Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 40

Téma: ASUS A7V8X+Gainward GF3Ti - "bezproblémová deska"?

Standardní ASUS A7V8X+Gainward GF3Ti - "bezproblémová deska"?

Dole popis sestavy.
    Mám problémy, protože jakmile spustím nějakou hru, tak to komplet zmrzne a reboot. To samé při puštění jakéhokoliv videa a vizualizace v Media Playeru na fullscreen a 3DMarku01SE i 03. Jinak po testu s GF2 Ti vše jelo jak má (hry i videa). Ale ten Gainward prostě nejede.
    Jinak mi Wokna běžej jak maj až na tyhle problémy.
    X- krát jsem je přeinstalovával, mám všechny aktualizace.

Ten Gainward ale jel v PC shopu.

Asus má nejnovější bios tj. v 1011

Nemáte s tím někdo zkušenost?

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

Standardní Re: ASUS A7V8X + Gainward GF3 Ti200 GS - prosím rychlou help

Ja bych reinstaloval OS bez SP!! mam zkusenosti ze SP je spis balik chyb. Dal bych nainstalil referencni drivery (z originalniho CD) ale tim myslim POUZE driver *.inf...zadny jiny sracky okolo a samozrejme directX 8.1 Pak by to melo chodit. Jeste se mrkni do biosu jestli tam nemas nejakej bordel...jestli nevis co a jak tak Load default.

Standardní Re: ASUS A7V8X + Gainward GF3 Ti200 GS - prosím rychlou help

Citace Původně odeslal Decase
    Ja bych reinstaloval OS bez SP!! mam zkusenosti ze SP je spis balik chyb. Dal bych nainstalil referencni drivery (z originalniho CD) ale tim myslim POUZE driver *.inf...zadny jiny sracky okolo a samozrejme directX 8.1 Pak by to melo chodit. Jeste se mrkni do biosu jestli tam nemas nejakej bordel...jestli nevis co a jak tak Load default.
    To jsem zkusil, asi 100 různých kombinací, ale nic nepomohlo. Je dost divné, že tam šlo to Inno3D GF2 Ti 64MB DDR, bez naprostých problémů.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Vono je mozny, ze tomu bordu ta grafarna nechutna. Nestava se to casto ale uz jsem to zazil. Jeste pro prdel zkus W98Se misto XP, ale tim se to asi nevyresi....

Standardní

Vono je mozny, ze tomu bordu ta grafarna nechutna. Nestava se to casto ale uz jsem to zazil. Jeste pro *** zkus W98Se misto XP, ale tim se to asi nevyresi....
    No jsem už z tý 6násobný instalace znechucenej, takže ani ne, v pondělí jsi jdu nechat vrátit peníze a kupuju Inno3DFX5200 128MB DDR s mega pasivním chladičem.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

2BeachKEN: Clovece, tim Innem si moc nepomuzes, to jsou prumerne karty. Naproti tomu GSko je vynikajici. Pokud pujdes do nove karty, no asi bych uvazoval radsi o ATI. Nvidie se musi trochu vzpamatovat, to co ted delaji stoji za *?*?*.

Jakou mas velikost AGP Aperture? Nekolikrat jsem se setkal s problemy pri nastaveni na 256 a to prave na GF3Ti.

Decase pise, ze teto desce nemusi ta grafika sedet. Me ale jela uplne v pohode (par mesicu zpet se starsim BIOSem na desce). Pravda pod XPckama jsem ji nezkousel a stejne v te dobe jeste nebyl SP. Ten napad s W98 neni hloupy. Idealni je mit oba systemy. Pod WXP stejne spousta starsich her dela problemy. A s dalsim SP nebo dokonce OS to bude jeste horsi. Znas Microsoft. 98micky sice nejsou pro praci prilis stabilni, ale na hry jsou stejne stale nejlepsi. A preinstalovane jsou za chvilinku.

Zkus tu kartu otestovat v jinem podobnem PC. Urcite mas nejakeho kamarada, ktery ti pomuze - na obchod kasli. Vis, v krame ti casto dokazou ukazat funkcni i konske vejce. Ver mi, delal jsem v teto branzi.

Ma rada: zkusit v jinem PC, nechvatat s vymenou za Inno3D (a uz vubec nemluvim o FXku), popremyslet o ATI.
    MAGIC1 - ASUS A7V8X v2.01 + ASUS iPanel Deluxe | AMD Athlon XP 1700+ + Spire SuperRock | 256MB DDR Samsung PC2100 | Inno3D GeForce3 Ti200 64MB TVo | Creative SB Live 1024 Gold | Avance AC97 Audio onboard | Broadcom 4401 FastEthernet onboard | Golden Touch RWH-B HCF Modem | DVD Panasonic SR-8587C | CD-RW Teac CD-W512EB | Western Digital 40GB/7200rpm ATA100 | Seagate Medalist 13GB/5400rpm ATA66

Standardní

Citace Původně odeslal MAGIC
    2BeachKEN: Clovece, tim Innem si moc nepomuzes, to jsou prumerne karty. Naproti tomu GSko je vynikajici. Pokud pujdes do nove karty, no asi bych uvazoval radsi o ATI. Nvidie se musi trochu vzpamatovat, to co ted delaji stoji za *?*?*.

Jakou mas velikost AGP Aperture? Nekolikrat jsem se setkal s problemy pri nastaveni na 256 a to prave na GF3Ti.

Decase pise, ze teto desce nemusi ta grafika sedet. Me ale jela uplne v pohode (par mesicu zpet se starsim BIOSem na desce). Pravda pod XPckama jsem ji nezkousel a stejne v te dobe jeste nebyl SP. Ten napad s W98 neni hloupy. Idealni je mit oba systemy. Pod WXP stejne spousta starsich her dela problemy. A s dalsim SP nebo dokonce OS to bude jeste horsi. Znas Microsoft. 98micky sice nejsou pro praci prilis stabilni, ale na hry jsou stejne stale nejlepsi. A preinstalovane jsou za chvilinku.

Zkus tu kartu otestovat v jinem podobnem PC. Urcite mas nejakeho kamarada, ktery ti pomuze - na obchod kasli. Vis, v krame ti casto dokazou ukazat funkcni i konske vejce. Ver mi, delal jsem v teto branzi.

Ma rada: zkusit v jinem PC, nechvatat s vymenou za Inno3D (a uz vubec nemluvim o FXku), popremyslet o ATI.
    V jiném kompu jede.

Bios je nastavený jak má být. Slušný ATIny jsou moc drahý, každopádně tahle verze má 4ns paměti a OHROMNEJ pasiv, po OC měla něco přes 9300 bodů v 3D Marku 01 SE - za 3200,- není lepší karta se stejnym chlazením. Na ten plánovanej půl rok, než budu dělat upgrade, to stačí. Hlavně je tahle verze dost kladně hodnocená na webu.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Hmmm, zajimave. Jakou desku ma ten pocitac (ve kterem jede)? Mozna v tom bude nejaka malickost. Ty jsou nejhorsi, neb je clovek nepredpoklada, tezko se dohledavaji a pak si pripada jako pitomec (viz http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=230421#230421 ). Na kolik je nastavena AGP Aperture a rychlost AGP?

Nechci syckovat, ale mohl by byt problem i v desce. Pokud se nemylim, zkousel jsi fukncnost pouze se starsi kartou (na teto desce), ale s zadnou novou. Mohl bys mit problemy i s tim Innem. Radeji to behem vikendu jeste prezkousej.

K tem ATInam: jsou sice trochu drazsi, ale mnohem lepsi. A to jak vykonove (obcas ), tak hlavne co do kvality. A na tom trvam. Kvalitativne jsou lepsi v barevnem podani, casto ostrosti obrazu (zalezi samozrejme ne vyrobci), kvalitou TVoutu, oproti GF3 moznosti konfigurace nekolika soucasne pracujicich vystupu, casto solidnejsi (i kdyz ne tolik vybicovane) ovladace, jsou podstatne chladnejsi nezli nVidia, ... ... ...
    MAGIC1 - ASUS A7V8X v2.01 + ASUS iPanel Deluxe | AMD Athlon XP 1700+ + Spire SuperRock | 256MB DDR Samsung PC2100 | Inno3D GeForce3 Ti200 64MB TVo | Creative SB Live 1024 Gold | Avance AC97 Audio onboard | Broadcom 4401 FastEthernet onboard | Golden Touch RWH-B HCF Modem | DVD Panasonic SR-8587C | CD-RW Teac CD-W512EB | Western Digital 40GB/7200rpm ATA100 | Seagate Medalist 13GB/5400rpm ATA66

Standardní

Hmmm, zajimave. Jakou desku ma ten pocitac (ve kterem jede)? Mozna v tom bude nejaka malickost. Ty jsou nejhorsi, neb je clovek nepredpoklada, tezko se dohledavaji a pak si pripada jako pitomec (viz http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=230421#230421 ). Na kolik je nastavena AGP Aperture a rychlost AGP?

Nechci syckovat, ale mohl by byt problem i v desce. Pokud se nemylim, zkousel jsi fukncnost pouze se starsi kartou (na teto desce), ale s zadnou novou. Mohl bys mit problemy i s tim Innem. Radeji to behem vikendu jeste prezkousej.

K tem ATInam: jsou sice trochu drazsi, ale mnohem lepsi. A to jak vykonove (obcas ), tak hlavne co do kvality. A na tom trvam. Kvalitativne jsou lepsi v barevnem podani, casto ostrosti obrazu (zalezi samozrejme ne vyrobci), kvalitou TVoutu, oproti GF3 moznosti konfigurace nekolika soucasne pracujicich vystupu, casto solidnejsi (i kdyz ne tolik vybicovane) ovladace, jsou podstatne chladnejsi nezli nVidia, ... ... ...
    AGP aparture size je na 128MB jak má být, 4x režim, ale stejně se to sejří. Mám jako ty ASUS A7V8X. Po těchto zkušenostech na Asus začínám dost nadávat. To MSI co jsem měl před tím než to shořelo tj KT4Ultra bylo prostě nej. Bez jedinýho problému. Tohle je furt na ...

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Naprosto s tebou Magicu souhlasim. S ATI dostanes za svoje penize technologicky a vykonove vyspelou kartu. Ja jsem mel spoustu GeForcek a co mam uz druhou ATInu (9500pro, 9700) nemuzu si ji vynachvalit. Obraz jak vino, vyraznejsi barvy, kvalitni TV vystup (ten vystup se s GeForce neda absolutne srovnat), vykon jako prase. BTW, pokavad je shanka po dobre grafice tak muzu pomoct...delam v IT firme.... ted se tam vali Saphire 9500pro...

Standardní

Tak jsem vypnul ve woknech akceleraci, a jede to bez problémů. Průser je, že takhle ten comp funguje tak na přehrávání videa a ještě mizerně. Nic si samozřejmě nezahraju. Zatím to vidím na ten pondělek oc toho FXka 5200.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

nekupuj FX 5200....to je vlastne neco jako 4MX...slabota
    ber Radeona od 9500 vejs

Standardní

2BeachKEN: To opet potvrzuje moji hypotezu, ze problem nemusi byt v GK a s novou kartou muzes mit stejne problemy jako s touto. Ted to vypada, ze problem mozna nebude ani v desce, ani ve vzajemne kompatibilite, ale mozna je softwarovy. Kdo vi. Je to treba zkouset a zkouset a pak to jeste trochu ozkouset ci otestovat . Mozna se pletu, ale vubec jsi nepsal JAKE POUZIVAS OVLADACE!

Decease ma pravdu. Tohle FXko je skutecne velice slabe. Cena je lakava, ale... Mimochodem to, ze ma pasivni chladic bych nepovazoval u teto karty za az tak velkou vyhodu. FXka obecne totiz hreji jako pes. Tyto lowendove sice tolik ne (take maji krizovy vykon), jenze pro OC je pasiv na nic. Leda ho ofukovat nejakym externim 8cm vetrakem.

Jeste k tem driverum. Vzhledem k tomu, ze FXka jsou nove karty, da se ocekavat, ze drivery nebudou nic moc. Kde jsou ty casy, kdyz nVidia mela vyborne ovladace...

A mas posledni verzi DX8?!

Standardní

2BeachKEN: To opet potvrzuje moji hypotezu, ze problem nemusi byt v GK a s novou kartou muzes mit stejne problemy jako s touto. Ted to vypada, ze problem mozna nebude ani v desce, ani ve vzajemne kompatibilite, ale mozna je softwarovy. Kdo vi. Je to treba zkouset a zkouset a pak to jeste trochu ozkouset ci otestovat . Mozna se pletu, ale vubec jsi nepsal JAKE POUZIVAS OVLADACE!

Decease ma pravdu. Tohle FXko je skutecne velice slabe. Cena je lakava, ale... Mimochodem to, ze ma pasivni chladic bych nepovazoval u teto karty za az tak velkou vyhodu. FXka obecne totiz hreji jako pes. Tyto lowendove sice tolik ne (take maji krizovy vykon), jenze pro OC je pasiv na nic. Leda ho ofukovat nejakym externim 8cm vetrakem.

Jeste k tem driverum. Vzhledem k tomu, ze FXka jsou nove karty, da se ocekavat, ze drivery nebudou nic moc. Kde jsou ty casy, kdyz nVidia mela vyborne ovladace...

Zkoušel jsem Detonatory dodávané Gainwardem tj. 28.xx, pak stáhnul novější 28.xx, ale pořád nic, takže jsem zkoušel 41.xx - údajně bezproblémové (ale stejně nic), dokonce i 43.45. Direct X 8.1b i 9.0a,
    nic nepomohlo.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

No, to nevypada dobre. Zda se, zes vyzkousel ledacos. Coz ovsem stale nevylucuje SW problem. Ale cert vi. Zkus to vyreklamovat. Stejnou kartu uz ti asi nesezenou, co? No to je smula. Gainwarda GF3Ti GS bych za FXko nemenil, ale co se da delat ...

Zdar a hodne stesti.

Standardní

Citace Původně odeslal BeachKEN

Zkoušel jsem Detonatory dodávané Gainwardem tj. 28.xx, pak stáhnul novější 28.xx, ale pořád nic, takže jsem zkoušel 41.xx - údajně bezproblémové (ale stejně nic), dokonce i 43.45. Direct X 8.1b i 9.0a,
    nic nepomohlo.
    bacha na DX9.... tezko se jich zbavis. Jak je tam jednou nainstalujes, odebrat je muzes jen nejakou utilitou...preinstalace DX8.1 nepomuze. Kdyz nemas VGA s HW podporou DX9, vubec je tam nedavej !
    Jeste jednou si rozmysli jakou krtu koupis... jestli trvas na nVidii (coz by byla skoda) tak nejdi pod FX 5600...to je vykonovej stred. Akorat ti nesmi vadit zvuk vysavace

Standardní

No, nemám moc peněz, takže za těch necelejch 3300 za FX-ko s klidem dám. Na ten půl rok, než vyjede fakt něco dobrýho to stačí. Dají se dost slušně přetočit a je to vlastně náhrada za tu GF3.

ATinám pořád moc nedůvěřuju, sice se o dost zlepšily, ale stejně jsou s tím pořád nějaký problémy. Viděl jsem to na MAYA II Radeonu 9000Pro - jako vždy u Ati, ovladače nebyly poslušný. Nemá stejně cenu kupovat tu 5600 ani Radeony 9800Pro - moc peněz pro nic.

Nevím proč, ale všichni je kupujou kvůli Doom 3, jenže je jistý, že to s těma high-end kartama stejně nepojede úplně plynule na max. No jo ID soft.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Ono ti na tom FX5200 pojede taky skoro vsechno, akorat se rozluc s detaily vyssim rozlisenim a kvalitnim TV vystupem. Ja mel vzdycky taky jen nVidii, ale co mam uz druheho radeona (9500pro a 9700) uz bych nemenil.

Standardní

Ono ti na tom FX5200 pojede taky skoro vsechno, akorat se rozluc s detaily vyssim rozlisenim a kvalitnim TV vystupem. Ja mel vzdycky taky jen nVidii, ale co mam uz druheho radeona (9500pro a 9700) uz bych nemenil.
    To si nemyslím. Pokud máš silnější stroj a dopře se to přetaktí, tak to má i 9300b v 3D Marku 01SE, což je dost slušný. Hlavně ty nový Radeony nemají moc cenu. Počkám si tak půl roku a pak si koupím novou nVIdii, když bude konečně bez hlučnýho vysavače. Nebo možná novou ATI.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

No, to nevypada dobre. Zda se, zes vyzkousel ledacos. Coz ovsem stale nevylucuje SW problem. Ale cert vi. Zkus to vyreklamovat. Stejnou kartu uz ti asi nesezenou, co? No to je smula. Gainwarda GF3Ti GS bych za FXko nemenil, ale co se da delat ...

Zdar a hodne stesti.
    Tak jsem dneska přinesl to FXko, Velké utrpení. 6000b v 3DMarku01SE,
    takže jsem se v CC dohodl na výměně za Sapphire 9100 64 DDR.
    To bude asi nakonec nejlepší a nejjednodušší. Na tu chvíli hraní to postačí ne? I ten overclocking na tom nebude tak špatně že?

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Inu, co nadelas. Alespon ozkousis neco noveho a kdo vi, treba se ti zalibi ...

Standardní

Inu, co nadelas. Alespon ozkousis neco noveho a kdo vi, treba se ti zalibi ...
    Jinak na ty body v 3D Marku 01SE je to dost málo. Pokud ten Radeon nehodí min 8500b, tak začnu mít velké podezření, že ty problémy jsou v desce samotné, zatím to tak zavání. No uvidíme.
    Hned podám hlášení.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Tak jsem domů dotáhnul toho Sapphira - jedním slovem BOMBA.
    Přes 8000b v 3D Marku 01SE na nominál s ref. ovladači tj Catalyst 2.2
    Jenom bych k tomu potřeboval nějakej moooc dobrej 3D tweaker.
    Mám totiž OEM balení (za cca 2700,-Kč vč. DPH )

Tak jakej mám sehnat, popřípadě kde stáhnout? Díkec

iPad Pro / iPhone SE

Senior Member
    Věk
    53
    Vliv
    293

Standardní

Mno si myslim,te GF 4 Ti jeste nakej patek vydrzi.To,ze mas 110 fps nebo 150 je celkem jedno.Vykon GF4 pada akorat pri velkym rozliseni a 4x antialiasingu.Ja bych osobne koupil 9700 pro tak za 5000Kc,kdyby tolik stala.

Standardní

Citace Původně odeslal BeachKEN
    Tak jsem domů dotáhnul toho Sapphira - jedním slovem BOMBA.
    Přes 8000b v 3D Marku 01SE na nominál s ref. ovladači tj Catalyst 2.2
    Jenom bych k tomu potřeboval nějakej moooc dobrej 3D tweaker.
    Mám totiž OEM balení (za cca 2700,-Kč vč. DPH )

Tak jakej mám sehnat, popřípadě kde stáhnout? Díkec
    dyk jsem rikal....ati

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. problem - Athlon XP 2200+ na ASUS A7V8X
    Založil djwoko42 v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.01.2004, 20:10
  2. Problém s ASUS A7V8X - nenabíhá PC
    Založil vantom v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 18.06.2003, 19:02
  3. ASUS A7N8X nebo ASUS A7V8X Full
    Založil romanow v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 17.06.2003, 20:52
  4. FX5200 ASUS alebo Gainward???
    Založil b3nco v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 13.05.2003, 18:50
  5. Umí deska ASUS A7V8X měnit multiplikátor?
    Založil @re v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 79
    Poslední příspěvek: 28.04.2003, 12:13

Pravidla přispívání