Než jsem koupil Bartonu, měl jsem Thunderbirda na 1,2 Ghz. Myslíš, že to co mám teď je konečná hodnota ? Těch zhruba 2200 Mhz je takových zkušebních kam jsem se dostal s jedním Apacerem, který po zkušenostech podle mě šitový. S taktováním jsem se zastavil jen proto, že paměti které jsem koupil absolutně nevyhovují. Chci to samozřejmě přehnat nahoru, no a když ho spálím, koupím si nový.

to: Aradan
Jinak žádný procesor není potřeba taktovat, ale pak se můžeš rozloučit s možností většího výkonu za menší peníz.Pokud si koupíš opravdu kvalitní paměti, tak se dostaneš na stabilních FSB 200 Mhz, ale zároveň to záleží hlavně na procesoru a desce.Přetaktováním sběrnice zrychlíš veškeré operace jak procesoru, tak pamětí, prostě všechno sype rychlejc.No a v 3D Marku bez pořádné grafické karty ani nemá cenu taktovat. Třeba u mě po koupi procesoru o 1GHZ rychlejší než předtím nenarostly body v 3D Marku ani o 100, tam se prostě jedná o 3D grafiku, directx, open gl atd. (mám pořád GeForce MX400, 64MB, AGP 4x, takže nic profi)