Mno, nevim proc tady zacinas uplne zbytecny flamewar. Doporucuju to, co mi prijde nejlepsi (nebo nejvyhodnejsi) a to rozhodne nejsou lacine LCD. Jak se rika nejsem tak bohaty, abych si kupoval levne veci. Nebo si myslis, ze schvalne doporucuji drahe znacky, aby ten clovek utratil co nejvice penez![]()
![]()
Nevim jak s mym nazorem souvisi to, ze mam eizo v praci a ne doma. To jako HW ktery mam v praci nesmim doporucit?? Proste vim jak zobrazuji lacina LCD a vim jak zobrazuje EIZO a je to proste nebe a dudy. Btw, kdyby si o problematice LCD neco vedel, tak by si nikdy nerekl, ze ma EIZO velkou dobu odezvy, zatim spousta levnejsich modelu ji ma mensi a tedy je to vlasne desny shit (protoze ma prece podle papiru slabsi odezvy...) Papirove udaje nemaji s praxi zhola nic spolecneho. Nejdulezitejsi je se na panel podivat na vlastni oci a nejlepe porovnat kus vedle kusu (znacku vedle znacky). Nicmene tohle uz jsem nastinil v topicu o kus vedle (http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=20806)
Btw, domam mam CRT eizo a to prave proto, ze mi porad v dnesni dobe prijde vyhodnejsi draha crt, nez stejne drahe LCD. Zadni duchove, uzasne presne barvy, nejsou problemy s "nenativnimi" rozlisenimi, vysoke obnovovaci frekvence (v praci jsem sedel u 17" lcd beliney a cca po ctyrech hodinach me zacly bolet oci, doma do ty 21" cumim z pul metru a nikdy jsem podobny problem nemel). Kazdy profi grafik ti rekne, ze pokud pracujes s grafikou, tak lcd je zatim nepouzitelne bo nevernost barev (ano, LCD ma barvy opravdu pekne, ale jaxi jsou mimo realitu. Zatim). Ano, sam take na LCD casem prejdu, ale az v dobe, kdy se to opravdu vyplati (odhaduji tak rok, rok a pul..). Druhym faktem je, ze poradny LCD je opravdu drahy a kdyz uz menit monitor, tak prece k lepsimu. A koupi lacineho lcd bych udelal spis "downgrade" a na drahe nemam prachy. Takze to je duvod, proc nemam doma lcd.
Ovsem v tomto topicu se nekdo pta, jake LCD by lide co s nimi maji zkusenosti doporucili. A tak doporucuji LCD, ktere mi prijde proste nejlepsi. A tim je proste EIZO. A to neni zadna skodolibost, to je proste fakt. Nekdo vedle v topicu psal, ze si chce ze 14.5k koupit nejaky 15" hansol. Tak to uz je lepsi si dva litry priplatit a koupit EIZO (ten nejlepsi model 15"), protoze je o MNOHEM lepsi. Aspon to je muj nazor.
Btw, nekdo tady vychvaloval monitor Benq, tak me zajimalo, jak by vypadal vedle nejakeho drazisho monitoru (treba eiza). To nebyla ironicka poznamka, ale ciste profesionalni zajem. Treba bych byl mile prekvapen (ale spis ne)