Citace Původně odeslal Radim Štěpanec
Plextor je porad jednicka, ale treba W40 byla lepsi ve cteni, v kazdem pripade. Pri nacitani ochran na tom byla take lepe. Je to mozna tim, ze udrzet vysokou kvalitu zaroven s vysokou rychlosti vypalovani je velice obtizne, viz. problemy TEACu.
No nevím, já teda nemám ani jednu z nich, ale co jsem tak četl různé recenze, tak mi přijde ta PX-4824TA jednoznačně lepší (chtěl jsem taky do ní jít, ale teď už si počkám na Plextor Premium ). Minimálně přechod od Z-CLV k CAV a P-CAV, podpora Mt. Rainier, skvělá přístupová doba a podpora Ultra-Speed CD-RW. Jediné zhoršení, kterého jsem si všiml, je pomalejší čtení CD s ochranami Safedisc 2 a LaserLock 2 (naopak zrychlení u SecuROM 2). Ve všech ostatních parametrech a vlastnostech jsou dost podobné. Ono je to taky logické, protože obě používají chipset od Sanya. Ty problémy Teacu jsou o něčem jiném. Za nimi stojí, pro mě zcela nepochopitelný, přechod z chipsetů Sanyo na MediaTek. Především ta W548E byla hodně špatná, ale ono to není překvapivé. Když po tolika letech přejdou na jiný chipset, tak se to musí někde projevit.