Takže,předně bych se vykašlal na nějaké SW řešení.Jediné,co pomůže,je chladit HDD větráčkem.Tady nabízím moji vlastní zkušenost.
Mám Barracudu 60GB a ta "prý" nějak moc topí.Já na ní měl max.32°C,obvykle 30°C a teď,když jsem prodal Quantum,který byl pod ní,tak má 26°C(vše D-temp).Jak jsem toho dosáhl?
Za 1:Průvan v bedně,ten má primární vliv.
Za 2:Chladič přímo na HDD.Po starém Celeronu mi zbyl celý chladič,s plochou pasivu ideální na horní stranu HDD.Větráček je 4*4*1cm.Tak jsem ho zarovnal a vyleštil(byl dost prohnutý směrem dovnitř),sice mi to dalo 2 dny,ale byl jak zrcadlo.Pak jsem vzal gumičky a přidělal jej k disku.Gumičky byly podélně disku tak,aby nepřekážely výměně tepla mezi diskem a košem.Ty sice pak praskly,protože zpuchřely,nyní tam je taková ta kulatá gumička(provázek) třeba do trenek nebo tak.Ta je v pohodě.Když jsem se ptal,jestli to bude mít účinnost,našlo se několik lidí,kteří s úšklebky prohlašovali,že to je na nic.Po půl roce provozu se zase můžu ušklíbnout já,protože podle mě to je super nápad.Disk má tak ideální provozní podmínky...