Co já vím, tak RATING procesoru AMD XP a vyšších je přepočítáván k výkonu původního Athlona. To samozřejmě samo o sobě zákazníkovi řëkne ještě méně, než kdyby to bylo jakože přepočítáváno na výkon některého z verzí P4, ale je to prostě tak. AMD k tomu byla donucena přistoupit, protože jinak nebyla schopna prokázat opodstatněné tvrzení, že frekvence prostě neznamená zaručeně nejvyšší výkon, zejména když Intel začal s frekvencí pěkně odskakovat. Ale proč ..? Protože P4 pracují na jiném principu než PIII, kde frekvence byla přímoúměrná výkonu. Jenže kdo tomuhle rozumí ...?? Sotva my tady. Zákazníka zajímá jen frekvence, protože mu léta tvrdili, že jen to a nic jiného, ve spojení se značkou Intel je ukazatelem výkonu CPU. Co byste dělali na místě AMD ..? Asi to samé, já taky ...... Jo Intel je moloch, kterej má stejné chování jako Mrkvosoft, takže nokdo nikdoucí se už moc neprosadí. Dá se mu to ale vyčítat ...? Asi těžko, jen blázen by netěžil ze svého výsadního postavení, které si nakonec sám vybudoval, žejo .....
Bohužel u procesorů to není jako u grafických karet. Tam je situace tak nepřehledná, že nikomu nic neřekne nějaké číslo 9800,5900 a td .... protože toto číslo nic nevyjadřuje. Jen testy a jejich výsledky ukážou jak na tom která karta doopravdy je a trh se podle toho chová. Proto taky nebylo tak obtížné zasadit Nvidii takový úder jako se to podařilo ATIně.
Jenže to nemění nic na faktu, že AMD je už docela dlouhou dobu na stejné úrovni co se qality, výkonu, podpory týče. Proto už dozrál čas na to, aby se to netajilo, abychom to neskrývali a nebránili se tomuto faktu. A je úplně jedno, kolik procent trhu má Intel a kolik AMD. Tohle ještě hodně dlouho nebude ukazatelem toho, co je opravdu lepší, vhodnější, ekonomičtější, nebo snad výhodnější ..... co já vím co ještě .......
Kua já sem ale kecal ..... rači to nečtěte .... páč sou to samý blbosti ...![]()