Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Zmena data vytvoreni v MS Accessu

Member
    Vliv
    279

Standardní Zmena data vytvoreni v MS Accessu

mam ukol do ms accessu, nechce se mi delat, kamarad ho delal minuly rok. chci jen zmenit datum vytvoreni ktery je v soubor/vlastnosti/statisticke udaje.
    nevite nekdo jestli na to neni soft ktery to dokaze zmenit?
    diky
    PC1 Asus P5B Deluxe/Wifi || INTEL Core 2 Duo E6300 1,86ghz || Kingston 2x1048MB/667MHz || ATI (Sapphire) Radeon X1950PRO Ultimate - 256 MB || chladič Noctua NH-U12F || Aplus Case CS 188AF - černý (black) || Myš Logitech MX512 gaming, Hitachi 320gb 7200 rpm || 21" LCD Samsung 215TW

PC2 Asus A7N8X-E Deluxe, 2600+,AC TC rev 2 || 2x256mb 333Mhz Nanya || Sapphire ATI Radeon 9800 Pro 128mb - LCD Belinea 10 17 35|| 200gb SATA seagate - 200gb seagate - DVD-R Teac DV-W512G || KME6262

Standardní

Mozno kecnem blbost, no co tak urobit novu databazu a cez schranku kopirovat udaje zo starej?
    AMD Athlon 1700XP+@2400XP+ DUT3C JIUHB default VCore, MB Epox 8k9a, Arctic Cooling Copper Silent TC, 256MB DDR266 Apacer CL2, HDD Hitachi DeskStar 250GB PATA, Sapphire ATI 9100 64MB, TEAC CDW58E, EIZO L568 @ DVI, 2x audio zostava

Member
    Vliv
    279

Standardní

jo tohle by fungovalo, ale je tam asi 60 dotazu, 10 tabulek ... prace tak na hodku nez bych to dal cely dohromady, jeden z...j datum! ((
    PC1 Asus P5B Deluxe/Wifi || INTEL Core 2 Duo E6300 1,86ghz || Kingston 2x1048MB/667MHz || ATI (Sapphire) Radeon X1950PRO Ultimate - 256 MB || chladič Noctua NH-U12F || Aplus Case CS 188AF - černý (black) || Myš Logitech MX512 gaming, Hitachi 320gb 7200 rpm || 21" LCD Samsung 215TW

PC2 Asus A7N8X-E Deluxe, 2600+,AC TC rev 2 || 2x256mb 333Mhz Nanya || Sapphire ATI Radeon 9800 Pro 128mb - LCD Belinea 10 17 35|| 200gb SATA seagate - 200gb seagate - DVD-R Teac DV-W512G || KME6262

Standardní

hold, za tu hodinu, co tu cakas na odpoved, by si to uz mal...
    AMD Athlon 1700XP+@2400XP+ DUT3C JIUHB default VCore, MB Epox 8k9a, Arctic Cooling Copper Silent TC, 256MB DDR266 Apacer CL2, HDD Hitachi DeskStar 250GB PATA, Sapphire ATI 9100 64MB, TEAC CDW58E, EIZO L568 @ DVI, 2x audio zostava

Standardní

Citace Původně odeslal Paja
    jo tohle by fungovalo, ale je tam asi 60 dotazu, 10 tabulek ... prace tak na hodku nez bych to dal cely dohromady, jeden z...j datum! ((
    Mně asi něco uniklo, ale proč na hodinu? Vždyť to máš hotové za minutu. Vybereš z menu Soubor->Načíst externí data->Import a natáhneš celou databázi (tabulky, dotazy, formuláře, sestavy, makra, moduly) najednou včetně relací a toolbarů.

Member
    Vliv
    279

Standardní

kua tos to je rada nad zlato!!!
    jestli si z Prahy mas u me pivo

Standardní

Este lepsieeeee!
    Nevedel som, ze tam taka funkcia je, Acess nepouzivam.

Standardní

Citace Původně odeslal Axel
    Este lepsieeeee!
    Nevedel som, ze tam taka funkcia je, Acess nepouzivam.
    Ono kdybys v něm dělal, tak o té možnosti budeš vědět moc dobře. Už se mi totiž několikrát stalo, že jsem psal program v Accessu 97 ve VBA a ta databáze to nějak neunesla a zkolabovala (něco jako neplatná operace ve VBA32.DLL). Průšvih byl v tom, že tenhle stav už nešel nijak opravit. Prostě vždycky po otevření databáze, když se měl spustit nějaký kód, to skončilo s touhle hláškou. A jediný způsob, jak tu databázi zachránit, bylo vytvořit novou a všechno to do ní naimportovat. Aspoň já jsem na nic jiného nepřišel.

Junior Member mince
    Vliv
    271

Standardní Re: Zmena data vytvoreni v MS Accessu

mam ukol do ms accessu, nechce se mi delat, kamarad ho delal minuly rok. chci jen zmenit datum vytvoreni ktery je v soubor/vlastnosti/statisticke udaje.
    nevite nekdo jestli na to neni soft ktery to dokaze zmenit?
    diky
    Citace Původně odeslal Dawn
    Mně asi něco uniklo, ale proč na hodinu? Vždyť to máš hotové za minutu. Vybereš z menu Soubor->Načíst externí data->Import a natáhneš celou databázi (tabulky, dotazy, formuláře, sestavy, makra, moduly) najednou včetně relací a toolbarů.
    Sice se ti zmeni cas vytvoreni, ale pokud to tam naimportujes a stihnes to do cca 10minut, tak u tech naimportovanych tabulek budes mit cas vytvoreni behem par sekund a tam ucitel, pokud se podiva do vlastnosti, pozna, ze si to tam zkopiroval a zepta se te, proc si to rovnou nedelal v Accessu?Z cehoz vyplyva, ze mu bude jasny, ze si to kopiroval ze starsi databaze.¨
    Doufam, ze je to tak spravne, bo v Accessu sem nedelal uz pres rok.

Standardní

Preco by nemohol povedat, ze sa mu jeho databaza posahala a pre istotu spravil novu funkcnu verziu?

Junior Member mince
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal Axel
    Preco by nemohol povedat, ze sa mu jeho databaza posahala a pre istotu spravil novu funkcnu verziu?
    Muze to tak udelat, ale zalezi na zadani te databaze. Jestli meli delat tabulky primo v Accessu nebo je mohli zkopirovat z Excelu. Pokud je museli delat primo v Accessu, tak je hned na prvni pohled videt, ze je to podvod. Tak rychle by to proste nenapsal. Tzn. ze by to musel dal upravovat, ale kdyz to jenom zkopiruje a nic s tim neudela, tak to tomu profesorovi musi dojit. Kdyz je to uci, tak asi neni takovej debil, aby to nevedel.

Member
    Vliv
    279

Standardní

pri kontrolovani asi 40 praci se s tim nebudou ...
    to sem netusil ze tam je i cas kdy se vytvorila tabulka
    kde to tam najdu?
    dik

Junior Member mince
    Vliv
    271

Standardní

pri kontrolovani asi 40 praci se s tim nebudou ...
    to sem netusil ze tam je i cas kdy se vytvorila tabulka
    kde to tam najdu?
    dik
    U nas na skole kontrolovali cca 200 praci a chtelo se jim. Kdyz si kliknes na podrobnosti nebo pravy tlacitkem na nazvu tabulky a das vlastnosti, tak mas datum vytvoreni a datum zmeny. A podle toho to muzou zkontrolovat. Bo kdyz to zkopirujes tak bude datum vytvoreni a datum zmeny skoro totozny tzn. ze ty to musis zkopirovat, spocitat si jak dlouho by ti to asi trvalo a za tu dobu tam neco zmenit a znovu ulozit a melo by to byt ok. Ja to delal tak, ze sem to zkopiroval, pak zmenil cas v kompu(posunul dopredu), zmenil, ulozil a bylo to ok. Pak to vypada, ze si to tam psal rucne.

Standardní

Já nevím, ale kontrolovat ta data mi přijde dost na nic. Čas na počítači můžu mít klidně špatně nastavenej (třeba nedávno jsem si omylem nastavil po flashnutí BIOSu o rok méně a měl jsem to tak týden) a co se stejného času týče, viz moje zkušenost (prostě databáze zkolabovala a jinak to z ní dostat nešlo). Na tvém místě bych si spíše dal pozor na to, abys to neodevzdával stejnému člověku jako tvůj kámoš. Ono když dostane úplně stejnou databázi jako před rokem, tak je to o dost podezřelejší než nějaké časy.

Standardní

Citace Původně odeslal Kryton
    U nas na skole kontrolovali cca 200 praci a chtelo se jim. Kdyz si kliknes na podrobnosti nebo pravy tlacitkem na nazvu tabulky a das vlastnosti, tak mas datum vytvoreni a datum zmeny. A podle toho to muzou zkontrolovat.
    Ono se to vůbec nemusí dělat tak složitě. Není problém udělat prográmek na pár řádků, který projde všechny objekty databáze a vypíše případná podezřelá data. Pro ilustraci stačí stisknout CTRL+G a napsat tohle:
    Kód:
    ? CurrentDb.TableDefs("název tabulky").Properties("DateCreated").Value
    ? CurrentDb.TableDefs("název tabulky").Properties("LastUpdated").Value

Junior Member mince
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal Dawn
    Já nevím, ale kontrolovat ta data mi přijde dost na nic. Čas na počítači můžu mít klidně špatně nastavenej (třeba nedávno jsem si omylem nastavil po flashnutí BIOSu o rok méně a měl jsem to tak týden) a co se stejného času týče, viz moje zkušenost (prostě databáze zkolabovala a jinak to z ní dostat nešlo). Na tvém místě bych si spíše dal pozor na to, abys to neodevzdával stejnému člověku jako tvůj kámoš. Ono když dostane úplně stejnou databázi jako před rokem, tak je to o dost podezřelejší než nějaké časy.
    To je sice fakt, ale ono zalezi na zadani toho ukolu. Jestli byl pro vsechny stejny (cca 40 lidi), tak podle ceho to budou jako prvni kontrolovat je cas, pak jestli nekdo nema stejny chyby ve stejnym slove a az potom ten zbytek. Tady jde akorat o to, ze ten cas bije do oci hned na prvni pohled. A pokud ma kazdy za ukol udelat neco jinyho (jine zadani), tak pak prichazi v uvahu tvoje varianta.

Standardní

Citace Původně odeslal Kryton
    To je sice fakt, ale ono zalezi na zadani toho ukolu. Jestli byl pro vsechny stejny (cca 40 lidi), tak podle ceho to budou jako prvni kontrolovat je cas, pak jestli nekdo nema stejny chyby ve stejnym slove a az potom ten zbytek. Tady jde akorat o to, ze ten cas bije do oci hned na prvni pohled. A pokud ma kazdy za ukol udelat neco jinyho (jine zadani), tak pak prichazi v uvahu tvoje varianta.
    Tak to máš pravdu. Já jsem automaticky předpokládal, že každý má vlastní zadání anebo si ho má vymyslet sám. Moc si nedovedu představit, že by někde dávali stejná zadání, pokud to studenti nebudou vypracovávat v hodině pod kontrolou. To musí být každému jasný, že by to obšlehnul jeden od druhého.

Standardní

K tomu, ze ak to uci, tak to aj musi ovladat:
    HLUPOST!!!

Javu ma ucil chlap, co na cviku sedel takisto pri kompe a vopred si skusal zadania.
    Nevedeli sme urobit jedno zadanie, tak nam tvrdil, ze to ide, lebo to videl na jednom pocitaci urobene u niekoho. Napokon prisiel na to, ze to bolo v inej miestnosti, kde je ina verzia Javy.

Excel: na prvej prednaske prisiel s prefotenou priruckou pre zaciatocnikov a povedal, ze ak vieme, co je v tej prirucke, nemame dalej ani chodit a staci si prist po zapocet.

Delphi: najcastejsia otazka na cviku: ako sa toto spravi? cviciaci sa pytal mna...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. jak dostat Win95 instalaci do notebooku???
    Založil pETSaa v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 23.04.2005, 17:56
  2. A pak ze LAN neni internet :-)
    Založil CompCrasher v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 09.12.2004, 16:01
  3. DNS
    Založil KUBA v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 04.03.2004, 17:13
  4. MW - velke pakety sa stracaju ???