Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Disky WD,CDRW Teac vs šuplík Vipower

Standardní Disky WD,CDRW Teac vs šuplík Vipower

zdravim,

používám šuplíky vipower doma a v práci na přenášení dat.Doma mám šuplík zapojenej s palírnou Teac na sekundaru (palírna jako master ) šuplík (slave) a práci na primaru s diskem WD 10GB. Doma mám stále disk v šuplíku . Najednou mi začala dělat ve WinXP problémy palírna.Xpečka ji vždy po startu našli jako nový HW a stále chtěli instalovat nějaký ovladače ,v systému nebyla vidět , asi po třech dnech se začala hlasit při bootování už s nějakýma paznakama ve vypisu IDE ,něco jako CD-W548;@wtpdhsyhs (disk v supliku v pohodě) .Zase v praci jsem dal jinej disk do šuplíku a co se nestalo,disk v šupliku KO a poté i disk co byl na stejný kšandě, už se při bootování nehlásí jako WD100EB ,ale jsou tam zase ty nesmysly wTs0wTq0pUr=p0sSv0p0p0p0p0p0p0 a na misto 10GB -->16GB.
    S disku nelze bootovat a když jsem zkoušel DLGdiag tak mi zahlasit ,Model p0p0p0p0p0 ,S/N wT}W}QqVq0v0y4x Firm p4~0Rp4.

Má te s ním někdo nějaké zkušenosti , nebo poradťe co se s tím dá dělat,jak případně rozchodit tohoTEACa ,nebo zachranit data na disku nebo co může ty brejkule zpusobovat .Mám podezření na ty šupliky , jednou mi tohle dělal stejnej šuplik ,když jsem dal do šupliku disk ,hlasil stejny blaboly , šuplik jsem zahodil koupil novej , šlapal v pohodě a najednou tohle . .

Absolut
    P4 Presscott 2,8,AsusP4C800 Deluxe 2x512 DDR400,Matrox G650,2x 35GB IBM Ultrastar SCSI 160 , Adaptec29160,2x80GB WD

Standardní

hmm, záhadný...

1) k té vypalce....tyhle <->iny s těma znakama se stávaj když se třeba povytáhne ide kabel...to by mohlo být ono... ...nebo odchází ide řadič na desce
    2) k tomu disku...jak je KO roztočej se plotny

Standardní

Citace Původně odeslal Kukla Kuklovič
    hmm, záhadný...

1) k té vypalce....tyhle <->iny s těma znakama se stávaj když se třeba povytáhne ide kabel...to by mohlo být ono... ...nebo odchází ide řadič na desce
    2) k tomu disku...jak je KO roztočej se plotny

1) kabely jsem kontroloval asi desetkrát ,zkoušel jsem ji i zapojit samostatně na sekundar i primar bez disku a furt to samý,a radič možná ,vona ta celá deska je trochu nějaká viz http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=19517,ale disky šlapou v pohodě .

2) no KO jenom že z něho nejde bootovat , a nabihaj ty nesmysly, zkusim ho ešte šoupnout v praci do jinyho kompu jako slave ,jestli ho uvidim ve woknech, snad nevodejde i ten druhej mam na to nejakej pech asi [url]
    P4 Presscott 2,8,AsusP4C800 Deluxe 2x512 DDR400,Matrox G650,2x 35GB IBM Ultrastar SCSI 160 , Adaptec29160,2x80GB WD

Standardní

a zkusils tam dát uplně jinej kabel jinak zkus to v tom jinym kompu...

Standardní

až teď bude trochu času tak se na to vrhnu znovas , jenom mě bylo divny ,že ty problemy začali až kdYž jsem začal používat ty šuple

nerad bych přišel vo tu palírnu a tak vubec cely se mi to nějak nezdá

absolut

Standardní

tak jsem ten disk vrazil do jinyho kompu s W98 a porad to samy, jen se trochu zmenily ty znaky proi bootu , nevidim ho ani v systemu , fdisk ho taky nevidi , a v biosu se detekuje jako 16GB disk a to 10GB

absolut

Standardní

Citace Původně odeslal Absolut
    tak jsem ten disk vrazil do jinyho kompu s W98 a porad to samy, jen se trochu zmenily ty znaky proi bootu , nevidim ho ani v systemu , fdisk ho taky nevidi , a v biosu se detekuje jako 16GB disk a to 10GB

absolut
    hmmm, nemáš třeba problém se zdrojem, neoddělal ti to zdroj
    jinak zkus ještě utilitu od výrobce, co na to řekne...

Standardní

Citace Původně odeslal Absolut

absolut
    hmmm, nemáš třeba problém se zdrojem, neoddělal ti to zdroj
    jinak zkus ještě utilitu od výrobce, co na to řekne...
    ten disk je tuhej uplne , utilitu jsem zkoušel už predtím , nenajde original disk WD, ale Model p0p0p0p0p0 ,S/N wT}W}QqVq0v0y4x Firm p4~0Rp4.

Disk pak nejde ani proverit ,zformatoval Low-levelem prostě nic ,ted už se ani chvilema nezahlasi biosu ,prostě KO .

ten zdroj hmmmm , asi taky ne ,stalo se to na dvou kompech a vždy se šuplíkem Vipower ,tak já nevim .jako by uplne vodešla elektronika na tom disku z nějakýho důvodu ,ale jakýho ví

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

taky bych to typnul na šuplík...časem se ochoděj kontakty a pak už nepracuje jak má.BTW a dělaj to jen WD?

Standardní

Citace Původně odeslal Over
    taky bych to typnul na šuplík...časem se ochoděj kontakty a pak už nepracuje jak má.BTW a dělaj to jen WD?
    Jak jsem to tady popisoval v zapalu emocí ,tak jsem zmotal tři situace dohromady.

1)nejdřív asi tak před rokem mi ty paznaky začal vypisovat HD myslím Samsung, když jsem vyměnil šuplik tak fachal.

2) pak mi začala blbnout vypalovačka , kterou mám zapojenou na sekundáru zároveň se šuplíkem ,WinXP najednou vypalovačku začali nachazet jako nový HW a stale chtěli instalovat ovladače ,v systemu nebyla vidět ,i když jsem ji zapojil bez šupliku .Paznaky při bootu (CDW-548E,%olpv) .v šuplíku disk funguje OK

3) v praci jsem zjistil trochu bližší informace , o tom co se přesně dělo
    šuplík mám zapojenej na primáru .Kolega potřeboval vyzkoušet starší disk,dal ho do šuplíku ,ale disk mu něnaběhl. Když jsem přišel do práce a zapnul komp,tak sys disk už nešlo bootovat.Hlásil se už s těma paznakama.Fdisk nic, utilita od vyrobce nic ....prostě KO.

Když jsem psal původní příspěvek , byl jsem trochu na....

k 2) co muže byt s tou palirnou , pomohlo by třebas nahrat nový Firmware , nebo je nejakej diag soft ,palirnu nevidim v systemu.

absolut

Standardní

Tak jsem zkoušel ještě znova tu palírnu.Zkusil jsem ji nejdřív zapojit samostatně na sekundar a použil 40-ti žil kabel , při bootování se zahlasila CD-W16EB |0|01.0c, dřív se hlásila jenCD-W16EB ,nastavil jsem v biosu jen bootovani z CD a nic ! , zkusil jsem este vypnout UDMA , hodila se do PIO 0 ,stale neslo bootovat nechal jsem tedy nabootovat z disku ,ale Xpečka i W2K zustali vyset na Logu WIN a pořád běžel teploměr , nechal jsem asi 10min a nic ! Na druhym kompu Celer 333 , i440LX, Linux se nezahlasila ani v Biosu ,Linux ji při bootování identifikoval jako Incopatible CDROM ,strčil jsem ji ěště do třetího compu Pentium Pro a při bootování --> Incopatible ATAPI CD-ROM .

Je nějaká šance , že ji eště rozběhnu ale už mě nenapada jak . Existuje nějaká utilita třebas pro dos na otestování ?

Absolut

Standardní

Jak to popisujes mam pocit ze si odpalil HW, to je tak das do kompu DISK ktory na IDE zberni sposobi taky odber alebo napetie ze opali elektroniku na ostatnych zariadeniach, je s podivom ze to vydrzali radice, ale asi maju lepsiu ochranu, takze hadam ze si nosis v supliku disk, ktory odpaluje IDE zariadenia uz som cosi podobne zazil, ale ten disk odpaloval aj radice.
    1.) P4 530J 3.0@3.9 260FSB 1,5375V - ThermalTake CL-P0015, ABIT AA8XE, ASUS GF6600-256MB 300/500@570/570 - Titan W5TB(TC) cooler :) , 1GB-DDR2-533@DDR2-693 KINGSTON, HDD SATA 120GB Seagate7200.7 , CD-RW TEAC40X, DVD-RW NEC1300, SB Audigi 2, SCSI radic ST-Labs. Philips 109P40, Fortron FSP400-60THN-P, Avance C001 Terminator
    3DMark2001 - 16350,3DMark2003 - 6500,3DMark2005 - 3000, PCMark04 - 5700, Det 71.20 DX9c
    2.)Acer TravelMate 611TXV iP3m-850, 256MB, 40GB, 14,1TFT
    3.)SiemensFujitsu LifeBook E8010 - P-M 1.6, 40GB, 512MB, 15\"-1400x1050

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

K příčině. Ty šuplata jsou tak nešťastně řešené, že ten krátkej IDE kablík od disku k tomu šuplíkovému konektoru se časem rozpíchá o ten plošňáček s pripájeným konektorem(už jsem to viděl mockrát). Se mohlo stát nějaký kraťas na IDE a zbytek viz. Juzko.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Member mince Avatar uživatele abel
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx
    K příčině. Ty šuplata jsou tak nešťastně řešené, že ten krátkej IDE kablík od disku k tomu šuplíkovému konektoru se časem rozpíchá o ten plošňáček s pripájeným konektorem(už jsem to viděl mockrát). Se mohlo stát nějaký kraťas na IDE a zbytek viz. Juzko.
    kvůli tomu je tam nalepenej takovej měkkej čtvereček plastiku. a pokud ne, rozumný si tam něco dát .
    C2D E6550, Gigabyte GA-P35-DS3R, 2 x 2048MB Kingston HyperX, 2x 640GB WD AAKS, 160GB Hitachi 7K250, Palit X1950GT, LG GSA-4167B, SoundBlaster X-Fi Platinum, Dell Ultrasharp 2209WA, WIN 7 x64

Standardní

Citace Původně odeslal abel
    Citace Původně odeslal Millisx
    kvůli tomu je tam nalepenej takovej měkkej čtvereček plastiku. a pokud ne, rozumný si tam něco dát .
    čtvereček tam je

Standardní

Citace Původně odeslal juzko
    Jak to popisujes mam pocit ze si odpalil HW, to je tak das do kompu DISK ktory na IDE zberni sposobi taky odber alebo napetie ze opali elektroniku na ostatnych zariadeniach, je s podivom ze to vydrzali radice, ale asi maju lepsiu ochranu, takze hadam ze si nosis v supliku disk, ktory odpaluje IDE zariadenia uz som cosi podobne zazil, ale ten disk odpaloval aj radice.
    Bohužel tomu tak asi bude Disk jsem dal radči pryč.

Tak šetřím na novou palírnu eště nevim jakou možná znova TEACa nebo zkusim něco jinyho .

Absolut

Standardní Mam obcas podobnej problem...

Mam obcas podobnej problem se suplikem, kdy mi to pri bootovani pise nesmysly a zatim ho uspesne resim.
    Je to ochozenim a spatnym dolehanim kontaktu v supliku, takze staci PC vypnout, suplik vysunout/zasunout az se to zase chytne.

Junior Member
    Vliv
    277

Standardní

Mě se stávalo něco podobného když jsem, ale připojil HDD přímo na šráky tak vše OK, když přes šuplík tak vše KO. Co s tím? Koupil jsem nový šuplík zase vše OK.
    AMD FX-6300@4100MHz

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Rameček IDE VIPOWER jde měnit disky za chodu?
    Založil Arnold__Rimmer v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 30.06.2005, 23:20
  2. Nero vs. Teac dv-w50d nevypali plne CD
    Založil Petano v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 17.05.2004, 13:36

Pravidla přispívání