Stránka 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 85

Téma: Neco se mi tu uhnizdilo, jak s tim pryc?

Standardní

Citace Původně odeslal mikus
    To jsou fakt ty cookies tak nebezpecny? Ja je nemazu. Mozna ze to je zbytecny, ale z principu nemam rad na kompu veci, co mi tam napsal nekdo jinej, aniz bych to od nej chtel. Muj system je dost pomalej a kdyz mazu T.I.F. (to hlavne nekdy dost rychle narusta do obrich rozmeru) a historii, trva to chvilku a ty cookies jsou hned u toho a jsou smazany hned bez cekani - tak je pri tom beru taky.
    Ja konkretni pripad nebezpecneho cookie neznam, ale v prohlizeci si je muzes rovnou vypnout, dat na pozadani atp.

Nejak mi uniklo, o jakych Windows se bavis. W98 a jsem na tom uplne sam a nemam zadnou vlastni sit.
    Ha, to je dobre vedet. V tom pripade muze jit o bezne hidden soübory, ty se v Recycled delaj. Nemas navic instalovany Norton Utility?

Ovsem rict, co co znamena po me nechtej, poznam jen neco. Treba iht-d01.icq.com:8080 Mam obavy, ze s timhle dopadnu jeste hur. Na tom tvym priklade poznam akorat intelovskej procesor 8080, kterej byl jako prvni v rade, z ktery se vyvinuly ty dnesni
    Tak pod W98 myslim netstat nehrozi. Jinak nevim jestli si delas srandu, ale mnou uvedeny zapis je normalni konexe na ICQ server.

Ja bych sel do Mozilly, doma ji uspesne pouzivam. Muzou se objevit problemy s Javou, ale tu si stahni od Sunu a je to.
    Myslim na ni taky, jen se obavam, aby to nedopadlo jak u toho firewallu, co jsem mel (ZoneAlarm). Kdyz jsem ho mel nainstalovanej poprvy, tak me stval tim, ze jsem mu musel kazdej prd potvrzovat, jestli to smi pustit. Jinak bych ho podle vseho musel nechat otevrenej a pak ho nemusim mit vubec - tak jsem ho nakonec vyhodil. Chtel jsm to s nim pak zkusit jeste jednou a kdyz jsem si ho tak nejak "pragmaticky" nastavil, tak me do netu nepustil vubec (a zase nahodou ve stejnou dobu si na stejnym zahranicnim foru nekdo - jinej nez ted - stezoval na to samy). Podobny problemy jsou, kdyz si nastavim vyssi bezpecnost primo ve Vindousech (ktera na me dela ten dojem, ze by vlastne teoreticky mela stacit - ten ZoneAlarm toho v celku ani o moc vic nemel)
    V Mozille nastavis a nepta se te. Vyhoda oproti IE. Ze cesky web je plny ActiveX sra.cek a tak se rada veci zobrazi jinak, je vec bohuzel druha.

Citace Původně odeslal Harry
    A co me zaujalo na tvym postu nejvic, je to opacne razeni ve slozkach! Mne to totiz dela taky a zaboha nevim proc. Zadne jine problemy nemam. Jediny co me napada, je ze to zpusobila instalace nejakyho codec packu. Co je codec pack? Ja jsem pred tim nez to zacalo (v podstate soucasne s tema popupama) nic vedome neinstaloval. Akorat jsem si z nejakyho duvodu s tim poradim podle ruznejch kriterii trochu "hral"; to jsem ale v minulosti delal uz bezpoctukrat a nikdy s tim problemy nebyly.
    Ja nevim, kdy se to stalo. Codec pack je soubor kodeku na prehravani filmu v DivX apod. formatech.

Takze ti to furt dela ty psi kusy v IE?

NOVY POCITAC: P4 3GHz HT, 2.5GB RAM (Geil), ATI X1950 Pro 256MB, DVD*RW Samsung 203, ATI TV Wonder VE, USB tuner Acer Volar Hybrid VX, DVD-ROM Toshiba M1712, 19" CRT, Iomega ZIP IDE, ADSL WiFi modem/router, backup:Microcom DeskPorte 56K, LPT: HP950, M$ Explorer 3.0 mouse, 500W Fortron BlueStorm II.
    STARY POCITAC:
    Abit BH6 v1.0(bios SS), Celer 850@952+redukce, 512MB RAM, GeForce neco, Samsung SpinPoint 160GB ATA a neco v supliku na radici Kouwell, DVD*RW LG, 17" ViewPoint 1795VCT, Microcom 10Mbit s(h)itovka, 350W Fortron, zvuk Media Forte FM tuner & Sound Galaxy Washington 16 ISA ;o)
    WORK: Dell Latitude D630

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    286

Standardní

v prohlizeci si je muzes rovnou vypnout, dat na pozadani atp.
    Tak je taky mam. Vlastne jedinej pripad, kdy by to mohlo bejt problematicky, kdyz je prechodne dovolim nekomu, komu moc neduveruju a pak je zapomenu vypnout.
    muze jit o bezne hidden soübory, ty se v Recycled delaj. Nemas navic instalovany Norton Utility?
    Nemam. Na to se mrknu, jestli to jsou ty hidden soubory. Jestli jo, tak se tim vysvetluje Balzam a pro priste vim co s tim
    Jinak nevim jestli si delas srandu
    Samo, ze s tim procesorem to nemyslim vazne, to jen na ukazku, co mi to tak asi rekne - nebo spis jak mi to nejspis nic nerekne - az ty udaje uvidim
    V Mozille nastavis a nepta se te.
    Bojim se, ze tady se asi optimalniho reseni nedopatram. Takovy nastaveni uz jsem mel taky, ze se IE nebo ten ZA neptal, pak ale proste nepustil a hotovo a ja dostal jen hlaseni chyby. Treba zakazu java-skripty, ale uz v Helpu od IE se doctu, ze casto jsou neskodny, ba dokonce potrebny. Nebo umi snad Mozilla tohle sama spolehlive rozpoznat? To je podobny jako to, kdyz jsem jednou buzeroval admina jednoho servru, ze mi to hlasi, ze on ma nekde v nakym radku chybu a nakonec se ukazalo, ze ta "chyba" byla reklama, kterou tam mel a ktera ode me ocekavala, ze pro ni budu mit dovoleny cookies - coz me pochopitelne ani nenapadne, abych si je kvuli takovejmhle vecem vseobecne otevrel
    Byl jsem na chvili doma, chtel jsem udelat ten skrinsot s taskama, mel jsem to zapnuty asi 10 minut a za tu dobu neprislo nic. Tak uvidim, jestli to pozvolna zmizi samo, nebo jestli se to vrati v pozdejsi hodinu. I to obraceny razeni souboru se zda pozvolna se uklidnovat. Nachazim cim dal tim vic slozek, ktery jsou spravne; ty co jsou porad obracene se ale i nadale ve spravnym poradi zafixovat nedaj.

Standardní

Myslim na ni taky, jen se obavam, aby to nedopadlo jak u toho firewallu, co jsem mel (ZoneAlarm). Kdyz jsem ho mel nainstalovanej poprvy, tak me stval tim, ze jsem mu musel kazdej prd potvrzovat, jestli to smi pustit. Jinak bych ho podle vseho musel nechat otevrenej a pak ho nemusim mit vubec - tak jsem ho nakonec vyhodil.
    No já jsem používal ZoneAlarm taky a naprostá spokojenost. Asi si ho měl špatně nastavenej. Ale nakonec jsem ho stejně vyhodil, protože mi kvůli němu zlobil WebWasher.
    Nebo umi snad Mozilla tohle sama spolehlive rozpoznat? To je podobny jako to, kdyz jsem jednou buzeroval admina jednoho servru, ze mi to hlasi, ze on ma nekde v nakym radku chybu a nakonec se ukazalo, ze ta "chyba" byla reklama, kterou tam mel a ktera ode me ocekavala, ze pro ni budu mit dovoleny cookies - coz me pochopitelne ani nenapadne, abych si je kvuli takovejmhle vecem vseobecne otevrel
    Mozilla se v tomhle chová stejně jako IE 6, tj. můžeš si vybrat, na kterých serverech povolíš cookies a na kterých je zakážeš. Podobně to funguje i pro obrázky a pop-up okna.

Standardní

Nerad bych byl mimo mísu ale...

podíval bych se na www.microsoft.com do sekce windows update a nasybal bych do windows 98 všechny opravy bezpečnostních děr (cache atp) a všech možných aktualizací i pro IE6.0 a Outlook Express. A udělal bych to třeba i vícekrát po sobě (jak doporučené aktualizace tak i aktualizace pro systém - tam je nutno si vybírat).

Pak bych to všechno projel antivirákem (sám mám Avast32 home a až na malý zádrhel na Win2K pro DOS programy je to zatím dobrý)

Případně bych instaloval nejnovější verzi IE i se záplatami.

Ten GATOR je pěknej hajzl, taky mi dalo dost práce se ho zbavit (v registrech se čas od času stále objevuje ). Stačí i odkaz z jinak nezávadné stránky .

Jak tady někdo doporučoval real time monitoring disku i registrů, to je také dost dobré...

Co ještě dodat... ?
    Jaro

Vliv
    286

Standardní

Mimo misu urcite nejses, kazdej pokus o dobrou radu je vitanej .

Pred par mesicema jsem si stahnul vsechny aktualizace, co se mi zdaly jen trochu ucelny a nastavil jsem si automaticky doplnovani, byt s ne uplne dobrym pocitem, ze se takhle Billybojovi vydavam na pospas. Takze tohle by melo bejt jak nejlip to umi.

antivirak mam Grisofta, bezi mi v pozadi a navic jsem si to s nim ted vsechno jeste projel.

Ten GATOR vystupuje pod svym jmenem? Najdu ho tedy kdyz si ho cas od casu necham primo vyhledat, at uz na disku nebo v registrech? (I kdyz nekdo mi tu psal, ze Ad-aware by ho mel najit taky, a toho zatim vyhazovat neminim.)

Citace Původně odeslal Dawn
    Zkus se ještě podívat na běžící procesy, jestli tam není něco podezřelého.

Tohle tam mam, vlevo jsem napojenej pomoci IE na I-net, jinak namam na desktopu otevreny nic, v pravo je i ten IE zavrenej a jsem odpojenej (modem zapnutej, to je ten Cnxdstlb). Explorer je desktop, ty 2 Avg... jsou Grisoft, ten Realplayer tam mam nejak nainstalovanej, nevim presne jakto, ale ten to urcite nedela. Quick95 je desticka na rucni psani, Amoumain si myslim, ze by mohla bejt mys, ale nevim. V tom zbytku se nevyznam.
    Citace Původně odeslal Jezevec
    Projed to antivirak(ama)em a !!!! normalne prejmenuj !!!! iexplore.exe.
    Mam to chapat tak, ze kdyz ho prejmenuju, pobezi normalne dal a utocnici ho nepoznaj?
    Co si tu s tim ted hraju, tak mi to prislo 2x: Poprvy kratce po prvnim najeti na I-net, podruhy asi pred 10 minutama (asi po pulhodine v siti).

Standardní

Protože GATOR je takovej *** tak to zkus udělat takhle.

Bezpečně se odpoj od sítě.

Manuálně regeditem projeď registry na slovo GATOR.

Pokud najdeš jakýkoliv odkaz, ručně ho vymlať (tam pozor na podobná slova např. navigator viz popis plugins pro real_one_player nebo outlook).

Otevři Win.ini a System.ini (příp. autoexec.bat a config.sys - já je na Win2K nemám resp. jsou prázdné)

I tam vyhledej řádky se slovem GATOR (a zruš je nebo jen vymaž slovo gator nebo gator.exe - obvykle za rovnítkem - i s parametrama).

Vyhledej, zda-li nemáš na disku slovo GATOR.exe (obvykle sedí ve \Windows nebo \Windows\System) + nějaké další soubory (gator.log, gator.ini...), taky je vymlať.

Vyčisti cache IE (odstranit všechny offline soubory), historii a ručně vymydli nežádoucí cookies (možná i naistalované moduly nebo plugins IE ve formě toolbarů ). Pak projít Favorites a podívat se, zda-li nějaký odkaz nemá kumulovaný parametr s nepřímým voláním někam do pryč (tj parametry stránek s http odkazy).

Pro jistotu bys mohl nechat prohledat celý disk (např. TotalCommanderem) a prohledávat všechny ini soubory (ale i *.htt, *.inf a další ktéré se ti budou zdát podezřelé) zda neobsahují GATOR.EXE.

A pak to projeď RegCleanem od Microsoftu.

Restartuj a totéž udělej ještě jednou.

A než se připojíš, nakonfiguruj si IE na vysokou bezpečnost, vše si nech potvrzovat (je to sice únavné ale honíš hizzla ne? ).

Po připojení jdi na stránky Microsoftu a znovu udělej manuálně Windows Update (pro jistotu).

Pokud se ti znovu objeví problémy, tak buď je ještě jiný problém někde jinde nebo navštěvuješ nějaký fakt nebezpečný stránky, které aktivují nějakého trojana asi v podobě ActiveX (a to se může jmenovat v podstatě jakkoliv). Tady pomůže jedině snad okamžité odpojení od sítě a detailní prozkoumání běžících procesů. Tohle se mi ale nikdy nestalo. Asi bys musel vymlátit nainstalované objeky z IE, zakázat auto refresh novějších stránek, povolit pouze důvěryhodné servery, nastavit vysoké zabezpečení osobních údajů případně nainstalovat nějaký firewall (třeba tiny firewall) a nastavit tam kontrolu/logování toků dat a počítání attack. A více používat off-line služby (stahování stránek, časově omezené připojení atp).

Jinak fakt už nevím
    Jaro

Standardní

A ještě poznámečka
    pokud máš anglicky hovořící Widle, tak je to náchylnější k nákaze a chytlavější na špiony (asi si víc rozumějí )
    Jaro

Standardní

Z tech procesu neznam Schnell, Rb32, Cnxdsltb, wzqkpick, amoumain. Doporucuju si pustit Process Explorer http://www.sysinternals.com/ntw2k/fr.../procexp.shtml a kouknout se, co ty procesy jsou zac (vidis, ktery EXE volaji a podle toho poznas, zda jej potrebujes) a zabit nepotrebne. Zkousel jsem, pod W98SE funguje.
    Windows Update bych tak nefandil, W98 proste nejsou bezpecny system. Ale ulehcit mohu odkazem: http://www.microsoft.com/windows98/d.../corporate.asp
    To razeni slozek - dela mi to v Open dialozich. Treba v WinCommanderovi je to OK. Zahada.

NOVY POCITAC: P4 3GHz HT, 2.5GB RAM (Geil), ATI X1950 Pro 256MB, DVD*RW Samsung 203, ATI TV Wonder VE, USB tuner Acer Volar Hybrid VX, DVD-ROM Toshiba M1712, 19" CRT, Iomega ZIP IDE, ADSL WiFi modem/router, backup:Microcom DeskPorte 56K, LPT: HP950, M$ Explorer 3.0 mouse, 500W Fortron BlueStorm II.
    STARY POCITAC:
    Abit BH6 v1.0(bios SS), Celer 850@952+redukce, 512MB RAM, GeForce neco, Samsung SpinPoint 160GB ATA a neco v supliku na radici Kouwell, DVD*RW LG, 17" ViewPoint 1795VCT, Microcom 10Mbit s(h)itovka, 350W Fortron, zvuk Media Forte FM tuner & Sound Galaxy Washington 16 ISA ;o)

Vliv
    286

Standardní

Ten Cnxdsltb je muj ADSL-modem a na ten zbytek se podivam, az prijdu domu, jestli me to spis nezazene do pelechu, troch uz padam na hubu.
    Trochu problem je, ze Windows jakykoliv nemaj povest bezpecnyho systemu - ale co clovek nadela, kdyz se na nich serviruje skoro vsechno a clovek potrebuje delat a nezbyde mu uz cas patlat se sice s lepsim, ale prece jen exotama.

Jak dlouho to mas s tim razenim slozek? Mas dojem nejaky souvislosti, za ktery to mohlo vzniknout? Taky mi to dela ve vsech Open dialozich, kdyz si projizdi disk prohlizecem, tak to nekde jde, nekde ne a zatim se mi v tom nenepodarilo vypatrat system.

Standardní

Jak dlouho to mas s tim razenim slozek? Mas dojem nejaky souvislosti, za ktery to mohlo vzniknout? Taky mi to dela ve vsech Open dialozich, kdyz si projizdi disk prohlizecem, tak to nekde jde, nekde ne a zatim se mi v tom nenepodarilo vypatrat system.
    Nevim jak dlouho mam ten problem, ale vim jak dlouho ho nemam. Prave jsem ho vyresil (jeste jsem nezkousel po zapnuti, ale po restartu OK)!

Kód:
    Repair Dialog Boxes Sorting (All Windows) 
    When viewing files and folders from a Windows dialog box the items may be sorted incorrectly. For example, files may be listed before folders, items may be sorted in descending order, and so on. This tweak should resolve this problem.

This behavior can occur if the sort order in Windows Explorer is changed from the default order. 

To resolve this behavior, and reset the default sort order:  
      1. Right-click Start, click Explore, and then click drive C. 
      2. On the View menu, click Details. 
      3. Click the Name column to sort items by name, press and hold down the CTRL key, and then quit Windows Explorer by clicking Close in the upper-right corner of the screen. 
      4. Release the CTRL key. 
      5. Restart your computer. 
    Note: You must perform these steps exactly as they are listed. For example, do not quit Windows Explorer by clicking Exit on the File menu.
    Zdroj: www.winguides.com

STARY POCITAC:

Standardní

To mas fakt takto nastavene farby?
    |Barton 2500+ | MSI RX9800Pro | PQI 2x256 MB DDR 333MHz| Epox 8RGA+| Mon: iiyama HM703UT Vision Master Pro 413| HDD: 200 GB WD ATA133 7200ot, 40 GB WD ATA100 7200ot, NEC4510| KME400Watt zdroj|Trumatic L4030 (laser cuttting)|

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    298

Standardní

doufam, že vam to nepřijde jako provokace, ale pokud nechcete zjištovat, jak je který program účinny - či postup .... jsem si jist, že kdyby jsi odpojil komp od netu, vyčistil již výše zmíněné položky, projel antivirem (popr. neco na trojany) pustil konečně tu mozillu, která je tak jednoduchá, že ti zabere max. 15 min. seznamovaní + skiny (jednoduchy jako facka - zakazes skriptum otvirat okna, reklamy jednou prehrat nebo vubec, coockie - spousta vyberu, bla bla bla) popripadne esli mas strach tak si fukni KERYO FIREWALL, nebo jsili již opravdu paranoidni, nebo te to zajima hod nakej scanner portu (GFI-languard scanner, nMapWin....)

btw prejdi z na nejakej lepsi antivir
    AVG prave proti temhle vecem neumi ochranit

ver ze mluvim ze zkusenosti
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal Entita
    To mas fakt takto nastavene farby?
    Obcas. Je mi prijemnejsi na oci tmavy pozadi a svetly pismo a zmena cas od casu je taky prijema. Vetsinou mam ale svetle zluty pismo na tmavozelenym pozadi v prevazne modrym ramecku.

Citace Původně odeslal donnau
    AVG prave proti temhle vecem neumi ochranit.
    A umi nakej antivirak vsechno co AVG a navic tohle (a pokud mozno freeware)? Nebylo by to spis na to, ne AVG nahradit ale neco k nemu navic? Zatim mi vsichni cesky netaci tvrdili, ze Grisoft ma bejt to nejlepsi na svete. Nebo jsou to lonsky snehy?

Standardní

Zatim mi vsichni cesky netaci tvrdili, ze Grisoft ma bejt to nejlepsi na svete.
    Ta veta ma tedy logiku
    I kdyz mam AVG rad pro licencni politiku a easy-use, neni to nejlepsi SW:
    http://www.virusbtn.com/vb100/archiv...ts.xml?avg.xml
    Ja jej pouzivam v kombinaci s F-Secure (www.aec.cz)
    http://www.virusbtn.com/vb100/archiv...ml?fsecure.xml
    Asi nejlepsi je Symantec ( http://www.virusbtn.com/vb100/archiv...l?symantec.xml ) ale mne se moc nelibi, navic je drahy.
    Moje "bezpecnostni kombinace" je Mozilla + AVG + F_Secure + Pmail + Ad_aware.
    PS: Pomohla ti moje rada?

STARY POCITAC:

Vliv
    286

Standardní

Radu jsem jeste nevyzkousel, objevil jsem ji teprv dnes - mel jsem vcera dost fofr, tak mi nejak unikla - takze zas az vecer.

Je to asi zas jedna z tech praktickejch, ale jen zridka publikovanejch moznosti tastatury - dusledek je ten, ze clovek nekde neco omylem zmackne a netusi, ze tim moh neco vyvolat a pak ani nevi, jak s tim pryc. A pri tom jsou to casto tak prakticky veci, jako treba zavirani nebo minimalizace oken klavesnici - uz 2x jsem o tom cet, vim ze jsem to vyzkousel a fungovalo to podle popisu jen castecne, pritom dnes uz zas nevim jak. Hodilo by se mi to moc, dst me stve to vecny preskakovani mezi klavesnici a mysi.

Vliv
    298

Standardní

AVG prave proti temhle vecem neumi ochranit.
    A umi nakej antivirak vsechno co AVG a navic tohle (a pokud mozno freeware)? Nebylo by to spis na to, ne AVG nahradit ale neco k nemu navic? Zatim mi vsichni cesky netaci tvrdili, ze Grisoft ma bejt to nejlepsi na svete. Nebo jsou to lonsky snehy?[/quote]

rozhodne je nesmysl mit vice antivirovych programu v jednom systemu -> jelikoz se budou hadat navzajem (necitelne soubory dat chranenych pred virem)

tezko posoudit, ktery antivir je nejlepsi - musis uvest jaky pocitac, system, pripojeni k netu .........

mel jsem AVG a prave v tomhle pripade selhalo a co znam i jine selhalo na uplne hloupejch virech jako je nimda - samozrejme - velky vliv ma uzivatel....

nicmene jsem nainstaloval norton antivirus 2003 (predtim jsem mel 2002) - je pro domaci pouziti zdarma - a nemam problemy

pokud pouzivas norton utilities pak ti urcite AVG hlasi ze nemuze otevrit urcite soubory - jedna se o norton protected recydled bin - samozrejme s nortonem je to kompatibilni....

!!!!!!! dulezita vec jeste -> koukni se do slozky common files - tam muzes najit nakonec ten nejobtiznejsi hmyz ktery jsi i pred tim vymazal z registru - btw lepsi je mazat rucne nez regclean (jinak je to vyborny programek)

aby se tu neodehralo flame je potreba rici ze na druhou stranu jsem uz nepristoupil k tomu abych nainstaloval firewall od symantecu - jelikoz je tak perfektne kompatibilni s antivirem a utilities ze vlastne clovek nevi co sam dela - > KERYO RULEZZZ,

jinak si projdi zpravy o antivirech (az bude cas :- )

a porovnej si jak moc ti bude zatezovat system, jak rychly a kvalitni je a kompatibilni s tvym systemem a kompem ......................

ps: to co ti mohl nahradit norton (nevim jak mcefiii, avast asi ne, aj) a avg nema je script blocking a to je duvod proc se ti to tam hnizdi a mnozi proliza systemem kouse do kdejakeho jabka -..... bubbububu

Standardní

rozhodne je nesmysl mit vice antivirovych programu v jednom systemu -> jelikoz se budou hadat navzajem (necitelne soubory dat chranenych pred virem)

nicmene jsem nainstaloval norton antivirus 2003 (predtim jsem mel 2002) - je pro domaci pouziti zdarma - a nemam problemy

jinak si projdi zpravy o antivirech (az bude cas :- )
    a porovnej si jak moc ti bude zatezovat system, jak rychly a kvalitni je a kompatibilni s tvym systemem a kompem ......................

ps: to co ti mohl nahradit norton (nevim jak mcefiii, avast asi ne, aj) a avg nema je script blocking a to je duvod proc se ti to tam hnizdi a mnozi proliza systemem kouse do kdejakeho jabka -..... bubbububu
    Par pripominek:
    Asi to neni idealni, ale mne AVG a F-Secure vubec nekoliduji ani se svymi rezidentnimi stity
    Mohl bys mi ukazat, kde pisou, ze NAV je pro home free?
    Kde jsou jake zpravy o antivirech?
    Script blocking.. to asi pekne zere prostredky hlidat kazdy skript, ne? Staci rozumny uzivatel a povypinat ActiveX, ne?

STARY POCITAC:

Vliv
    298

Standardní

Par pripominek:
    Asi to neni idealni, ale mne AVG a F-Secure vubec nekoliduji ani se svymi rezidentnimi stity
    Mohl bys mi ukazat, kde pisou, ze NAV je pro home free?
    Kde jsou jake zpravy o antivirech?
    Script blocking.. to asi pekne zere prostredky hlidat kazdy skript, ne? Staci rozumny uzivatel a povypinat ActiveX, ne?
    home free - stahl jsem nainstaloval zadal co chteli a jedu, zadny kody , blbosti a tak..., mozna uz se par veci zmenilo....

zas tak to prostredky rozhodne nezere a pokud jsi rozumny uzivatel nepouzivas sitovej ie ale das si mozillu btw tam mas nastaveni tez, ....
    ale to je porad dokola..

proste bud pristoupim na jeden system a budu se zabyvat jeho chybovosti a budu za to platit a stahovat zaplaty
    a nebo najdu alternativni reseni a popripadne se zasadim o dalsi rozvoj (linux, mozilla aj. - coz u windows hahahahaha) - jo leda nechcesli do sillikon udolicka

Vliv
    286

Standardní

Pomohla ti moje rada?
    Vypadato na to, ze jo. Jednou jsem cerstve odstartoval, pak jeste zresetoval a zatim poradi ve slozkach drzi jak ma - diky
    Proti tem popopupakum to ale bohuzel nepomohlo (jak by taky mohlo). Casova souvislost byla nejspis jen nahodna - nestesti nechodi nikdy samo

Standardní

Pomohla ti moje rada?
    Vypadato na to, ze jo. Jednou jsem cerstve odstartoval, pak jeste zresetoval a zatim poradi ve slozkach drzi jak ma - diky
    Proti tem popopupakum to ale bohuzel nepomohlo (jak by taky mohlo). Casova souvislost byla nejspis jen nahodna - nestesti nechodi nikdy samo
    Mrkni na ty procesy a udelej co ti poradili mi predrecnici. Zakladem je jinej prohlizec.

STARY POCITAC:

Standardní

A pri tom jsou to casto tak prakticky veci, jako treba zavirani nebo minimalizace oken klavesnici - uz 2x jsem o tom cet, vim ze jsem to vyzkousel a fungovalo to podle popisu jen castecne, pritom dnes uz zas nevim jak. Hodilo by se mi to moc, dst me stve to vecny preskakovani mezi klavesnici a mysi.
    Na webu ja navodu mraky, treba tady:
    http://home.tiscali.cz:8080/windows9...ve_zkratky.htm

STARY POCITAC:

Vliv
    286

Standardní

Nemel jsem v poslednich dnech moc casu se tim zabejvat a v nejblizsich dnech asi jeste mit nebudu. Je jen zajimavy, ze se to uklidnilo na jeden popup na zacatku sezeni, vcera a prevcirem jsem mel dokonce uplne klid. Az ted uderem pulnoci (nebo ze jsem akorat zahajil novy sezeni a vlez rovnou na Overclocking ) prisel jeden. Pritom poslednich 9 bylo bez vyjimky od win250dollar (tech bylo vubec zatim nejvic). Vratim se k tomu az budu mit vic casu, prozatim s tim muzu takhle z nouze zit, jestli se to zas nezhorsi. Stejne pak musim nainstalovat novy HD-cko, tak tak nainstaluju znova vsechno, vcetne jinyho prohlizece. Vim o tom vsem dnes mnohem vic, nez kdyz jsem ten pocitac ozivoval poprvy, tak se mi snad leccos i podari lip uhlidat - treba budu vedet, ktery procesy do pozadi patrej a ktery ne a na riskantni navstevy na netu si asi zridim zvlastni segment s vlastnim systemem, kde nebude velkej problem kdykoliv vyhazet vsechno, bude-li treba

Standardní

pokial sa ti tam naser..... Gator, ktory je naozaj skoro vsade, tak ho neodstranis ani pomocou addware, najlepsie je ho najprv zmazat cez addware, a hned vojst do reg cleaneru, a tam ho zmazat ties, inac sa tam zachvilku objavi sam znova.....

KazaA lite verzia je bez spywaru....
    MT Board : MSI 845PE MAX, Procesor : P4 2,53 Ghz 533FSB, Memory : 1024 DDR 333 Mhz, Video card : Gigabyte MAYA II Radeon 9700 pro, Audio card : Audigy 2, Hard Drives : 2x IBM 40 Gb, 7200 ot. Raid Striped, CD-ROM : MSI rewriter 52x24x52, DVD-ROM : Teac, Repro : Inspire 5100Monitor : LCD Prestigio P174 17\"

3D Mark 2001 SE : 14705 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6490144 !NO OC!
    3D Mark 2003 : 5042 http://service.futuremark.com/compare?2k3=765682 !NO OC!

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    289

Standardní

mam take zaujimave pozorovanie.

teplota na procesore v stave idle (bez prace) sa mi vysplhala na 47 stupnov, ked som pustil CPU Cool tak sla na 44 so zatazenim procesora cca 20-50 percent. merane cidlom na doske. na skrinke 44-42st.
    pred necelou hodinou som instaloval AD-awares. naslo mi 27 veci, z toho 26 cookies a jeden watcher. dal som vsetko odstranit a cuduj sa svete:
    teplota v idle je 44, so zapnutym cpucool 41. cidlo na skrinke ukazuje krasnych 34 stupnov. cpu time: 5%.

cpucool ma prioritu low, a asi mi bezal nejaky kujonsky soft s prioritou idle - tu si delil s cpucool, preto 50% zataz. inak asi siel 100% bez cpucool a vytapal mi izbu
    intel C2D6320@3395MHz (485x7), TTSonicTower+CollaboratoryLiquidPro, Abit IP35PRO, Sapphire 3850, 2x2GB A-Data EE, WD5000AAKS + Spinpoint 160GB + OCZ Core2, Nec, Corsair 520W, zabalene v 3R NeonLigt Black. Logitech Dualooptical, MX510, Hyundai Q790 + 24" Dell 2407WFP
    PrsonlDidžitlEjsistnt Compaq iPaq 3870, komjunikejtor glofiish X500+

Standardní

No ja som mal ine dobrodruzstvo, pri pokeci z kamaratkou som prisiel na to, ze mi bezi web-camera, po odstraneni spyware uz boo vsetko v pohode, Este ze sme vtedy cheli skusit pokec cez kameru, inac by som asi na to neprisiel....
    MT Board : MSI 845PE MAX, Procesor : P4 2,53 Ghz 533FSB, Memory : 1024 DDR 333 Mhz, Video card : Gigabyte MAYA II Radeon 9700 pro, Audio card : Audigy 2, Hard Drives : 2x IBM 40 Gb, 7200 ot. Raid Striped, CD-ROM : MSI rewriter 52x24x52, DVD-ROM : Teac, Repro : Inspire 5100Monitor : LCD Prestigio P174 17\"

3D Mark 2001 SE : 14705 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6490144 !NO OC!
    3D Mark 2003 : 5042 http://service.futuremark.com/compare?2k3=765682 !NO OC!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Podivny start W98
    Založil Mikus v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 29.04.2004, 12:43

Pravidla přispívání