Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 48 z 48

Téma: AMD po dlouhé době vede v ratingovém výkonu

Standardní

Citace Původně odeslal Aliencz
    Ale jistě, já to taktéž srovnávám, ale jen velmi přibližně, protože přesně se to srovnat nedá, když se raiting vypočítává z jiných údajů než je odpovídající výkon bůhví které verze P4. Proto si myslím, že hodnocení některých přispěvatelů v tomto foru jsou více než přehnané, neopodstatněně kritické, ale hlavně velice nepřesné ..... pokud jdu měřit obyvák špagátem, nesmím se divit, když se mi tam pak třeba nevejde obývací stěna ........ no ne ...??
    Nemyslím si, že bych byl přehnaně kritický (pokud to bylo myšleno na mě). Uvažuji takto:
    1) Mají-li ratingy odpovídat procesoru Pentium 4 na stejné frekvenci, pak se AMD ratingem u procesorů Barton silně vzdaluje realitě.
    2) Pokud jsou ratingy konstruovány jinak, pak podle mě nemají smysl a AMD může uvádět frekvence.

Já to vidím tak, že AMD tvrdí 2), ale přitom si je vědoma, že uživatelé se na to dívají podle 1).

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal Dawn
    Nemyslím si, že bych byl přehnaně kritický (pokud to bylo myšleno na mě). Uvažuji takto:
    1) Mají-li ratingy odpovídat procesoru Pentium 4 na stejné frekvenci, pak se AMD ratingem u procesorů Barton silně vzdaluje realitě.
    2) Pokud jsou ratingy konstruovány jinak, pak podle mě nemají smysl a AMD může uvádět frekvence.

Já to vidím tak, že AMD tvrdí 2), ale přitom si je vědoma, že uživatelé se na to dívají podle 1).
    Jak můžou odpovídat procesoru P4, když jsou P4ky tři výkonostní verze ...? Budeme to teda jakože přirovnávat k Intelu na stejném FSB ..? Tedy P4/3200/400 ...? myslím že v tom je právě ten zakopaný pes. Každej hned porovnává AMD raiting s nejvýkonnějším modelem P4/3200/800, kterej neexistuje ... ale tak to přece není. Tak to právě pořád tvrdíme my tady, a to je hloupost. Porovnáváme hrušky a jabka jen proto, že je to všechno OVOCE ...??

S tou cenou si teda nejsem tak úplně jistý. XP3200 i P4/3000/800 na našem trhu nejsou a nějaké opravdu oficiální ceny jsem nenašel, většinou jen dohady. Porovnejme je tedy až budou oba v cenících našich distributorů ...... pak se uvidí .... v 99% případech na tom bylo ale vždy lépe AMD .... a obrat k horšímu tedy nečekám ....

Porovnávejme tedy opravdové výsledky testů a měření a reálné (dostupné) ceny v našich obchodech a užitnou hodnotu .....
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Standardní

Jak můžou odpovídat procesoru P4, když jsou P4ky tři výkonostní verze ...? Budeme to teda jakože přirovnávat k Intelu na stejném FSB ..? Tedy P4/3200/400 ...? myslím že v tom je právě ten zakopaný pes. Každej hned porovnává AMD raiting s nejvýkonnějším modelem P4/3200/800, kterej neexistuje ... ale tak to přece není. Tak to právě pořád tvrdíme my tady, a to je hloupost. Porovnáváme hrušky a jabka jen proto, že je to všechno OVOCE ...?? Porovnávejme tedy opravdové výsledky testů a měření a reálné (dostupné) ceny v našich obchodech a užitnou hodnotu .....
    Já s tebou naprosto souhlasím, že se porovnávají hrušky a jablka. Můžeš mi pak ale prosím tě vysvětlit, jaký je smysl toho ratingu, když ho nemohu použít pro srovnání. Proč AMD neuvádí jen frekvence? Možná jsem se špatně díval, ale ani na webu AMD se nikde nenašel, co ten rating vlastně znamená.

Mně přijde celkem fair srovnávat Athlon XP 3200+ a Pentium 4 na FSB 800 MHz, protože obojí je de facto FSB 200 MHz. Navíc obě platformy nyní používají i stejné paměti (dvoukanálové DDR 400 MHz). Výsledky jsou (podle recenzí na Tom's Hardware a X-bit labs) takové, že kromě testů využívajích silně FPU (SPECviewperf) se Athlon XP 3200+ pohybuje někde na úrovni P4 3000/800 anebo pod ní.

S tou cenou si teda nejsem tak úplně jistý. XP3200 i P4/3000/800 na našem trhu nejsou a nějaké opravdu oficiální ceny jsem nenašel, většinou jen dohady. Porovnejme je tedy až budou oba v cenících našich distributorů ...... pak se uvidí .... v 99% případech na tom bylo ale vždy lépe AMD .... a obrat k horšímu tedy nečekám ....
    Souhlasím s tím, že poměr výkon/cena je u Athlonů lepší než u Pentií 4. Zároveň se ale připojuji k tomu, co napsal TimeLord. Zaváděcí ceny nejvyšších modelů bývají u AMD velmi nadsazené a to záměrně. AMD velmi často představuje modely, které není schopna vyrábět buď vůbec anebo jen ve velmi malém množství. Proto ta vysoká cena, aby ty nové procesory nikdo nechtěl, než se jim podaří rozběhnout výrobu. Jinak co se týče cen u našich distributorů, nevidím důvod, proč by se měly odchylovat od těch zahraničních.

Věk
    58
    Vliv
    292

Standardní

Co já vím, tak RATING procesoru AMD XP a vyšších je přepočítáván k výkonu původního Athlona. To samozřejmě samo o sobě zákazníkovi řëkne ještě méně, než kdyby to bylo jakože přepočítáváno na výkon některého z verzí P4, ale je to prostě tak. AMD k tomu byla donucena přistoupit, protože jinak nebyla schopna prokázat opodstatněné tvrzení, že frekvence prostě neznamená zaručeně nejvyšší výkon, zejména když Intel začal s frekvencí pěkně odskakovat. Ale proč ..? Protože P4 pracují na jiném principu než PIII, kde frekvence byla přímoúměrná výkonu. Jenže kdo tomuhle rozumí ...?? Sotva my tady. Zákazníka zajímá jen frekvence, protože mu léta tvrdili, že jen to a nic jiného, ve spojení se značkou Intel je ukazatelem výkonu CPU. Co byste dělali na místě AMD ..? Asi to samé, já taky ...... Jo Intel je moloch, kterej má stejné chování jako Mrkvosoft, takže nokdo nikdoucí se už moc neprosadí. Dá se mu to ale vyčítat ...? Asi těžko, jen blázen by netěžil ze svého výsadního postavení, které si nakonec sám vybudoval, žejo .....

Bohužel u procesorů to není jako u grafických karet. Tam je situace tak nepřehledná, že nikomu nic neřekne nějaké číslo 9800,5900 a td .... protože toto číslo nic nevyjadřuje. Jen testy a jejich výsledky ukážou jak na tom která karta doopravdy je a trh se podle toho chová. Proto taky nebylo tak obtížné zasadit Nvidii takový úder jako se to podařilo ATIně.

Jenže to nemění nic na faktu, že AMD je už docela dlouhou dobu na stejné úrovni co se qality, výkonu, podpory týče. Proto už dozrál čas na to, aby se to netajilo, abychom to neskrývali a nebránili se tomuto faktu. A je úplně jedno, kolik procent trhu má Intel a kolik AMD. Tohle ještě hodně dlouho nebude ukazatelem toho, co je opravdu lepší, vhodnější, ekonomičtější, nebo snad výhodnější ..... co já vím co ještě .......

Kua já sem ale kecal ..... rači to nečtěte .... páč sou to samý blbosti ...
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Member
    Vliv
    283

Standardní

Jestli někdo věří, že rating u AMD nebyl zaveden právě kvůli Intelu a že není vztažen k P4 tak by se měl nechat od někoho štípnout aby se probudil.
    AMD to samozřejmě nepřizná a tak mlží tím, že se rating vztahuje k minulým vlastním procesorům a jiné kecy. To jim samozřejmě umožňuje dělat s ratingem všelijaké psí kusy.
    Frekvence sice není všechno, ale je to hodně. Holt bez vysoké frekvence se dnešní procesory neobejdou.

Kromě toho mě štve, že Athlony nemají heatspreader (to jsem si naběhl )
    - ne kvůli chlazení, ale jako ochranu jádra.
    Under rekonstruction....

Věk
    58
    Vliv
    292

Standardní

Hele lidi, a co takhle se na to prostě podívat z opačné strany:

" Intel dělá, co může, aby zvyšováním frekvence svých nových P4 udržel alespoń nepatrný výkonový rozdíl nad omnoho méně taktovanými procesory AMD XP a Barton. Dnes je již zcela jasné, že technologický směr, který použil, byl chybný. AMD má v zásobě nové modely, připravující se na vstup na trh, podpořené osvědčenou technologií, která nestojí jen na maximálních frekvencích, omezujících fyzikální vlastnosti materiálů. Již v brzké době budeme svědky toho, že i soudruzi u Intelu můžou (a udělali) chybu .... "

TechWorld, June 2003

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    ...no ale nezabudaj, ze aj Athlon64 bude musiet mat ratingove oznacenie, vzhladom na svoju nizku nominalnu frekvenciu

...co som videl prve testy, tak testovany bol Athlon64 s realnou frekvenciou 1400MHz, viem ze testy boli dost skreslene pouzitim 32bit OS Win2003server RC2 a 32bit benchmarkami ale vysledky co ja viem pozrite sa sem: http://www.amdboard.com/hn05120301.html
    Uzasne, 158 bodu v CPUMark99 - procesor pouhych 1400MHz. Sandra ani PCMark nejsou jeste ocividne schopny tento CPU poradne otestovat. Jeste bude zajimave sledovat vykon Athlona 64 po vyladeni zakladnich desek a hlavne v budoucich revizich. Kdyz si vzpomenu na prvni tBredy, byla to bida. Ted je to ovsem uplne jiny kafe.
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Member
    Vliv
    283

Standardní

Hele lidi, a co takhle se na to prostě podívat z opačné strany:

" Intel dělá, co může, aby zvyšováním frekvence svých nových P4 udržel alespoń nepatrný výkonový rozdíl nad omnoho méně taktovanými procesory AMD XP a Barton. Dnes je již zcela jasné, že technologický směr, který použil, byl chybný. AMD má v zásobě nové modely, připravující se na vstup na trh, podpořené osvědčenou technologií, která nestojí jen na maximálních frekvencích, omezujících fyzikální vlastnosti materiálů. Již v brzké době budeme svědky toho, že i soudruzi u Intelu můžou (a udělali) chybu .... "

TechWorld, June 2003

Spíš kde pořád dělají chybu soudruzi z AMD?? :

Prodeje procesorů:
    Rok.................2000......2001.....2002....... ..............................2003
    Období rok................................Q1......Q2..... ...Q3.......Q4........Q1
    Intel................82,2 % 78,7 % 80,8 % 82,8 % 86,8 % 84,6 % 81,7 %
    AMD................16,2 % 20,2 % 18,2 % 15,6 % 11,6 % 13,8 % 16,6 %

BTW: Dneska jsem se dostal na 2600+
    Under rekonstruction....

Standardní

neviem preco vas to s tou fekvenciou tak bere ved ked je barton pri nejakych 2150Mhz podobne vykonny ako p4 3Ghz tak ho trocha nataktime a p4 je v.... inak Intel je uz s tymi frekvenciami trapny, nic ine s tymi procakmi nerobi, len meni FSB, AMD na to ide inak ak to takto pojde dalej za rok bude robit inte 8ghz procaky a AMD 4ghz, ktore si nataktime na 6ghz a potom budu ovela lepsie
    FIREHAWK AthlonXP 1700+@3000+ 218*11 DLT3CJIUHB 1,75V,AIRCOOLED ,MB ABIT NF7-Sv2.0, CoolerMaster HAC-V81 ,GeForce2Ti 250/400@285/480, DDRAM 256MB TwinMOS CL2, HDD Maxtor 40GB 7200ot.

Senior Member Avatar uživatele pYr0
    Věk
    36
    Vliv
    283

Standardní

Citace Původně odeslal KAFFundASS
    neviem preco vas to s tou fekvenciou tak bere ved ked je barton pri nejakych 2150Mhz podobne vykonny ako p4 3Ghz tak ho trocha nataktime a p4 je v.... inak Intel je uz s tymi frekvenciami trapny, nic ine s tymi procakmi nerobi, len meni FSB, AMD na to ide inak ak to takto pojde dalej za rok bude robit inte 8ghz procaky a AMD 4ghz, ktore si nataktime na 6ghz a potom budu ovela lepsie
    No ja myslím že 8 GHZ procesor len tak neurobia Ved to už je porušovanie fizykálnych zákonov
    X2 6000+@3420Mhz(228x15)1.45V,BOX+Windtunnel,MSI K9A2 Platinium V2, 2x2GB A-DATA Vitesta 4-4-4-12, Gainward 4870 790/1063, Corsair 750W TXEU
    Acer Travelmate 4102WLMi: Centrino 1.73Ghz, 1.25GB RAM, ATI X700, 120GB Samsung, Debian lenny

Standardní

to je jedno, ide o princip. len nechapem, ako tie frekvencie uchladia to tie p4 tak malo pecu?
    FIREHAWK AthlonXP 1700+@3000+ 218*11 DLT3CJIUHB 1,75V,AIRCOOLED ,MB ABIT NF7-Sv2.0, CoolerMaster HAC-V81 ,GeForce2Ti 250/400@285/480, DDRAM 256MB TwinMOS CL2, HDD Maxtor 40GB 7200ot.

Standardní

Citace Původně odeslal Pyroteam
    No ja myslím že 8 GHZ procesor len tak neurobia Ved to už je porušovanie fizykálnych zákonov

Nevim ted presne kde, ale cetl jsem ze dnesni konstrukce P IV by mohla dosahnout frekvence neco kolem 7,5 GHz. Presne si nevzpominam jak to tam bylo. Ale podle me je to dost nerealne.
    MSI KT3Ultra2 * ATHLON XP 1700+@1947MHz (11*177) * ATI Radeon 8500LE VIVO * Corsair 512 MB DDR 333 * HDD Seagate Barracuda IV 80GB 7200ot * CDRW Lite-on 52x24x52

Member Avatar uživatele Unz
    Věk
    39
    Vliv
    278

Standardní

Kdyby PR nebyl a AMD by své procesory označovala frekvencemi myslím že by si každý neznalý lempl koupil intel. už jen proto že intel vítězí v dosažených frakvencích! Snad každému normálnímu člověku dojde že bez jakéhosi srovnávajícho ratingu by to šlo s AMD z kopce.

Standardní

Citace Původně odeslal Unz
    Kdyby PR nebyl a AMD by své procesory označovala frekvencemi myslím že by si každý neznalý lempl koupil intel. už jen proto že intel vítězí v dosažených frakvencích! Snad každému normálnímu člověku dojde že bez jakéhosi srovnávajícho ratingu by to šlo s AMD z kopce.
    Ale uznavas ze s tym ratingom teraz nie je nieco v poriadku dufam. Keby siel Intel touto istou cestou tak nova 3.0GHz za vola iTurbo4500*
    • Gentoo is the best -> !MDK <- sux
      Intel & Enermax & Tsunami rulez, ATI 9500 NP 128MB [thanx ATI Corp.
      ;-) ], 400 GB fast storage
      19316 3DMarks`01 <> 6047 3DMarks`03

Member Avatar uživatele Unz
    Věk
    39
    Vliv
    278

Standardní

Citace Původně odeslal TimeLord
    Citace Původně odeslal Unz
    Ale uznavas ze s tym ratingom teraz nie je nieco v poriadku dufam. Keby siel Intel touto istou cestou tak nova 3.0GHz za vola iTurbo4500*
    Tak samozřejmě,,, s uvedením nových 64bit CPU bych to označení určtě změnil. Přeci nelze porovnávat 32 a 64bit procesory. Možná by tam měl být rating jak pro 32 tak pro 64bit. Ale to by v tom byl zase bordel No i bez těch 64bit proc v tom začíná být zmatek a modelová čísla nesedí. (ikdyž jak všíchni víme je to pro Thunderbirdy).

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    288

Standardní

to je jedno, ide o princip. len nechapem, ako tie frekvencie uchladia to tie p4 tak malo pecu?
    hahaaaaa, to je dobrej ftip hned takhle v pondeli po ranu
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Standardní

PR je tu kvuli debilnim amikum, kteri vedi prd, co je to fsb a architektura procesoru. a amd podle toho nejedna samo - vzdyt i intel oznacil sve procaky pentium 4 misto logicky navazujiciho pentium IV - nebyl si totiz jist, ze jeho zakaznici desifruji z IV cislici 4 (megalol)...
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

Citace Původně odeslal Chocen
    ...vzdyt i intel oznacil sve procaky pentium 4 misto logicky navazujiciho pentium IV - nebyl si totiz jist, ze jeho zakaznici desifruji z IV cislici 4 (megalol)...
    sa priznam, ze som nevedel, ze to bolo kvoli tomuto
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

psalo se o tom na netu...a jek tak znam amiky, tak tomu klidne verim. Mluvil jsem s jednim amikem, ktery chodil na jejich high school, pak delal zaverecne zkousky (ekvivalent maturity) a otazka byla: jsou dve rovnobezky, pres ne jde dalsi primka. byl zadan jeden uhel a on mel dopocitat zbyvajici - pry to bylo tezke a sotva prolezl (a podobne na tom byl zbytek tridy)
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

psalo se o tom na netu...a jek tak znam amiky, tak tomu klidne verim. Mluvil jsem s jednim amikem, ktery chodil na jejich high school, pak delal zaverecne zkousky (ekvivalent maturity) a otazka byla: jsou dve rovnobezky, pres ne jde dalsi primka. byl zadan jeden uhel a on mel dopocitat zbyvajici - pry to bylo tezke a sotva prolezl (a podobne na tom byl zbytek tridy)
    ...njn, a vsadim sa, ze teraz patri medzi "najchytrejsich v rocniku" na nejakej univerzite v USA

...jo a ty ako uz sa ucis alebo to ma este cas
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

uz valim - statnice 10.6. - bojim bojim

Standardní

uz valim - statnice 10.6. - bojim bojim
    ...jak by povedal ten amik: Good Luck

Standardní

diky. doufam, ze mi to bude

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Malý nárůst výkonu po přetaktování R9800 Pro
    Založil Matio v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 23.11.2004, 17:36
  2. po uprage biosu snížení výkonu MSI-KT4 V
    Založil D7D v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 10.03.2004, 09:55
  3. Znicenie Cel1,7 po dlhej dobe od pretaktovania?
    Založil quli v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 09.01.2004, 21:15
  4. Sekání 3D po nějakém době
    Založil Pers v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 21.05.2003, 22:04

Pravidla přispívání