Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Win98SE+WinXP Pro

Member Avatar uživatele Wotan
    Věk
    42
    Vliv
    277

Standardní Win98SE+WinXP Pro

Ted mam na pocitaci nainstalovanej W98SE, chtel bych vytvorit novej diskovy oddil, kam bych dal Win XP Pro, takze pak bych tam mel WinXP+W98SE. Jakym programem mam rozdelit disk? Pude WinXP nainstalovat na oddil, kde bude Fat32, nebo tam musi byt NTFS ? - ptam se, protoze mam jem partition magic 5.0 a ten pkud se nemilim neumi bootovaci oddil s NTFS.
    Pomoci kteryho programu si budu moci vybrat, jestli necham nabehnout WinXP nebo W98SE ?

Byl bych rad, kdyby mi nekdo napsal, jak to mam presne udelat, hlavne bych byl rad, kdyby to bylo po krocich, velmi podrobne.

Standardní Re: Win98SE+WinXP Pro

Citace Původně odeslal Wotan
    Ted mam na pocitaci nainstalovanej W98SE, chtel bych vytvorit novej diskovy oddil, kam bych dal Win XP Pro, takze pak bych tam mel WinXP+W98SE. Jakym programem mam rozdelit disk? Pude WinXP nainstalovat na oddil, kde bude Fat32, nebo tam musi byt NTFS ? - ptam se, protoze mam jem partition magic 5.0 a ten pkud se nemilim neumi bootovaci oddil s NTFS.
    Pomoci kteryho programu si budu moci vybrat, jestli necham nabehnout WinXP nebo W98SE ?

Byl bych rad, kdyby mi nekdo napsal, jak to mam presne udelat, hlavne bych byl rad, kdyby to bylo po krocich, velmi podrobne.
    v pohode ti bude stacit aj ta tvoja verzia partition magicu (winXP slape aj na FAT32, nemusis robit NTFS), staci spravit druhy oddiel a v tom win98 spustit instalaciu cez setup.exe a nainstalovat. Potom sa ti spravi startovacie menu, kde si vyberies aky os chces spustit.

Standardní Re: Win98SE+WinXP Pro

Citace Původně odeslal Wotan

WinXP muzes klidne instalovat i na FAT16/32.
    1)priprav si spousteci disketu
    2)stahni si http://www.ranish.com/part/partbeta.zip a rozbal to treba do C:\BOOT (melo by se to vejit i na tu startovaci disketu, staci part243.exe a cwsdpmi.exe)
    3)defragmentuj disk (lepsi je SpeeDisk z NU nez woknoidni defrag)
    4)v DOSu pres PartitionMagic zmensi partition a ve volnem miste vytvor primarni FAT32 a nastav ji jako aktivni
    5)reset - nabootuj z CD XPcek a nainstaluj je na disk C:
    6)nabootuj z diskety a spust part243.exe
    0 MBR Master Boot Record - enter
    Boot interface type: Compact
    MBR Executable code: - mezernikem zmen na Boot Manager
    nastav si cas, prip. virus check
    Boot interface type: Partition 1 (win9 nebo Partition 2 (winxp), podle toho, co chces jako default
    ESC, F2 (ulozit), reset
    7) po BIOSu se objevi
    Booting HDD1/1 ..... (mizici tecky odpocitavaji cas, nez nabootuje default)
    Muzes pouzit klavesy 1,2 (pro vyber partition, kdybys mel prim. part. vic, tak i klavesy 3 a 4), A pro bootovani z diskety nebo TAB pro bootovani z dalsiho HDD, pokud na nem je taky ranish
    Ostatni klavesy zpusobi okamzity boot a tu klavesu preda dal (pokud zmacnes F8, nabehne ti bootovaci nabidka woken)
    Pokud budes muset nektery system preinstalovat, tak ten disk nastav na aktivni a po nove instalaci zase zaved Ranishe.
    Budou se ti prehazovat pismenka disku, ten z ktereho nabootujes bude vzdycky C:
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Standardní

sakra to je slozity , a co proste pm vytvorit v win novy oddil a pak primo ve win nainstalovat ty XP na treba F:\
    Pašák erda.

Standardní

Citace Původně odeslal eraser
    sakra to je slozity , a co proste pm vytvorit v win novy oddil a pak primo ve win nainstalovat ty XP na treba F:\
    Slozite to jen vypada
    Kdyz uz si kvuli woknum vytvoris dalsi oddil, tak je lepsi pouzit nejaky bootmanager.
    Mam silny pocit, ze z Win98 instalace XPcek do jinyho adresare nejde (ale nevim to jiste), stejne asi budes muset bootovat z CDDROMky, takze jediny krok navic je pouziti bootmanageru.

Standardní

Citace Původně odeslal Hasich
    Slozite to jen vypada
    Kdyz uz si kvuli woknum vytvoris dalsi oddil, tak je lepsi pouzit nejaky bootmanager.
    Mam silny pocit, ze z Win98 instalace XPcek do jinyho adresare nejde (ale nevim to jiste), stejne asi budes muset bootovat z CDDROMky, takze jediny krok navic je pouziti bootmanageru.
    ja mam ale win2k a chci tam dat 2k3 , proste bych naformatoval novej oddil a tam to supnul, treba tak ze bych naootoval z win2k3 a tam dal ze to chci na F a bylo by ...
    nebo se mýlím?
    Pašák erda.

Standardní

ja mam ale win2k a chci tam dat 2k3 , proste bych naformatoval novej oddil a tam to supnul, treba tak ze bych naootoval z win2k3 a tam dal ze to chci na F a bylo by ...
    nebo se mýlím?
    Trosku jsi zabloudil, ne ? Nechtel jsi psat spis do http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=21626?
    Nevim, jak se chovaji win2k3, ale to co jsem napsal bude fungovat na 99%. Odzkouseno to mam s win98se, win2k a winXP na jednom fyzickem disku, tak nevim, proc by to s win2k3 neslo. Nikdy jsem ale win2k a winXP nezkousel instalovat tak, aby meli spolecnou bootovaci partition.
    Ja mam radsi, kdyz kazdy OS bezi z vlastni partition. Kdyz uz pak musim formatovat nekterou partition, nebo se nektere soubory pos...., tak mam jistotu, ze mi tam zbyde dalsi funkcni OS. Kdybys ty potreboval zformatovat C:, tak ti nenabehnou ani ty win2k3 a budes s tim mit starosti s boot.ini apod., ja maximalne znovu zavedu bootmanager, coz mi zabere tak 15sec (nepocitam cas bootovani) a jsem za vodou.

Standardní

Citace Původně odeslal Hasich
    nebo se mýlím?
    Trosku jsi zabloudil, ne ? Nechtel jsi psat spis do http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=21626?
    Nevim, jak se chovaji win2k3, ale to co jsem napsal bude fungovat na 99%. Odzkouseno to mam s win98se, win2k a winXP na jednom fyzickem disku, tak nevim, proc by to s win2k3 neslo. Nikdy jsem ale win2k a winXP nezkousel instalovat tak, aby meli spolecnou bootovaci partition.
    Ja mam radsi, kdyz kazdy OS bezi z vlastni partition. Kdyz uz pak musim formatovat nekterou partition, nebo se nektere soubory pos...., tak mam jistotu, ze mi tam zbyde dalsi funkcni OS. Kdybys ty potreboval zformatovat C:, tak ti nenabehnou ani ty win2k3 a budes s tim mit starosti s boot.ini apod., ja maximalne znovu zavedu bootmanager, coz mi zabere tak 15sec (nepocitam cas bootovani) a jsem za vodou.
    hej ale ja bych mel dva partitiony, rikam ze si vytvorim v partition magicu F:ko a to zformatuju do fat32 a je to , pak ho muzu zformatovat a furt budu mit na C: svy win 2000
    Pašák erda.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak vnutit ACPI jiz nainstalovanym WinXP Pro SP1 ?
    Založil ms v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 05.06.2004, 10:48
  2. Licence WinNT 4.0 <--> WinXP pro
    Založil Tantalos v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 31.10.2003, 10:39
  3. Please help WinXP pro
    Založil FunATIk v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 09.10.2003, 11:05
  4. Nvidia Detonátory 50.06 (zatím pro WinXP 64bit a Server2003)
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 02.05.2003, 12:08
  5. WinXP a Creative Launcher pro SB Live
    Založil theedge v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 02.01.2003, 15:39

Pravidla přispívání