucnit a tak mi v Mironetu vylepily case nejakym odhlucnovacim materialem aleje to naprd akorat se zvedly otacky vetraku. Tak mi ted doporucujou vodni chlazeni-firma AQ cool-AQX 3000Professional chladic cca 4000-Kc.Nemate s tim nekdo nahodou zkusenosti? Vyplati se to a neni to riskantni?
    diky moc Keny
    AQcool neznam, ale podle fotek je udelan vice profesionalne, nez Aquacool. Ja sam mam Aquacool a musel jsem udelat par drobnych uprav napr. uplne nova spona pro uchyceni chladice GPU (standardne je s rozteci na stare GF2 karty, nove GF4 maji roztec 8 cm), predelani napajeni cerpadla (mam ho vevnitr, tak jsem musel ustipnout klasickou vidlici a dat tam IEC320 a tu osadit vzadu do pocitace) a vyreseni uchyceni vymeniku zezadu na case (standardne tam nejsou zadne uchyty), jeste musim take vyresit aby se mi spinalo cerpadlo pouze kdyz zapnu pocitac (u AQcoolu je to vyreseno, ja asi pujdu do neceho jako je master-slave ATX zasuvka). Dodavaji se k tomu hadice 8/6 jez jsou dost tenke a brzdi pomerne vykonne cerpadalo Eheim, ale s tim jsem zatim nic nedelal, zatim si uzivam rajskeho ticha a jeste snesitelne teploty 53 stupnu pri plne zatezi (P4 1.6@2.1 GHz v serii s GF4Ti4200). Jinak je Aquacool v pohode.

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Standardní

no vodni chlazeni od firmy aq se mi zda nedoresene nejlepsi je vodnik all in case, mnohem lepsi reseni je www.aquacool.cz samozrejme ze je u toho navod ale pokud ho chces zavrit do casu tak jedina modifikace je to ze ustrihnes koncovku napajeni cerpadla protahnes zadni zaslepkou a zase zapajis nebo na case udelas napajeni jako je ve zdroji a budes pc a cerpadlo spinat vypinaci zasuvkou.

Standardní

Citace Původně odeslal honzAK
    no vodni chlazeni od firmy aq se mi zda nedoresene nejlepsi je vodnik all in case, mnohem lepsi reseni je www.aquacool.cz samozrejme ze je u toho navod ale pokud ho chces zavrit do casu tak jedina modifikace je to ze ustrihnes koncovku napajeni cerpadla protahnes zadni zaslepkou a zase zapajis nebo na case udelas napajeni jako je ve zdroji a budes pc a cerpadlo spinat vypinaci zasuvkou.
    Ja bych naopak cpal ten vymenik ven, ted provozuji Aquacool s vymenikem mimo case a nepotrebuji zadny ventilator, uchladi se sam. Ve stroji mam uz jen vetrak ve zdroji. Nechtel jsem aby muj prispevek vyznel, ze Aquacool je kram, naopak za ty penize je to slusna kvalita, akorat si tam clovek musi dost veci dodelat sam. Aqcool je asi vice zamereny na bezne uzivatele.

Standardní

Citace Původně odeslal simhap
    Citace Původně odeslal honzAK
    Ja bych naopak cpal ten vymenik ven, ted provozuji Aquacool s vymenikem mimo case a nepotrebuji zadny ventilator, uchladi se sam. Ve stroji mam uz jen vetrak ve zdroji. Nechtel jsem aby muj prispevek vyznel, ze Aquacool je kram, naopak za ty penize je to slusna kvalita, akorat si tam clovek musi dost veci dodelat sam. Aqcool je asi vice zamereny na bezne uzivatele.

Takze trochu lepsi je Aquacool ale clovek ¨na nem musi trochu dodelavat, kdezto na tom Aqcoolu uz nic- diky K.

Standardní AQcool vodni chlazeni.

Pisete tady o ruznych Vodnikach,

Mate nekdo chlazeni od zminovane firmy AQcool (www.vodnichlazeni.cz).

Vim ze distrubuuje Mironet, ale nikde jsem nenasel kontakt primo na vyrobce.

Pokud to mate nekdo doma, tak mozna se to da najit v dokumentech ktere jste k tomu dostali.

Shanim kontakt na vyrobce, nebo alespon obchodni nazev firmy.

diky
    david

Senior Member
    Vliv
    293

Standardní Re: VODNI CHLAZENI ?

Citace Původně odeslal KenyN
    diky moc Keny
    tak to pozor sou tu dvě firmy - aqcool a aquacool - z toho tvyho přizpevku to vypada že to chapeš jako jednu firmu
    ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12

Standardní

mam ten AQCOOL tak co bys chtel vedet
    driv sem mel AC Slim Silent Pro TC a musim rict super chladic (taky dost tichej) a teplota Barton 2500+@2200MHz/1,775V byla pri normalni praci cca 52-55stupnu, pri zatezi 60-63st
    AQ - ale v setave je i chlazeni rad9500PRO+chipset je teplota proc. 48st/57st
    (TO ZNAMENA NEPATRNE MIN, nebo stejne ALE plus GRAF. A CHIPSET A HLAVNE TICHO)
    vetracek na herculesu "rval jako blazen" a chipset s pasivem "topil jako svina"
    NF7-S 2.0|Barton 2500+|2x256MB OCZ DDR433|Hercules 9700|Barracuda 7200.7+ ST3120026AS|Asus E616|Teac W50D|Aopen H600A+Zalman ZM400A|AQX 3000P 1+2 +ZM-MFC1+2xArtic Fan Pro|Logitech CDN|Live! 5.1|Inspire 5.1 5300|Eizo 16\" L465

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vodní chlazení - chladič CPU, GPU a CHIPSETU
    Založil Ezechiel v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 31.01.2005, 10:44
  2. Moje vodni chlazeni v1.
    Založil Prokop v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 40
    Poslední příspěvek: 06.06.2004, 02:10
  3. Vodní chlazení zdroje
    Založil honzanun v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 8