Citace Původně odeslal Harry
A co hlucnost pri vsech techto procesech??
O té hlučnodti jsem už myslím psal. Při kopírování a grabování, když se roztočí na max., tak je stejně hlučná, resp. tichá, jako Toshiba SD M1502 a to znamená, že je o trošíčku hlučnější, než nová M1612. Nevibruje, neskřípe, jenom šumí, jako při proudění vzduchu.
U DVD je to při přehrávání filmů asi jako u Toshiby, v podstatě není slyšet (v hluku ventilátoru CPU).

2Sam Hawkens: Snížení otáček jsem zkoušel s DriveSpeedem od NERA a bohužel, nefunguje. Ztáhnuj jsem si i utilitku od TEACů (tam jich je několi, pro každou CDR mechaniku zvlášť) a zatím jsem neuspěl.

Dnes jsem zkoušel grabování audia v EAC a celkem se potvrdily výsledky z CDSpeedu, pokud nastavím co nejrychlejší grabování, bez ohledu na kvalitu, tak to grabuje až 40x, podle délky záznamu. Pokud nastavím maximální kvalitu s využitím všech vlastností mechaniky a EAC, tak závisí rychlost na kvalitě media a dosahoval jsem rychlosti od 1,4x (u nekvalitního a poškrábaného media a tak kolem 8-10x u nového nejetého media.
Zrovna tak grabování v CloneCD se dostalo až na 46x, ale až na konci grabování, kolem 80%.
Vypadá to, že tento TEAC DV516E je nejrychlejší mechanika co jsem zatím měl v ruce.