Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Linux a ADSL

Standardní Linux a ADSL

Noo takze budem rozbiehat na linuchu ADSL modem...Na co sa mam pripravitCo si mam nachystat
    Pravdepodobne to bude nejaky USB modem,znacku este neviem,ale tipujem ze nejaky Zyxel...
    A zaroven ked uz to bude fungovat,takaj proxy...
    hp pavilion zt3020

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

no ja ADSL nemam, takze nevim, ale muzu ti poradit si precist thle clanky a pripadne i diskuze k nim
    http://www.root.cz/clanek/1573
    http://www.root.cz/clanek/1613

myslim, ze dal ti muze pomoct gargamel, protoze ma ADSL a server mu bezi na linuxu

Standardní

No delal jsem to podle clanku na rootovi, stacilo nakonfigurovat pptp pripojeni a chodilo to na prvni pokus. Dokonce se mne zda, ze konfigurace je jeste jednodussi nez pod windowsama. Navic nekde v diskusi toho clanku jsou skriptiky na prihlasovani na dashboard pres curl.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

diky
    hp pavilion zt3020

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Osobne bych radsi modem s RJ45 - prece jen sitofka je vpohode nakonfigurovatelna kdykoli a nacemkoli.

Standardní

Ja neviem ake modemi su a mam moznost vyberu...takze v prvom rade ide o to aby to slapalo...
    Ja som zatial vybral Zyxel USB preto ze ma Zyxel slusnu podporu aj v linuxe,ale neni problem tam hodit nieco ine...

Hovoris ze je aj modem ktory sa zapaja do siete??Hmm...
    hp pavilion zt3020

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Osobne bych radsi modem s RJ45 - prece jen sitofka je vpohode nakonfigurovatelna kdykoli a nacemkoli.
    Tohle ale jen v pripade, ze budes mit pronajaty ten router za petikilo mesicne. Ja mam ten za 150, je to Alcatel SpeedTouch Home. Ma sice RJ-45 konektor a musi se pripojit k sitovce v komplu, ale to je jen pro prenos dat. Pro pripojeni se k modemu se pouziva PPPoE nebo PPPoATM, proto ten PPTP klient (Point-To-Point Tunelling Protocol). Takze neni to jak v pripade kabelovych modemu UPC.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Já osobně bych taky koupil spíš modem s RJ45, s USB ADSL modemy mám špatný zkušenosti. Mají velký odběr (přes 500mA) a proto běží jen na některých deskách.
    Možná ti pomůže tohle : http://www.sagem.com/web-modems/down...u_linux_en.txt, podle toho jsem instaloval můj Sagem f@st 800.

Standardní

mno tak som si otom zistoval a doporucili mi tiez ten sietovkovy...lebo ten na usb je len na ver.1.1 a ma malu prenosovu rychlost.
    Druha vec je o kolko bude drahsi...
    hp pavilion zt3020

Standardní

Pokud umíš aspoň trošku francouzsky, pročti si fórum na http://www.dslvalley.com/forum.html. Přenosová rychlost USB je dostatečná, ale napájení ne. Navíc ti to bude žrát strašně systémových prostředků, takže s tím ani nebudeš moc hrát hry. Na linuxu pohoda.
    Nevím, jestli to tak je i v Čechách, my ve Francii máme trošku jiný standard (PPPOE, nemusíme se přihlašovat přes dashboard).

EDIT : My máme taky PPPoE, teď jsem se kouknul do konfigurace a je to tam. Spletl jsem si to.

Standardní

Jo, ve svete se vetsinou pouziva PPPoE (Point-to-Point over Ethernet). ale u nas Mrkvosofti VPNka PPPtP.

Ethernetovy modem je v Linuxu pohoda. Automaticke prihlasovani na Dashboard take - curl, perl, links, ci hocico jineho,...
    Why use windows, since there is a door?... SlackWare Linux ruleZz - Linux for the subgenius

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ADSL router v bridge modu
    Založil VOiD v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 28.11.2006, 21:53
  2. Problémové ADSL?
    Založil PTF v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 20.01.2006, 09:27
  3. ADSL v Mandrake Linux 10
    Založil o0o v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 10