Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: [OLD] LCD, 17 palců, laciné....najdu?

Standardní [OLD] LCD, 17 palců, laciné....najdu?

Přátelé, opět žádám všechny znalce i neznalce o radu. Jde mi opravdu o nejnižší cenu. Zatím jsem našel AOCčko kolem 14 500 Kč včetně DPH. Existuje jiná alternativa?
    Case: ATX Miditower Eurocase A 213; CD-R/RW/DVD-ROM: LG 4520b; Disketovka: noname 3,5“ 1,44 MB; Grafická karta: Sapphire ATI RADEON 9200 128bit, 128 MB, DVI, TV; Harddisk: Seagate ST380021A (Barracuda IV. 80 GB); Chladič procesoru: Titan TB D5TC SC; Klávesnice: multimediální Samsung; Monitor: ACER AL1721; Myš: Microsoft WheelMouse Optical; Paměť: 1) DIMM noname 133 MHz 128 MB 2) DIMM noname 133 MHz 128 MB; Procesor: AMD Duron 1.1 GHz; Tiskárna: OKI Pageprinter 4W; Výměnný rámeček: VIPOWER VP-10LS-66/100; Základní deska: QDI KinetiZ 7T; ZIP: NEC 100 MB, interní; Zdroj: Fortron 250W GT; Zvuková karta: 1) VIA AC´97 (integrovaná na desce) 2) SB Live 1024 Player

Standardní

Laciny lcd jsou shit. Laciny lcd = vyhozeny prachy. To uz si radsi kup za stejnou cenu crt.

Standardní

jo za 14427 v czechcomputer acer 707
    AMD Athlon XP 1700+ @ 2000+ (1466/1665) , Tt Volcano 7+ , Sunon 80mm/3000 5-12V (4x), Soltek SL-75DRV4, Kingmax 256 MB DDR300, Creative SB Live 5.1, Seagate Barracuda II 15.3 GB ATA 66, Western Digital Caviar 1.6 GB, Hercules Radeon 8500LE 275/275, Teac 32x, Aopen H600A

Standardní Benq 767

Mame velmi dobre zkusenosti s LCD Benq.

Napr.
    BENQ LCD 17 - FP767s (+ reproduktory) - max 1280x1024, 0.264 mm, vestavene reproduktory, kontrast 400:1, 16ms, 260cd/m/m, hor 140/ ver 140

za 11215 bez DPH.

Neco se uz prodalo a zatim jsem nevidel kus s vadnym pixelem a 15" ze stejne rady, co sem mel na stole vypadaly dost dobre.

Standardní

Hmm, docela rad bych ho videl v akci vedle treba eiza, nebo drazsich panelu. Zatim vzdy platilo, ze tyhle levne panely byly dobre jen papirove. Btw, myslim si, ze tech 16ms je podvod, zvlaste ti lacini vyrobci udavaji jen prvni hodnotu (rise a jaksi uz nepripocitavaji fall). Tedy spis bych tipoval 16+9 = 25 (zvlast u takle levneho modelu).

Standardní

Citace Původně odeslal Demostenes
    Hmm, docela rad bych ho videl v akci vedle treba eiza, nebo drazsich panelu. Zatim vzdy platilo, ze tyhle levne panely byly dobre jen papirove. Btw, myslim si, ze tech 16ms je podvod, zvlaste ti lacini vyrobci udavaji jen prvni hodnotu (rise a jaksi uz nepripocitavaji fall). Tedy spis bych tipoval 16+9 = 25 (zvlast u takle levneho modelu).
    To neni pravda Benq uvadi ve specifikaci obe cisla, tusim, ze to je 11+5. Docela dlouho sem se koukal Beng 15" LCD 567s (16 ms) a prisla mi rychlost subjektivne o neco malo vyssi nez u jinych 25 a 30 ms panelu.

Standardní

Vyssi jako vice ms, nebo jako ze byl opravdu rychlejsi? .)

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

2Demo: ty mas EIZO? Alebo nejaku iiyamu? Alebo len trepes?

Standardní

EIZO lcd v praci, EIZO 21" CRT doma.

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

Co mas v praci nie je podstatne... takze kritizujes vsetky lacnejsie LCD, odporucas tie najlepsie a najdrahsie (EIZO ma inak dost slabe odozvy) a sam doma zjadne nemas? Preco?
    My mame v robote dva monitory BARCO, to mam kritizovat vsetky CRT (vcetne EIZO), ze su smejdy?

Standardní

Mno, nevim proc tady zacinas uplne zbytecny flamewar. Doporucuju to, co mi prijde nejlepsi (nebo nejvyhodnejsi) a to rozhodne nejsou lacine LCD. Jak se rika nejsem tak bohaty, abych si kupoval levne veci. Nebo si myslis, ze schvalne doporucuji drahe znacky, aby ten clovek utratil co nejvice penez

Nevim jak s mym nazorem souvisi to, ze mam eizo v praci a ne doma. To jako HW ktery mam v praci nesmim doporucit?? Proste vim jak zobrazuji lacina LCD a vim jak zobrazuje EIZO a je to proste nebe a dudy. Btw, kdyby si o problematice LCD neco vedel, tak by si nikdy nerekl, ze ma EIZO velkou dobu odezvy, zatim spousta levnejsich modelu ji ma mensi a tedy je to vlasne desny shit (protoze ma prece podle papiru slabsi odezvy...) Papirove udaje nemaji s praxi zhola nic spolecneho. Nejdulezitejsi je se na panel podivat na vlastni oci a nejlepe porovnat kus vedle kusu (znacku vedle znacky). Nicmene tohle uz jsem nastinil v topicu o kus vedle (http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=20806)

Btw, domam mam CRT eizo a to prave proto, ze mi porad v dnesni dobe prijde vyhodnejsi draha crt, nez stejne drahe LCD. Zadni duchove, uzasne presne barvy, nejsou problemy s "nenativnimi" rozlisenimi, vysoke obnovovaci frekvence (v praci jsem sedel u 17" lcd beliney a cca po ctyrech hodinach me zacly bolet oci, doma do ty 21" cumim z pul metru a nikdy jsem podobny problem nemel). Kazdy profi grafik ti rekne, ze pokud pracujes s grafikou, tak lcd je zatim nepouzitelne bo nevernost barev (ano, LCD ma barvy opravdu pekne, ale jaxi jsou mimo realitu. Zatim). Ano, sam take na LCD casem prejdu, ale az v dobe, kdy se to opravdu vyplati (odhaduji tak rok, rok a pul..). Druhym faktem je, ze poradny LCD je opravdu drahy a kdyz uz menit monitor, tak prece k lepsimu. A koupi lacineho lcd bych udelal spis "downgrade" a na drahe nemam prachy . Takze to je duvod, proc nemam doma lcd.

Ovsem v tomto topicu se nekdo pta, jake LCD by lide co s nimi maji zkusenosti doporucili. A tak doporucuji LCD, ktere mi prijde proste nejlepsi. A tim je proste EIZO. A to neni zadna skodolibost, to je proste fakt. Nekdo vedle v topicu psal, ze si chce ze 14.5k koupit nejaky 15" hansol. Tak to uz je lepsi si dva litry priplatit a koupit EIZO (ten nejlepsi model 15"), protoze je o MNOHEM lepsi. Aspon to je muj nazor.
    Btw, nekdo tady vychvaloval monitor Benq, tak me zajimalo, jak by vypadal vedle nejakeho drazisho monitoru (treba eiza). To nebyla ironicka poznamka, ale ciste profesionalni zajem. Treba bych byl mile prekvapen (ale spis ne )

Standardní

Citace Původně odeslal Demostenes
    Vyssi jako vice ms, nebo jako ze byl opravdu rychlejsi? .)
    Vyssi rychlost = min ms ( to snad da rozum)

Standardní

No, abych se k tomu alespon lehce vyjadril. Uplne puvodni zamer byl koupit 17" CRT (Hyundai Q790), pozdeji jsem si rikal, ze si tadeji priplatim a koupim neco v nejlacinejsi kategorii 15" LCD (neboli oci, male rozmery...vzdyt vite sami proc) no a protoze jsem mel moznost dost modelu videt, prislo mi ze nejlacinejsi 17" jsou radikalne kvalitnejsi (odezva, prosviceni, jas, kontrast...) nez nejlacinejsi 15". A jestlize dneska dela rozdil cca. 4000 Kc, tak se mi zdalo, ze je lepsi jit do sedmnactky. A proto me zajima, ktere modely se vam zdaji byt dobre. Kupovat budu pravdepodobne v srpnu, tak uvidime jsetli jeste nebudou nejake nove modely, nebo jeste lehky propad cen.
    Case: ATX Miditower Eurocase A 213; CD-R/RW/DVD-ROM: LG 4520b; Disketovka: noname 3,5“ 1,44 MB; Grafická karta: Sapphire ATI RADEON 9200 128bit, 128 MB, DVI, TV; Harddisk: Seagate ST380021A (Barracuda IV. 80 GB); Chladič procesoru: Titan TB D5TC SC; Klávesnice: multimediální Samsung; Monitor: ACER AL1721; Myš: Microsoft WheelMouse Optical; Paměť: 1) DIMM noname 133 MHz 128 MB 2) DIMM noname 133 MHz 128 MB; Procesor: AMD Duron 1.1 GHz; Tiskárna: OKI Pageprinter 4W; Výměnný rámeček: VIPOWER VP-10LS-66/100; Základní deska: QDI KinetiZ 7T; ZIP: NEC 100 MB, interní; Zdroj: Fortron 250W GT; Zvuková karta: 1) VIA AC´97 (integrovaná na desce) 2) SB Live 1024 Player

Standardní

Mno, jestli budes kupovat v srpnu, tak bych to tedka neresil, za tech par mesicu budou nejen lepsi modely, ale i uplne jine ceny. Staci se podivat 3 mesice zpet....

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

2Demo: ja som tu EIZO odozvu videl na vlastne oci, ale su uz od nich konecne modely s 25ms... akurat cenovo su uplne mimo.
    Ad: farby a LCD... ja som grafik, to mi nemusis vysvetlovat. A dobre viem ze su farby LCD mimo, alebo farby CRT... tie su mimo tiez - vsetky, aj 6 farebne LCD EIZO. Prave preto mame v praci BARCO. Jediny takmer 100% farebne verny monitor... ale co ine chciet od CRT za 250.000,-
    EIZO je super, ale vecsie LCDcka s normalnou odozvou maju dooooost drahe, smola...

Standardní

No, uvidime, uvidime. V praci (radiu) mame CRT i LCD Sony a ty jsou samozrejme bezvadny. Ale to ja vim, stjne jako to, ze za par tydnu se pohnou ceny (snad) smerem dolu. Stejne me zajimaji vase typy na dobry LCDcka dle specifikace v nadpisu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamácia LCD SONY HS74P X-Black
    Založil GABO v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 16.11.2006, 13:14
  2. aky 19 a alebo 17 LCD
    Založil pageup-pagedown v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 29.07.2005, 12:24
  3. 17' LCD za 8k
    Založil JoeBoB v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2