Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Neplatny syst. disk - Heeeelp!

Standardní Neplatny syst. disk - Heeeelp!

Disk mam rozdeleny takto:
    C: (FAT32) WIN98SE
    D: (FAT32) DATA
    E: (NTFS) WIN XP Pro
    Pri bootovani mi hodi XP Boot Manager ponuku pre XP a WIN98SE.
    XP bezi v pohode ale akonahle zvolim WIN98SE hodi to hlasku "Neplatny syst. disk".
    Zacalo to ked som pod WIN98SE spustil NORTON SPEED DISK a tu dalsiu utilitu, co optimalizuje registry,swap atd.
    Po naslednom reboote som sa uz do WIN98SE nedostal.
    Da sa to nejak opravit?
    AMD Athlon XP-M 2600+ / EPOX 8RDA3+ / A-DATA Vitesta 512MB / HITACHI 160GB SATA / DTK 400W / ASUS ATI R9550 GE/TD / CHIEFTEC BX 03SL-SL-BL

Standardní

No něco podobného jsem taky řešil, ale chce to bootovací disketu w98se - normálně jsem z ní nabootoval, SYSnul jsem Cčko a potom, protože to pochopitelně zlikviduje boot manager, jsem si nainstaloval XP někam, kde bylo místo (je dobré si zazálohovat boot.ini), tím se obnoví boot manager, potom to chce jenom obnovit, nebo zeditovat boot.ini, ab spouštěl tu původní instalaci XP a tu novou prostě smazat - možná je to trochu krkolomné, ale mě to přišlo jako nejjednodušší .
    ...zzzzzz

Standardní

Citace Původně odeslal FlashedBrain
    No něco podobného jsem taky řešil, ale chce to bootovací disketu w98se - normálně jsem z ní nabootoval, SYSnul jsem Cčko a potom, protože to pochopitelně zlikviduje boot manager, jsem si nainstaloval XP někam, kde bylo místo (je dobré si zazálohovat boot.ini), tím se obnoví boot manager, potom to chce jenom obnovit, nebo zeditovat boot.ini, ab spouštěl tu původní instalaci XP a tu novou prostě smazat - možná je to trochu krkolomné, ale mě to přišlo jako nejjednodušší .
    OK. Diky. Vyskusam.
    Este ma napadlo...
    Skusal som obnovu C particie pomocou Norton Ghost v DOSe (mal som ju zalohovanu), ale Norton Ghost sice C: vidi ale nemoze nan zapisovat (particia je "seda").
    Nie je to divne?
    AMD Athlon XP-M 2600+ / EPOX 8RDA3+ / A-DATA Vitesta 512MB / HITACHI 160GB SATA / DTK 400W / ASUS ATI R9550 GE/TD / CHIEFTEC BX 03SL-SL-BL

Standardní

Citace Původně odeslal Giger
    Skusal som obnovu C particie pomocou Norton Ghost v DOSe (mal som ju zalohovanu), ale Norton Ghost sice C: vidi ale nemoze nan zapisovat (particia je "seda").
    Nie je to divne?
    A z XP se s ní dá normálně pracovat .
    ...zzzzzz

Standardní

Nie je to divne?
    A z XP se s ní dá normálně pracovat .
    Ano. Normalne ho vidi, subory sa otvaraju atd.

Standardní

Hmm, tak potom bych zkusil aspoň mrkvosoftí scandisk nebo ParitionMagic nebo něco na diagnostiku ParitionTable, možná je nějaká pomrvená .
    ...zzzzzz

Standardní

Hmm, tak potom bych zkusil aspoň mrkvosoftí scandisk nebo ParitionMagic nebo něco na diagnostiku ParitionTable, možná je nějaká pomrvená .
    Scandisk presiel viackrat bez problemov. Tak fakt neviem...
    Este skusim vecer ten SYS.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Velký disk pro "starý" počítač - DOPLNĚNÍ
    Založil Tom v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 17.08.2007, 19:38
  2. Umierajuci disk?
    Založil Axis v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 13.11.2005, 21:34
  3. disk to disk kopie nebootuje
    Založil podws v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 18