Citace Původně odeslal Halen
Je pravda, že kromě 4 arctic TC PRO fanů mi v compu mohou vrčet nebo hučet následující komponenty: Barracuda IV (ta moc nevrčí), větráček na chipsetu - trochu vrčí a větráček na Radeonu 9100. Ve zdroji, přítah, odtah a ventilátor na CPU jsou zmíněné Arctic PR TC fany. Já nejsem extrémista, co se týká hluku. Víc než komp jsou teď slyšet sousedi za silnicí při běžné mluvě a okno mám zavřené. Zato když se roztočí CD-ROM, je to jak kdyby přicházela vichřice. Srovnával jsem poslechem ze vzdálenosti cca 10 cm ty Arctic fany při 1400 ot/min a běžný Sunnony s kluzným ložiskem na stejných otáčkách - Arctic víc fouká, není slyšet aerodynamickej hluk, ložiska vrní jen mírně a vůbec nevibrujou - to je totiž podle mýho největší zdroj hluku od ventilátorů, ty Sunnony nejsou vůbec vyvážený a rozkmitají CASE jedna báseň na docela nepříjemný nízký frekvenci. Pokud ale existují REGULOVATELNÉ ventilátory v cenové relaci 150,- Kč za kus a jsou míň hlučné, rozhodně jsou lepší než ty Arctic FAN PRO TC.
IMHO tie vetracky na radeonoch su turbiny, ked podla teba "trochu vrci", tak sa necudujem ze AC fany nepocut