Citace Původně odeslal Dawn

Přesně to jsem měl na mysli. Já myslím, že by se AMD měla vrátit zase k používání frekvencí. Podle mě když označí procesor 3200+ a ještě prohlásí, že je to nejrychlejší desktopový procesor, tak to má k realitě hodně daleko. Rating se sice nevztahuje k P4, ale to je další marketingový úskok ze strany AMD, protože logicky to každý právě s P4 srovnávat bude. Navíc vzhledem k tomu, že dnes existují tři frekvence FSB pro P4, to porovnání dále ztrácí smysl. Já to vidím tak, že AMD chtěla trumfnout Intel, tak si vytvořili rychlejší procesor aspoň na papíře, když už ho nebyli schopni vyrobit.

Stačí si vzít Athlon XP 2800+ (Thoroughbred, 333 MHz FSB), který běží na 2250 MHz. To je rozdíl mezi ratingem a frekvencí 24%. A pro srovnání Athlon XP 3200+ (Barton, 400 MHz FSB) na frekvenci 2200 MHz, což už je rozdíl 45%!

Doufám, že nebude následovat flame. Já AMD fandím, i když má teď docela potíže, a snad Athlon64 vrátí AMD zpátky na výsluní.
Nevím, jestli se tu trochu nepleteš. AMD netvrdí, že XP3200 je nejrychlejší CPU na trhu, ale CPU s nejvyšším raitingem. To je trošičku rozdíl. Max. výkon nestanový žádný raiting, nebo frekvence, ale jen a pouze řada qalitních testů a měření. To již bylo prokázáno mnohokrát u všech možných komponent.

Dále myslím, že AMD raiting je pořád ještě v pořádku. Je přeci jasné, že procesor na 2GHz bude mít pokaždé jiný výkon, pokud bude jeho FSB na 266/333/400, takže i raiting musí prostě růst, přestože celková frekve je stejná ..... to mi připadá logické ....