2.5" disk (notebookový) v PC se dá naprosto pohodlně, mám to odzkoušené s 6,4GB diskem kterej v notebooku chcípnul a tak když už s ním nešlo nic ale opravdu nic udělat (na recovery jsem ho neposílal, protože data byla nazjímavá), tak jsem ho rozloupl (můj oblíbený systém, když už nic nepomáhá, musí se to dělat v pokud možno bezprašném prostředí a s použitím jemné techniky - žáááádný kladiva a hasáky!!!) a připojenej na napájení i na data roztočil diskovou plotnu. V 80% se disk chytí a je třeba ho jenom zakrytovat (smontovat) a provozovat...
Potom jsem ho dlooouho měl ve stolním PC (připojenej přes redukci, kterou koupíš např v TS Bohemia) a měl jsem na něm filmy a hudbu a tak. Naprosto bez problémů, spolehlivej, ale to víš. 100% jistotu už nemáš, takže na nějaký strategický data je to spíš mimo mísu.
A jestli se dá provozovat 2.5" v PC, tak si myslím, že by to mělo jít i obráceně, i když vyzkoušený to nemám. Jedinej problém by mohl být v napájení toho disku, který se ale myslím dá lehce upravit.