Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 46 z 46

Téma: Jak nejlíp udělat díru do plechu pro ventilátory???

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    284

Standardní

Citace Původně odeslal SC
    beton by mel byt vic problemovy na destrukci nez nejaky 0,5 plech, ne ?
    SC
    Právě, a proto pořádně prolezu všecny Baumaxy, Baumarkty a Bauhausy a pokusim se něco najít...

Standardní

No ja sem si diry pro vetracky rezal Dremelem, a bylo to celkem v pohode, jinak nekdo radi nekde radi vyvrtat 1 diru a pak vzit normalni Lupenkovou pilku s platkem na kov, ale z toho asi dost boli ruka
    **Athlon XP1800+ @XP2000+ ** Abit KR-7A Raid ** 384 MB DDR ** Sapphire R9000 Pro 128MB ** WDC 80GB ** Teac W58 8/8/32 ** SB Live ! 1024 ** Aopen HX08 ** 17\" LG 795 FT+ **

Standardní

tak zase mam nejake nove zkusenosti...
    chtel sem taky udelat otvor, tak sem si ho nakkreslil na plech od stareho AT caseu, vyvrtal cca 100 malych otvoru (coz nahodou s ostrym vrtakem neni zadny problem, mel sem prumer 2,5), vysekal to velkym sroubovakem a srovnal brusnym kamenem ktery se upevnuje do vrtacky, cele to trvalo asi hodinu a vysledek byl pekny
    to me inspirovalo k devastaci noveho bocniho plechu

vypada to nejak tak:

PPPPPPPPPP
    PSSSSSPPP
    PSSSSSPPP
    PVVSSSPPP
    PVVSSSPPP
    PVVSSSPPP
    PVVSSSPPP
    PPPPPPPPPP

kde P je puvodni plech
    S je sklo (plexi)
    V vetrak

mam 2 otvory pod sebou a rek bych ze to vypada dobre,
    zitra zkusim sehnat dig fotak nebo telefon a mozna budou fotky )

Standardní

Ked mas sikovne ruky tak len do toho!!!!!
    Rez a vrtaj a konec uvidis ako prvy
    PC STORM

Standardní

asi piju moc kafe ale nejak sem nepochopil to s tim koncem...
    fsak sem nic nezjebal... (mno kdyz nepocitam barvu na par mistech)

Standardní

tak zase mam nejake nove zkusenosti...
    chtel sem taky udelat otvor, tak sem si ho nakkreslil na plech od stareho AT caseu, vyvrtal cca 100 malych otvoru (coz nahodou s ostrym vrtakem neni zadny problem, mel sem prumer 2,5), vysekal to velkym sroubovakem a srovnal brusnym kamenem ktery se upevnuje do vrtacky, cele to trvalo asi hodinu a vysledek byl pekny
    to me inspirovalo k devastaci noveho bocniho plechu

vypada to nejak tak:

PPPPPPPPPP
    PSSSSSPPP
    PSSSSSPPP
    PVVSSSPPP
    PVVSSSPPP
    PVVSSSPPP
    PVVSSSPPP
    PPPPPPPPPP

kde P je puvodni plech
    S je sklo (plexi)
    V vetrak

mam 2 otvory pod sebou a rek bych ze to vypada dobre,
    zitra zkusim sehnat dig fotak nebo telefon a mozna budou fotky )
    pošli mi to pak pls na htp://pcarea.webz.cz ... nejlépe i s postupem - ať je zas nějaká inspiračka
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

myslis fotky ? az budou tak sem hodim link, a postup uz sem napsat uz tam neni co dodat...

Standardní

myslis fotky ? az budou tak sem hodim link, a postup uz sem napsat uz tam neni co dodat...
    jj - ja vim - ale ať to má kdyžtak njakou formu - jak oty ostatní články tam....

btw - dále to budeme řešti přes SZ, ať neděláme bordel v threadu....
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

Ja podporujem tradicne narysovanie kruhu, vyvrtanie dier a brusenie

Standardní

Pro movitější fréza - zmáčkl jsem se (a hlavně jsem se s tím nechtěl babrat, jako na starým kejsu kmitačkou) a koupil za cca 900 Kč (sleva ze 1600 ) frézu s hrotama ze slinutýho karbidu (asi), půjčil jsem si kvalitní výkonnou vrtačku (chce to sílu a opravdu nízký otáčky) a měl jsem tam díry (dvě) jak víno za pár minut, pak jsem jen lehce strhnul hrany pilníkem a mohl jsem přidělávat větráky.

P.S. Měl jsem celkem kliku, že měli správnej průmět na 80mm větráky, měl jsem jeden větrák s sebou, abych nekoupil blbě

Standardní

Já jsem to dělal brutálně, ale se super výsledkem. Podle šablony jsem si obkreslil na plech kruh. Pak jsem to čerstvě nabroušenym majzlíkem obsekal dokola (ani ne 5 minut), tak že k okraji kruhu zbylo 1-3 mm. Pak jsem vzal na vrtačku brusný nástavec (je pravda že jde rychle do kytek). Pak už jsem jen kulatým pilníkem strhnul hrany aby nebyly ostré. Výsledek je 100procentní.

Jestli se do toho budete někdo pouštět podobnym způsobem, tak mám pár rad.

Tím majzlíkem sekat na tvrdé podložce (já to dělal na kovadlině), jinak se plech zdeformuje. Pokud už je case nalakovanej, tak podložit třeba papírem aby se to nepoškrábalo.
    Pokud už je case nalakovanej tak bacha s tím broušením. Pokud budete brousit bez pauz, tak spálíte nejen okolní lak ale možná i sebe. Takže vždycky brousit rychle a nebrousit jedno místo dlouho a dělat pauzy.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Standardní

heh ja som rezal dieru dremelom >>
    http://madcap.wz.cz/case/page_01.htm
    vysledok je fcelku nice, robil som to pomocou sablony ktoru som si stiahol zo stranky titanu (aj chladic tam je titan a je to 92mm vetrak) .. a inak ten plech je minimalne 1mm hruby takze to islo hodne ztuha ale podarilo sa a inak kedze to vlasne vo vysledku nebude vidiet tak som sa ani moc nebal .. v bocnici by to bolo ine a inak ja by som to rezal priamociarou pilou .. to vyzera najschodnejsie .. odvrtavat to je dost tazka prasarna podla mna
    MadCap
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Standardní diera

Proste s takymito haluzami to pojde za 5 sekund. Neverite?
    http://www.pretaktovanie.sk/article.php?sid=13
    Krvavavdova v priprave
    AMD Athlon 1800+, GeForce4 MX440 - tv out, 256 DDRAM (333MHz), Motherboard - MSI KT3 ULTRA2, Toshiba DVD-ROM, PLEXTOR CD-R PX-W4012A, HDDMaxtor 60GB, Digital camera Mercury 3,1Mpx ( webcam, camera, digital camera....), Water cooling

Standardní

kdyz budete vrtat lakovany plech tak doporucuju ho prelepit silorou paskou (jak sou takove ty hnede nebo pruhledne)
    lip se s tim vrta ale stejne si musite davat bacha
    SC

Standardní

Neviem čo je na tom také ťažké. Nakreslím si tvar , potom to odvŕrtam (8cm fan asi 5 vrtákom) a nakoniec to pilníkom dopilníkujem do konečnej podoby a driera jehotová .
    ASRock K7S8XE+, Barton 2500+ 200*11, 1,65V, Y909267L30018 AQYFA 0350 RPMW, 512MB DDR400 Twinmoss, ATI Radeon9000pro 320/316, Maxtor max+8 30GB 7200rpm a Maxtor max+9 120GB 8MB cache, DVD-RW Plextor PX-708A, Plextor PX-130A, Big tower + Enermax 300P - VE, 3COM 905C-TX-M, Logitech MX510, IBM P260

Standardní

pilnikem ? heh ja to zrobil brusnym sutrem a vrtackou
    SC

Standardní

A jak na 12cm diru do cca 3mm tlustyho plastu? to nevite
    EpoX 8K9A2+, Athlon XP 2100@2700+ (12.5 x 168 , 1.675V) | 512MB DDR Kingston Value RAM (tfuj)| Hercules 9800Pro 128MB | Seagate Barracude 7200.7 80 + Seagate Barracuda IV 80 GB/7200ot | 17\" SyncMaster 700NF | SB Audigy Player + Creative FPS1600 | Logitech MouseMan Dual Optical | A.C. CopperSilent 2TC + 2x 8cm A.C. case fans[br]3DMark01-15200[br]3DMark03-5800

Standardní

tak to hod do vitkovic
    SC

Standardní

Mrkni se tady, už jsem o tom dříve psal.

http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=6966

Standardní

Citace Původně odeslal DeeAyEn
    A jak na 12cm diru do cca 3mm tlustyho plastu? to nevite
    Tak isto ako do plechu. Jediné čo sa pri tom zmení je že to pôjde lahšie
    ASRock K7S8XE+, Barton 2500+ 200*11, 1,65V, Y909267L30018 AQYFA 0350 RPMW, 512MB DDR400 Twinmoss, ATI Radeon9000pro 320/316, Maxtor max+8 30GB 7200rpm a Maxtor max+9 120GB 8MB cache, DVD-RW Plextor PX-708A, Plextor PX-130A, Big tower + Enermax 300P - VE, 3COM 905C-TX-M, Logitech MX510, IBM P260

Standardní

Citace Původně odeslal MadCap
    heh ja som rezal dieru dremelom >>
    http://madcap.wz.cz/case/page_01.htm
    vysledok je fcelku nice, robil som to pomocou sablony ktoru som si stiahol zo stranky titanu (aj chladic tam je titan a je to 92mm vetrak) .. a inak ten plech je minimalne 1mm hruby takze to islo hodne ztuha ale podarilo sa a inak kedze to vlasne vo vysledku nebude vidiet tak som sa ani moc nebal .. v bocnici by to bolo ine a inak ja by som to rezal priamociarou pilou .. to vyzera najschodnejsie .. odvrtavat to je dost tazka prasarna podla mna
    MadCap
    Kde si si stiahol tie sablony??Ja som to hladal na sajte Titanu ale nenasiel som to.
    FOR ALL : Nemate este niekdo tie sablony??
    BOARD:MSI KT4V || CPU: ATHLON XP 2400+ @ 3200+ || RAM: DDRAM 128 MB 266 MHz APACER CL2 - DDRAM 256 MB 266MHz TRANSCEND || HDD: 40 GB Maxtor 5400 Rpn (Shit) || GRAFIKA:SAPHIRE ATI RADEON 9000 Pro 128 MB DDR || CD ROM / CD - RW: CD ROM ACER 56X ,CD-RW LG 32x 10x 40x || COOLED BY: THERMALTAKE VOLCANO 9S || CASE: EUROCASE BIG TOWER MODDED + FRONTIER 300W FLEXO MOD ||NEW FOTO 26.2.2004: --=TU=--

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. NOrton Ghost , True Image a ostatní....jak udělat boot DVD
    Založil Keekus v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 17.10.2004, 13:18
  2. Jak udelat system s minimalni spotrebou? Underclocking?
    Založil Jouffan v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 46
    Poslední příspěvek: 16.10.2004, 06:27
  3. Jak udělat IMAGE CD ?!
    Založil marcco v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 13.07.2003, 20:44
  4. Jak udelat regulaci vetraku?
    Založil Martin v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 16.01.2003, 08:37
  5. Jak udelat bootcd pro winXP???