Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 39 z 39

Téma: SATA

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

Citace Původně odeslal Dawn
    Citace Původně odeslal Lukas Volek
    Ja si tady na tom foru pripadam jak v klubu netopiru Slysim jen slova rev,hluk atd.Kazdej na to mame jinej nazor.Nevim jak ty,ale ja ten disk slysel (koupil si ho blazen soused a tedko kupuje druhej do RAIDU silenec )a asi nejsem takovej znalec jako ty , sle pripadalo mi to stejne hlucny jak 7200 otackovej disk co mam doma
    Přesně tak! Vzhledem k tomu, že ten Raptor má jen jednu plotnu, tak je relativně tichý. V idle režimu je hlučnost nižší něž u 7200 otáčkových disků od WD. Takže k hlučnosti průměrného SCSI disku má opravdu hodně daleko.
    ....no stačí si přečíst recenze a specifikace a hned budeš vědět,že to není pravda(typická hlučnost 32dB a v seeku dosahuje i 37dB),je to slušnej randál třeba v porovnání s Baracudou.. BTWroč myslíte,že se Raptor vyrábí jen v kapacitě 3,67Gb,....právě proto že vychází primárně z konstrukce SCSI disku.Srandovní je,že v některejch aplikacích,kde tolik nezáleží na průměrné přístupové době je i horší, než některé 7200ot. disky

Standardní

Citace Původně odeslal Over
    ....no stačí si přečíst recenze a specifikace a hned budeš vědět,že to není pravda(typická hlučnost 32dB a v seeku dosahuje i 37dB),je to slušnej randál třeba v porovnání s Baracudou.. BTWroč myslíte,že se Raptor vyrábí jen v kapacitě 3,67Gb,....právě proto že vychází primárně z konstrukce SCSI disku.Srandovní je,že v některejch aplikacích,kde tolik nezáleží na průměrné přístupové době je i horší, než některé 7200ot. disky
    Ad Hlučnost
    Když si vybereš ke srovnání jeden z nejtišších disků, co se dělá (Barracuda ATA), tak asi není moc překvapivé, že je Raptor hlučnější. Já jsem psal, že je tišší než disky Caviar od WD. Podívej se sem a můžeš se přesvědčit sám.

Ad výkon
    Asi jsi četl jiné recenze než já. Jen upozorňuji, že beta verze Raptoru, jejichž recenze se též objevily na Netu, měly vypnutou write cache a podle toho ty výsledky vypadaly. V recenzích, které jsem já četl, překonal Raptor suverénně všechny současné IDE disky (7200 rpm) a v desktopových aplikacích i srovnatelné SCSI disky (10000 rpm). U serverových aplikací měly navrch SCSI disky.

Ad Kapacita
    Moc nechápu, jak souvisí velikost plotny a rozhraní disku (případně se rád poučím). Jen bych upozornil, že WD přestal dělat SCSI disky před drahnou dobou, takže dost pochybuji, že by technologie, které tehdy měli, byly pro Raptor použitelné. Jelikož má Raptor na sobě PATA/SATA bridge, tak je nepochybné, že byl původně vyvíjen pro Ultra ATA.

Standardní

musím plně souhlasit s Dawnem

to Over: podívej se třeba na storagereview.com, jeden z nejlepších serverů o pevných discích, a pak tu něco vykládej o výkonu Raptora...

Standardní

No videl jsem ho na sestave XP2400@XP2700,512DDR 400MHz,Soltek SL-75NR2-RL Zapnul komp a wokna tam byly TED Je kurevsky rychlej.Vubec si nedovedu predstavit jak to bude behat az tam pripoji druhej do RAIDU Zkusim u nej udelat nejaky vysledky v Sandre
    ATX450W,CPU-AMD ATHLON 64bit (Winchester 3200@4000 ,MSI K8N platinium ,A DATA VIESTA 550 1024 MB,HD-IMB 120GB-7200rpm,VGA -NVIDIE 6800GT 265MB,DVDRW-NEC 3520,DVD-TOSHIBA ,19\"LCD BenQ 937s+

Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

bud v klidu,číst umim a koukal jsem tam hned jak Raptora testovali.

add velikost: těch 37GB je typická velikost plotny SCSI disku a je u všech SCSI stejná...v téhle kapacitě
    add hlučnost: pochud ti přijde Raptor s 10000rpm tižší než WD s 7200rpm,tak je možná čas navštívit ušního....bez urážky

Standardní

add velikost: těch 37GB je typická velikost plotny SCSI disku a je u všech SCSI stejná...v téhle kapacitě
    add hlučnost: pochud ti přijde Raptor s 10000rpm tižší než WD s 7200rpm,tak je možná čas navštívit ušního....bez urážky
    To já vím, že SCSI disky mají typickou velikost plotny 37 GB. Jenom si nedovedu představit, že by to nějak souviselo s tím rozhraním. Nevidím žádný důvod, proč by nešlo udělat ATA disk s plotnou 37 GB a naopak SCSI disk s plotnou 40 GB. Spíš by chápal, že by to nějak souviselo s rychlostí otáčení. Například disky 15000 rpm mají menší poloměr plotny, takže zde by to mohlo být něco podobného. Pokud nějaké takové omezení existuje, tak se rád poučím. Pokud se týče hlučnosti, tak nemám doma ani Raptor ani WD Caviar, vycházím z toho, co naměřili na Storage Review. Nicméně to samozřejmě ukazuje jen intenzitu hluku. Celkové vnímání hlučnosti závisí i na tom, jaké frekvence ten disk vyluzuje.

Hlučnost v idle režimu
    Seagate Barracuda ATA V (120 GB ATA-100) ... 37.8 dB/A
    IBM Deskstar 180GXP 8 MB (180 GB ATA-100) ... 40.1 dB/A
    Western Digital Raptor WD360GD (36 GB SATA w/ Promise) ... 42.5 dB/A
    Western Digital Caviar WD800AB (80 GB ATA-100) ... 43.7 dB/A
    Western Digital Caviar WD2000BB (200 GB ATA-100) ... 46.7 dB/A
    Western Digital Caviar WD1200JB (120 GB ATA-100) ... 47.3 dB/A

Standardní

Vzdyt jsi toho Raptora ani neslysel nebo snad jo ?tak tu nekrafej
    ATX450W,CPU-AMD ATHLON 64bit (Winchester 3200@4000 ,MSI K8N platinium ,A DATA VIESTA 550 1024 MB,HD-IMB 120GB-7200rpm,VGA -NVIDIE 6800GT 265MB,DVDRW-NEC 3520,DVD-TOSHIBA ,19\"LCD BenQ 937s+

Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

Citace Původně odeslal Lukas Volek

Vzdyt jsi toho Raptora ani neslysel nebo snad jo ?tak tu nekrafej
    ..no to jsem zatím neslyšel,ale půjdu si ho hned při první příležitosti poslechnout Ehm...už jen logickou úvahou je to kravina,že disk kterej se točí 10000rpm je tižší než ten s 7200rpm...nemyslíš? recenze čtu,ale způsob měření se dostl ĺiší,každej měří vlastní metodou a má jiná kriteria....je rozdíl mezi hlučností v seeku a v klidu...a měřit hlučnost v casu i mimo něj.Mimo je to trošku o ničem,jakmile namontuješ disk do casu,tak se situace mění a některé rychlé disky začnou dělat kravál díky přenosu vibrací na kostru casu.
    BTW..jste hoši nějací podráždění...berete to moc vážně

Standardní

Ehm...už jen logickou úvahou je to kravina,že disk kterej se točí 10000rpm je tižší než ten s 7200rpm...nemyslíš?
    tak to tedy opravdu nemyslím... ...asi podobná logika jako že auto, co jede max 250 je hlučnější než auto co jede max 120....
    holt technologie výrobe jde přeci jen poněkud dopředu...

já myslim, že to nebereme moc vážně...pochop, že když si člověk přečte x recenzí na webu s určitým výsledkem a pak uvidí někoho tady, jak píše - řekněme diplomaticky - lehce něco jiného, tak i když ten dotyčný má x hvězdiček, tzn je moderátor, tak to trochu "nadzvedne ze židle"... ...a musíme oponovat
    jó o ničem trochu jinym by to bylo, pokud bys to měl z vlastní zkušenosti....i když tobě se věřit asi nedá... :P :P

Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

Citace Původně odeslal Kukla Kuklovič
    Ehm...už jen logickou úvahou je to kravina,že disk kterej se točí 10000rpm je tižší než ten s 7200rpm...nemyslíš?
    tak to tedy opravdu nemyslím... ...asi podobná logika jako že auto, co jede max 250 je hlučnější než auto co jede max 120....
    holt technologie výrobe jde přeci jen poněkud dopředu...

já myslim, že to nebereme moc vážně...pochop, že když si člověk přečte x recenzí na webu s určitým výsledkem a pak uvidí někoho tady, jak píše - řekněme diplomaticky - lehce něco jiného, tak i když ten dotyčný má x hvězdiček, tzn je moderátor, tak to trochu "nadzvedne ze židle"... ...a musíme oponovat
    jó o ničem trochu jinym by to bylo, pokud bys to měl z vlastní zkušenosti....i když tobě se věřit asi nedá... :P :P

1) nikdo tu neporovnává disky staré a nové...ty 10000rpm disky se vyráběj upravenou SCSI technologií..proto taky tak dlouhá záruka.
    2) no hlavně že tobě se dá věřit ...někdo se tu honí za hvězdičkama, ale já to nejsem..nemám potřebu se ke všemu vyjadřovat, i za cenu toho,že vybleju kravinu,nebo budu někoho urážet.

Standardní

1) nikdo tu neporovnává disky staré a nové...ty 10000rpm disky se vyráběj SCSI technologií
    2) no hlavně že tobě se dá věřit
    To si piš, že se mi dá věřit ...možná to tak z avataru nevypadá, ale já jsem důvěryhodná osoba... :P

Standardní

Over: StorageReview je jeden z nejlepších webů, co se pevných disků týče, takže já bych jejich výsledkům věřil. Oni hodnotí Raptor takto:

Objectively speaking, the beta Raptor turns in impressively low noise floors, likely due to its single-platter design. A score of 42.5 dB/A approaches the noise floor delivered by the latest Barracuda ATA drives. Subjectively, it is interesting to note that while the final version of the drive weighs in with a higher noise floor than the beta, it tempers the high-pitched whine exhibited by the latter and thus is less obtrusive. It nonetheless still emits a very slight squeal reminiscent of third- or fourth-generation 10k RPM SCSI units. Though the sound does not bother me personally, it may irritate those who insist in ultra-quiet operation from their machines. The Raptor's seek noises definitely land significantly higher than today's ATA drives. While not quite as loud as a SCSI disk, it is nevertheless easy to tell when the drive's actuator is in motion.

Tímto já končím s další nesmyslnou polemikou na toto téma. Nechť si každý udělá obrázek sám. Pokud máte s Raptorem někdo osobní zkušenost, tak se s námi o ní podělte.

Standardní

Citace Původně odeslal susman
    no tak to vypadá že ušetřim i když Silicon Image 3112 na desce mam. Radši si teda koupim druhej ATA100 disk a dam ho do RAIDu BTW musí bejt stejný velikosti když ho chci dát striping?
    když ho dáš na stripping tak může být i jiné welikosti, ale počítej s tím že pokud tam dáš wětší disk než ten prwní tak na tom disku se pro stripping weme kapacita toho prwního disku a zbytek bude newyužitelný (zřejmě nedostupný)
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Standardní

Tak chlapci trochu to slklidnime asi jsme se nechali moc unest Raptor je proste kvalitni a stredne tichej disk a je to

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SATA PCI Radic help
    Založil aquadust v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 09.12.2007, 09:40
  2. Problém SATA a PATA - nenabootování win
    Založil Perfect_ v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 18.08.2005, 19:02
  3. Sata Rámeček, při zapnuti s diskem Segate Barracuda vypne co
    Založil Pulec v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1