Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: celni zakon

Senior Member mince Avatar uživatele Pavlis
    Vliv
    291

Standardní celni zakon

jsou na netu nekde celni zakony? popr. kde

jiste jste zaregistrovali ze jezdim do rakouska nakupovat, a zacina to bejt docela zajimavy, dnes jsem tam vyslal rodice a co se nestalo celnik si me pamatoval a to jsem pres Hevlin jel jen 1x!!!! rodice nevedomky rekli ze je to pro syna a celnik hned to je ten co tu toho vezl vic uz minule a je to prej jen pro osobni potrebu!!!! a prej vic uz bych nemel !!! tak jak to sakra je, jak oni mi muzou dokazat ze je to neni pro vlastni potrebu?
    dik moc
    X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
    ------------------------------------------------------------------------------
    IBM T40

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Pokud vim, je stanovena jista castka/osobu (bylo 5 000 ted je mozna vic) do ktery kdyz se vejdes (nejde to rozpocitat, pokud je vic lidi ale jedna draha vec, smula) tak neplatis clo a nemusis jim snad ani nic rikat, ze neco vezes. Tohle je tusim pri kazdym prekroceni hranic = kdyz budes vozit po jednej karte, prevezes i kamion (tohle nevim, potreba overit). Na elektro vyrobky je clo tusim cca 7%, takze kdyz si nechas vratit DPH a zaplatis clo, furt te to vyjde poodstane levnejc.

BTW: Pokud bude vstup do EU, tak tohle fsechno pada.

Vliv
    291

Standardní

ta castka je 6000/os. , pokud se mi podari sehnat lidi kteri by jeli se mnou tak rozepsat se to da tark. vzdycky. ale ted jsem to tak mel a oni stejne prudili ze je to ma bejt jen pro os. potrebu tak nevim.
    X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
    IBM T40

Standardní

Citace Původně odeslal Pavlis
    ta castka je 6000/os. , pokud se mi podari sehnat lidi kteri by jeli se mnou tak rozepsat se to da tark. vzdycky. ale ted jsem to tak mel a oni stejne prudili ze je to ma bejt jen pro os. potrebu tak nevim.
    To je podle mně zase díra v zákoně. Nikdo ti nemůže říkat co je a co není množství osobní spotřeby. Můžeš být šikovný a desky pálit jednu po druhé, nebo mít nutkavou potřebu mít doma deset kompů, když na to máš. Ovšem to je věc názoru a s celníkem se nedomluvíš
    Určitě má pravdu Jezevec.

Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal Dudu
    Citace Původně odeslal Pavlis
    To je podle mně zase díra v zákoně. Nikdo ti nemůže říkat co je a co není množství osobní spotřeby. Můžeš být šikovný a desky pálit jednu po druhé, nebo mít nutkavou potřebu mít doma deset kompů, když na to máš. Ovšem to je věc názoru a s celníkem se nedomluvíš
    Určitě má pravdu Jezevec.
    to ze kdyz si celnik neco umane ze s tim nic neudelam je mi jasny(jako financak) , ale spis mi slo o to jestli je v tom zakone presne definovany co se pod pojmem pro vlastni potrebu skryva. Me jde hlavne asi o ty pasty ty vozim ve vetsim mnozstvi
    IBM T40

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Pro osobni potrebu je to, co neprodas dal. Ovsem, pokud to prodavas z ruky do ruky a nikdo te pri tom necapne, tak je to OK . Ale tezko si to muzes dat do nakladu firmy, nebo to prodavat s fakturou, paac jako firma musis prokazat, kde si to vzal.

Kdyz se s celnikem nedomluvis, budes muset jezdit jinudy .

Vliv
    291

Standardní

dobra budu muset jezdit jinudy, nebo jeste jedna varianta kamaradka ma tatku celnika na jednom z prechodu pres ktery lze jet, takze se asi pudu poinformovat a poradit
    IBM T40

Standardní jak na to

Caute, taky jsem resil podonou vec, nakonec mi sami celnici na celnim urade v jednom nejmenovanem meste rekli: A on nekdo vi co vezes v baglu v kufru... a on nekdo vi ze je to zrovna za castku vyssi nez muzes previzt...?? Neres to a privez si co chces, jen neukazuj kupni doklad.
    Mimoto lehkym propoctem z Deutchlandu, DPH nemecko -16 %, CLO od 2-6%, ale spis ty nizsi sazby, DPH v CR 22%, takze suma sumarum to vyjde levnejc. Problem je ale s dopravou a to: vratka dane se nedela na hranicich (podle mejch informaci) ale u obchodnika, takze ty koupis dejme tomu disk, dovezes ho na hranice, tady oznamis,ze budes prevazet disk a ze ho chces proclit, oni ti daj papir s kterym se vracis k prodejci, prodejce Ti nasledne vrati DPH, ty jedes na hranice, zaplatis clo a pak jeste cekou DPH. S tou vratkou DPH fakt nekapistuju nektery systemy jinejch statu, od nas odjizdi nemec, rakusak, polak a na hranicich si necha vratit DPH i z uctenky z bufetu z dalnicniho parkoviste, nikam se vracet nemusi. My se musime vratit vzdy, teda aspon v Nemecku jo, pokud se tohle nejak zmenilo tak me poopravte a napist link kde to najdu.
    Mimoto tohle vsechno skutecne odpodne, vyhledove tak za 6 let, az si nas EU pripusti k telu a nebude se bat, ze skrze nas pujdou do EU lidi z vychodu.
    Mejte se fajn a dovozu zdar
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Alzasoft - pokus jak obejit zakon ?
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 17.02.2005, 23:10
  2. ZAKON & MONIMA
    Založil Atila v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 03.11.2003, 21:41
  3. Pozor na protékající Aquacool!
    Založil NiX v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 63