Znamy chtel (mimo jine) vedet, kolik a jaky RAMky muze nacpat do tyhle desky.
Tak jsem SIMMky (2x16MB) vyndal a vrazil tam DIMM 32MB(ta je 100%OK), komp nenabehnul. Dal jsem SIMMky zpatky, ale porad mrtvo.
Vymazal jsem jumperem CMOSKu, komp zacne nabihat, ale po kontrole pameti zapipa a vypise:
CMOS Settings Wrong
CMOS Display Type Wrong
Unlock Keyboard
Pres F1 to run SETUP

Problem je v tom, ze na F1 neraeguje (menil jsem i klavesnici a zamcena neni).
Kdyz probiha kontrola pameti, objevi se Hit DEL if you want to run SETUP, na DEL to zareaguje, prerusi test pameti a objevi se WAIT, ale pak je tam ta sama hlaska
Co s tim
Je to tahle deska->http://motherboards.mbarron.net/models/pcchips/m559.htm BIOS ID->51-1213-001437-00111110-071595-UT801X-001_10_UTRON-F
Nejvic me sere, ze u toho nebyl a nemuzu ho s tim srotem poslat nekam (jsem chudej student, prachy potrebuju a letni brigadu mam domluvenou prave u nej )

Rada pro vsechny: Nehrabte se Lamam v kompech, jak jim podate prst, uz se jich nezbavite (skoro neni vikendu, kdy neco "nepotrebuje"). Nejhorsi je hrabat se v tom bez jejich pritomnosti. Vysvetlujte jim, ze TED to nebezi, kdyz to PRED TIM bezelo a jediny, co jste udelali je, ze jste vymenili nejakou komponentu. Je uplne jedno, ze jste to uz delali tisickrat (ted prehanim, 100x ale urcite ) a vzdycky to bylo OK.