Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 54

Téma: připojení přes S/PDIF - hraje jen stereo

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní

Stejne mi to cele neni jasne, co putuje pres Spdif, jestli digitalni signal, nebo i analogovy. Prave jsem si teda zapojil Soundstorm a spojil ho koaxem s bedynkama Teac Powermax (umi dekodovat Dolby Digital i Dolby ProLogic) pres Spdif.

Pustim obycejnou MP3 (t.j. ve stereu) do bedynek pres ten koax a hraje to nadherne - hlavni zvuk zepredu, podbarveni ze zadnich reproduktoru, krasa ...

Zapnu enkodovani Dolby Digital a na bedynkach se automaticky zapne dekodovani Dolby Digital - a zvuk je pekne hnusnej - ze zadnich beden se ozyva to stejny jako ze prednich a celymu signalu uplne chybi vysky, je to duty, hnusny ...

Co to tece pres ten Spdif, kdyz tam pustim jen ten signal bez encodovani a zvuk je perfektni? To musi byt analogovy signal, ne? A proc tomu signalu s enkodovanim uplne chybi ty vysky?

Standardní

Citace Původně odeslal dawsoo
    Citace Původně odeslal user
    precital som cely thread ale jedno mi nieje jasne. pustim si film kodovany v ac3 cez dig. vystup kt. mam na doske. chcem aby my zariadenie na druhej strane opt. kabla dalo 5 ci 6 analogovych vystupov na repro. ake zariadene dostupne na trhu toto dokaze? pre mna by bolo idealne ak by to v sebe malo len samotny dekoder bez vyk. zosil. nakolko mam kvalitny zosik na predne repro a na zadne si zbastlim nejaky na kolene za par korun.
    To jo to je okay,ale některým uživatelům jde spíš o to,aby mohli přes digitál honit všechen multikanál v kompu.(Hry,vlastní muzika v surround mixu apod bez nutnosti komprese AC3,která stejně v gamesách nejde doudělat)Obyč spdif to umí jen v zapakovanejch formátech (Mpeg multichannel,ac3,dts)Ale PCM jen stereo.Já mam na tyhle účely právě zvukovku u který mě kvalitativně nemrzí 6X analog Cinch Cinch a s každym novym formátem nemusim měnit Receiver jenom stahnu novou verzi SW .
    aj ja ma kupeny 20metrov dlhy 4zilovy tieneny kabel, ale su v nom nehorazne straty a ine neduhy. cez digital by to bolo urcite nebo a zem. to akoze ked pride novy format budem musiet menit recieiver? a co moja otazka ci existuje na trhu samotny receiver bez vykonoveho zosilovaca, neviete nieko o nejakom?
    HOME MB NF7-S V2.0 Vmod CPU ATHLON XP-M BARTON 1.80GHz@2,43GHz (221*11)1,775 +G751 Therm. compound WaterCooled CPU&GPU&NB FOTO thx to KaRlOs[C] & Pirs GPU RADEK 9800SE @9800pro Vmod 2,0V core 256bit/8pipeline380/680 @490/740 RAM 2x256MB TWINMOS 4,3nS 11,3,3,2.0 HDD SEAGATE 7200.7 120GB 8MBcache+ext. 2,5\"USB2.0 60GB Toshiba OPT LITE-ON LDW-811S B CASE AVANCE B031 BLACK+12cm fan+FORTRON 300W 12cm FAN MONITOR 19\"LCD HP L1925 SOUND CREATIVE GW-750S+DDTS-100 OS WXP SP1 TESTY 3Dmark03=6244|3Dmark01=19240| Aquamark3=48400 WORK P4 Wilik 2GHz@2,1GHz- 1GB SDRAM- GF2MX 32MB SDRAM 210/210- HP DVD300i- Win2k- 19\"LCD

Standardní

a vedel by si mi nejaky poradit? harman/kardon ich tiez robi ale u nas stoja cez 23000 najnizsi model. pripadne oplati sa kupit nejaky z bazaru? este som rozmyslal ze by som vycestoval k vam do cr a usetril 20% na DPH lenze cestovat az do prahy sa mi nechce ale do brna by to slo nepoznas nahodou nejake dobre hiend predajne v brne, pripadne bazary?
    HOME MB NF7-S V2.0 Vmod CPU ATHLON XP-M BARTON 1.80GHz@2,43GHz (221*11)1,775 +G751 Therm. compound WaterCooled CPU&GPU&NB FOTO thx to KaRlOs[C] & Pirs GPU RADEK 9800SE @9800pro Vmod 2,0V core 256bit/8pipeline380/680 @490/740 RAM 2x256MB TWINMOS 4,3nS 11,3,3,2.0 HDD SEAGATE 7200.7 120GB 8MBcache+ext. 2,5\"USB2.0 60GB Toshiba OPT LITE-ON LDW-811S B CASE AVANCE B031 BLACK+12cm fan+FORTRON 300W 12cm FAN MONITOR 19\"LCD HP L1925 SOUND CREATIVE GW-750S+DDTS-100 OS WXP SP1 TESTY 3Dmark03=6244|3Dmark01=19240| Aquamark3=48400 WORK P4 Wilik 2GHz@2,1GHz- 1GB SDRAM- GF2MX 32MB SDRAM 210/210- HP DVD300i- Win2k- 19\"LCD

Senior Member
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal Diabolique
    Zapnu enkodovani Dolby Digital a na bedynkach se automaticky zapne dekodovani Dolby Digital - a zvuk je pekne hnusnej - ze zadnich beden se ozyva to stejny jako ze prednich a celymu signalu uplne chybi vysky, je to duty, hnusny ...

Co to tece pres ten Spdif, kdyz tam pustim jen ten signal bez encodovani a zvuk je perfektni? To musi byt analogovy signal, ne? A proc tomu signalu s enkodovanim uplne chybi ty vysky?
    to je jen tvuj velikej omyl, co ja sem mel moznost slyset kamosovo NF7-S na SONY STR-DB970 receiveru tak -> pokud neni zapnuty AC3 enkoding, jede to v PCM a to 48kHz, tudiz se vsechno 44.1kHz resampluje a to tak ze prisernym zpusobem - vysky jsou strasne hrube a zrnite, jasne se diky tomu tlaci dopredu.. kdezto pri zapnuti AC3 enkodovani je to razem v poradku.. samozrejme ze AC3 jako ztratova komprese neco z kvality sezere, ale rozhodne takhle je to spravne, pokud ti chybi vysky, pak mas spatny bud vkus nebo usi a nebo bedny

schvalne, zkus si stahnout foobar2000 a zapnout resampling na 48kHz - zvuk se bude vyrazne podobat tomu pri AC3 enkodingu nez tomu co slysis ted bez ni (resample)
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Standardní

Citace Původně odeslal Glassman
    Citace Původně odeslal Diabolique

to je jen tvuj velikej omyl, co ja sem mel moznost slyset kamosovo NF7-S na SONY STR-DB970 receiveru tak -> pokud neni zapnuty AC3 enkoding, jede to v PCM a to 48kHz, tudiz se vsechno 44.1kHz resampluje a to tak ze prisernym zpusobem - vysky jsou strasne hrube a zrnite, jasne se diky tomu tlaci dopredu.. kdezto pri zapnuti AC3 enkodovani je to razem v poradku.. samozrejme ze AC3 jako ztratova komprese neco z kvality sezere, ale rozhodne takhle je to spravne, pokud ti chybi vysky, pak mas spatny bud vkus nebo usi a nebo bedny

schvalne, zkus si stahnout foobar2000 a zapnout resampling na 48kHz - zvuk se bude vyrazne podobat tomu pri AC3 enkodingu nez tomu co slysis ted bez ni (resample)
    Mám stejné zkušenosti jako Diabolique. Jak jsi radil pustil jsem to ve foobaru2000 a zapnul ten resampling a hrálo to skoro stejně jako když není zapnutý AC3 enkoding, ale když jej zapnu úplně se pokazí výšky, bude to asi malým datovým tokem toho signálu, ale jednou jsem zkoušel nainstalovat ovladače pro nforce 2.45 a tam ty výšky byly mnohem lepši, bohužel jsem to neměl čas moc zkoumat protože mě rozhodily celý wokna.

Senior Member
    Vliv
    291

Standardní

aha, tak to se omlouvam, koukam ze to bude deska od desky a verze od verze.. kazdopadne u kamose to bylo tak jak jsem psal.. jinak AC3 by se nemelo nejak dramaticky lisit od cistyho PCM s ohlednutim na kvalitu reprodukcniho systemu, kazdopadne nema duvod byt zcela jasne horsi..
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Standardní

Paradni dekoder na AC3 je AC3Filter v0.69b a umi to poslat i na SPDIF .... jde tam nastavit uplne vsechno
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Standardní tak jak teda???

jak to teda co nejlip udelam, mam ted sblive 5.1 a sony str-de475 (5x75w),mam to prohnany pres spidf a dvd a ac3 divx jede jak z praku, ale je to nejaky TICHY oproti standardnimu zapojeni dvd+receiver (stolni dvd), je to tema blbejma prevodnikama??

tak se chci zeptat jestli pomuze soundstorm nebo audigy 2 (zs), ja jen potrebuju, aby to bylo vic nahlas!!!tot vse, takze otazka je, jestli prevodniky na soundstormu nebo audigy2 budou lepsi, nebo jestli maj vubec neco do cineni s tim, kdyz to taham digitalne do receivru, zvazuju nf7-s (upgrade a hlavne kvuli soudstormu) - chtel bych to propojit opticky, ptam se teda, jaky s tim kdo mate zkusenosti (a pls neradte mi kupovat si profi karty, o to mi fakt nejde)

dik
    MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW

Senior Member
    Vliv
    291

Standardní

proc je to tichy netusim, mozna mas na receiveru individualni nastaveni hlasitosti pro jednotlivy vstupy, kazdopadne kdybys hral DVD z playeru nebo z PC na stejnej vstup, musi to byt identicky.. s prevodnikama ani zvukovkou to nema co delat..

Standardní

Citace Původně odeslal Glassman
    proc je to tichy netusim, mozna mas na receiveru individualni nastaveni hlasitosti pro jednotlivy vstupy, kazdopadne kdybys hral DVD z playeru nebo z PC na stejnej vstup, musi to byt identicky.. s prevodnikama ani zvukovkou to nema co delat..
    no tak tos me moc nepotesil, protoze ted uz vim uplny H...O)

nejakou presnejsi informaci bys nemel??pls
    MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW

Senior Member
    Vliv
    291

Standardní

na tom sonackym receiveru mas nejspis nekde nastaveny zesileni pro dany vstup a zrovna u toho kam mas pripojeny pocitac to mas ztlumeny.. jinak to ze zvuk z filmu je relativne potichu a musis vic otocit ovladacem hlasitosti je docela normalni.. nehledej chybu nikde v pocitaci, je to jen nastavenim toho receiveru, pohraj si s nim, koukni do manualu atd.

Standardní

jsem do tydle problematiky novej a mam problem s rozchozenim ac3 (pls zadny nadavky). cetl jsem predchozi prispevky, ale nemuzu rict, ze by mi bylo vsechno z toho jasny. takze pls polopate.
    pouzivam ac3filter v0.70b, mam HFortissimo3, bedny 5.1 creative T5400 ktery se zvukovkou jsou propojeny kablikem s 3x 3.5 jackem.
    kdyz pustim film hraje to na vsech bednach zaroven ale prostorovy to teda neni. v settings zvukovky mam v polozce Digital output configuration nastaveno digital audio source (ne ze bych vedel co to ovlivnuje, predtim jsem to zaskrtly nemel a hralo to stejne). v settings toho ac3 filtru mam v polozce output v sample format: pcm 16bit a v speakers mam dolby surround/pro logic (zkusil jsem i dolby prologic II - zadna zmena).
    pustil jsem si film co je v ac3 a misto DS jsem nastavil SPDIF ale zaclo se ozyvat sileny chrceni - nechapu co to je.
    kamos ma creativy 5100 a normalne mu to hraje prostorove pri nastaveni na SPDIF me to dela tohle chrceni, tak nevim co s tim. dekuju predem za help

Standardní

To co je tady psáno platí jen pokud chceš připojit repráky digitálně a Inspire 5300 jdou jen přes analog. Nesnaž se zapnout digital out pak se nic jiného než škrčení nemůže ozvat a pokud ti kamoš říká opak nemá pravdu!

Standardní

nicmene jsi mi neodpovedel na otazku jak mam zprovoznit ac3 aby to hralo prostorove (tedy ne jen vsech 5 najednou)

Standardní

Mělo by to fungovat pokud nastavíš 5.1 chanels. Pokud by to nefungovalo, tak se podívej na starší diskuze určitě se to tady někdy řešilo.

Standardní

funguje to softwarove. tedy kdyz nastavim 3/2+SW 5.1 channels nicmene ja chci aby to hralo 5 kanalu hardwarove a jak to nastavit nevim a tady v diskuzi jsem to nezjistil. tyto nastaveni delam pri prehravani v MV2playeru v nastavenich ac3 filtru.

Standardní

Jak hardwarově? Pokud budeš mít bedny s dekodérem (Logitech Z-680,Genius GHT-510D), tak pak ti to půjde nastavit na spdif a bude to hardwarově dekódovat dekodér v reprácích, ale to není tvůj případ .

Standardní

no mel jsem na mysli aby to dekodovala zvukovka a ne software (viz nastaveni v predchozim prispevku).

Senior Member mince Avatar uživatele Frost
    Věk
    42
    Vliv
    277

Standardní

Přecetl jsem 3/4 treadu ale nedocetl jsem se reseni jak pustit prez spdif do resiveru 5.1 zvuk. Mam Audigy2 a resiver Onkyo. Propojim to cinch-cinch kabelem prez panel adigy do coax vstupu v zesilovaci a pustim si DVD. Zvuk bezi v pohode, ale jen stereo. Přepnu v PowerDVD5 vystup na SPDIF a zvuk i obraz se zacnou nahle trhat. Prepnu na 5.1 zvuk....to same trhani. Jedine co funguje je stereo. Vyresil tento problem nekdo? Preci neni mozne aby prez digital vystup nesel prostorovy zvuk kdyz treba ze satelitu nebo ze stolniho prehravace jde. Cetl jsem neco o rozsahu vystupu v kHz ale to sem nepobral.
    PC1:Intel i5 2500K@5GHz 1.38V watercooled Cawedog Zouy 2, Gigabyte Z68XP-UD5, Kingston 2x4Gb 1600MHz 9@8.9.9.28 1.65V, ZOTAC GTX560Ti AMP GPU 1000MHz 1.05V /MEM 4800MHz watercooled Laing DDC 3.2 with XSPC TOP |1x SSD Samsung 840 PRO 256Gb, Samsung 2Tb 32Mb, 2x WD 3Tb 64Mb watercooled|NEC 3551A | NEC EA244WMi 24" | Chieftec BX-02B-B-SL | Seasonic X-760 | Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 | Genius SW-HF 5.1 5000 | Dolby Keyboard |
    PC2: CoreDuo e5200 2.5GHz @4GHz 1.25V watercooled |Gigabyte P35-DS4 |watercooled-Galaxi&EHEIM 1046 300l/h :-) | GF 9800GTX+|2x2048Mb OCZ 1066@1066MHz cl5.5.5.15|
    Notebook: DELL E6410 Core i5 | 4Gb | 120Gb SSD Crucial M4 |

Standardní

Citace Původně odeslal Frost
    Přecetl jsem 3/4 treadu ale nedocetl jsem se reseni jak pustit prez spdif do resiveru 5.1 zvuk. Mam Audigy2 a resiver Onkyo. Propojim to cinch-cinch kabelem prez panel adigy do coax vstupu v zesilovaci a pustim si DVD. Zvuk bezi v pohode, ale jen stereo. Přepnu v PowerDVD5 vystup na SPDIF a zvuk i obraz se zacnou nahle trhat. Prepnu na 5.1 zvuk....to same trhani. Jedine co funguje je stereo. Vyresil tento problem nekdo? Preci neni mozne aby prez digital vystup nesel prostorovy zvuk kdyz treba ze satelitu nebo ze stolniho prehravace jde. Cetl jsem neco o rozsahu vystupu v kHz ale to sem nepobral.

zkus jinej prehravac...treba WinDVD. prehravani DVD by melo jit passthrough pres SPDIF
    Chaintech Apogee 7VJL Deluxe, AMD Athlon XP 1900+, 512MB, Coolermaster Aero7+, WD1200 JB, Maxtor 40GB D740X, Leadtek A350THD LX -> FX5950 TV-Out working, YAMAHA 3200E, Creative Audigy2 passthrough to Onkyo 600E

Standardní

Citace Původně odeslal Frost
    Pokud nepomůže jiný software, tak bych ještě zkusil nainstalovat jinou verzi ovladačů pro zvukovku.

Standardní Re: připojení přes S/PDIF - hraje jen stereo

Milí přátelé, celý jeden víkend jsem laboroval a studoval toto téma, pokud máte zájem, přečtete si můj článek, který jsem pro tyto účely sepsal, kdybyste náhodou chtěli vědět, jak to celé funguje.
    Jsou tam vysvětleny snad všechny otázky, které jsem zde v threadu četl
    1) DVD a DivX s AC3 zvukem (ano, jde i na SBLive)
    2) proč to hraje jen stereo
    3) proč některé receivery hrají stereo zdroj ve všech bedničkách
    4) jak dostat opravdový EAX prostorový zvuk přes receiver do všech beden

Jak propojit digitálně zvukovou kartu a domácí kino

Par postrehu k clanku.
    ZKus ho nejak normalne zformatovat a pouzit barvy ve kterejch se to bude dat normalne precist. Kdybys to nechal cerny na bilym tak je to imho lepsi nez ty tvoje barvy s tim silenym pozadim.

Vsechny multikanalovy digitalni zaznamy jsou samozrejme komprimovany (aby sly do toho streamu vubec nacpat). Mozna se slusi rict ze jedinej hw multikanalovej enkoder byl tusim SoundStorm na nForce2, zbytek implementaci vcetne tvyho slavnyho DD Live je sw v driverech. Nejak uplne nerozumim snaze rozprostirat stereo signal do 6 beden, zadnou novou informaci to neprida, naopad to muze jenom ztratit dalsi rekompresi. Mozna u her to umi zakodovat nejakej vicekanalovej historickej eax, zas otazka jestli to ma nejakej vyznam.

Dolby Pro Logic byl ve sve podstate celkem regulerni multikanal, ovsem kodovanej analogove nikoli digitalne, takze zadny umely dojmy prostorovosti.
    Naposledy upravil Hooligan; 14.03.2006 v 16:30.
    When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Citace Původně odeslal Hooligan
    Par postrehu k clanku.
    ZKus ho nejak normalne zformatovat a pouzit barvy ve kterejch se to bude dat normalne precist. Kdybys to nechal cerny na bilym tak je to imho lepsi nez ty tvoje barvy s tim silenym pozadim.
    Za to se omlouvám, je to psaný jako součást mejch stránek, který maj takovej design, tak jsem dal sem jenom přímej link, abyste nemuseli číst voloviny okolo. Jsem si toho vědom, uvažuju nad nějakou nápravou.

Vsechny multikanalovy digitalni zaznamy jsou samozrejme komprimovany (aby sly do toho sreamy vubec nacpat). Mozna se slusi rict ze jedinej hw multikanalovej enkoder byl tusim SoundStorm na nForce2, zbytek implementaci vcetne tvyho slavnyho DD Live je sw v driverech.
    Dobrá připomínka se SoundStorm, díky za to. A není to "můj slavnej DDL", je to prostě řešení, který vede k výsledku a který dnešní zvukovky nabízej.

Nejak uplne nerozumim snaze rozprostirat stereo signal do 6 beden, zadnou novou informaci to neprida, naopad to muze jenom ztratit dalsi rekompresi. Mozna u her to umi zakodovat nejakej vicekanalovej historickej eax, zas otazka jestli to ma nejakej vyznam.
    Byl jsem u SBLive zvyklý poslouchat všechno z předního i zadního analogového sterea. Bez efektů. Prostě "hudba kolem mě". Kompresi asi moc neřeším, protože si nejsem jist, jestli bych rozpoznal původní PCM od DD po kompresi. Historický EAX význam asi má pro hráče, i já hraju, a v některých FPS zkrátka "kroky za sebou" ocením. Pokud nehraješ hry a nevyužíváš EAX, nech to ležet. Pro hráče to smysl má.

Dolby Pro Logic byl ve sve podstate celkem regulerni multikanal, ovsem kodovanej analogove nikoli digitalne, takze zadny umely dojmy prostorovosti.
    V tom máš určitě pravdu, asi jsem měl zmínit Dolby Surround Pro-Logic II
    Novější varianta Dolby Surround Pro-Logic, přizpůsobená dnes používanému schématu domácího kina vytváří 5.1 signál z jakéhokoliv stereo signálu. Ze signálu kódovaného v Dolby Surround Pro-Logic vytváří signál podobný Dolby Digital 5.1. Z pouhého stereo signálu (CD, VHS, TV) generuje „širší“ zvuk, který vytváří dojem, že posluchač stojí uprostřed zvukového pole.

Díky za reakci. V začátku jsem zmínil, že touhle problematikou jsem se začal zabývat před čtyřmi dny a že to není úplně exaktní. Byl jsem trochu zklamán, když mi to nefrčelo napoprvé. Myslet neznamená vědět. A/V BFU.

Citace Původně odeslal Hooligan Zobrazit příspěvek
    Par postrehu k clanku.
    Vsechny multikanalovy digitalni zaznamy jsou samozrejme komprimovany (aby sly do toho streamu vubec nacpat). Mozna se slusi rict ze jedinej hw multikanalovej enkoder byl tusim SoundStorm na nForce2, zbytek implementaci vcetne tvyho slavnyho DD Live je sw v driverech. Nejak uplne nerozumim snaze rozprostirat stereo signal do 6 beden, zadnou novou informaci to neprida, naopad to muze jenom ztratit dalsi rekompresi. Mozna u her to umi zakodovat nejakej vicekanalovej historickej eax, zas otazka jestli to ma nejakej vyznam.
    Je to vsechno pekne napsano, kdyz uvazim, ze je rok 2008. Nicmeeene. I v r.2006 byl znam multikanalovy zaznam KOMPRIMOVANY bezeztratove a to DVD Audio-MLP (9,6 MB/sec). Dnes tento zaznam spolu se SACD(ktery umi 1 bitovou komprimaci DSD) vymira a vlady se bude ujimat Dolby Digital True HD, ktere jiz je nekomprimovane a ve dvoudatovem streamu (bez 18-26 MB/sec to nebude mozno ani nacist).Podobne je na tom DTS HD. Tech dat je tolik, ze nekolikanasobne prevysuji filmovy zapis HD a bez blu ray to nepujde.
    Mimochodem, Power DVD verze 7 nebo 8 Ultra tyto formaty (a dalsi) umi velmi slusne.
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Prehravani PCM 5.1 zvuku jen stereo
    Založil PetrT v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 08.06.2004, 11:33
  2. připojení lcd přes analog-dotazy
    Založil DAN2 v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 28.11.2003, 13:46
  3. Šum pří nahrávání přes S/PDIF !!
    Založil Campione v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 4