Citace Původně odeslal user
to meriate z dosky alebo multimetrom? Ved tym udajom z dosky sa neda velmi doverovat, podla mojich skusenosti tam moze byt odchylka az +-5% a aj specifikacia napajania integrovanych obvodov tusim pripusta +-5% tj 4,75V - 5,25V (11,4V - 12,6V), tak ze je to OK. A okrem toho samotna doska nemoze mat az taky vplyv na odber celeho systemu, ved gro odobera CPU, RAM, GRAFIKA a mozno poslednym pozieracom WATOW je MB. Ak uvedeny zdroj fungoval pri rovnakej konfiguracii (CPU, RAM,Grafika) na inej doske musi v pohode fungovat aj na tejto. Ak tomu tak nie je na 100% meria doska tie napatia zle.
No tak to prave vubec neni. Menil sem jen desku v pocitaci a napeti na 12V vetvi slo z 13V na 11V, a neverim ze to jen blbe meri, to muselo blbe merit i otacky vetraku, protoze ty mi taky klesly asi o 200-300 ot./min. diky poklesu napeti, navic mi hodne kleslo napeti na 3.3V (az na 2.8V) a tim se pro me vyssi FSB stala nestabilni. Na novy desce sem jel tak 184FSB max (soltek nforce) a na stary 192 jelo ok (MSI KT3 Ultra). Takze podle me na napeti ma deska hodne velkej vliv.