Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Když nevíš tak se zeptej

Junior Member
    Vliv
    278

Standardní Když nevíš tak se zeptej

Došel jsem do mrtvého bodu a potřebuji poradit. Koupil jsem Asus A7V. Ten používá čipset KT133. V nejnovějším manuálu staženém z internetu jsem se dočetl, že seska má JumperFree Mode. Tento Jumper rozhoduje zda nastavení FSB a CPU core voltage bude převzato z biosu či dle nastavení switchů na desce. Avšak násobek CPU se u zamknutých procesorů bere vždy z údaje nastaveného výrobcem a u odemknutých procesorů z nastavení switche na desce. Jelikož můj koupený Duron 700 byl výrobcem zamčen a mně a ani kamarádovi se nepodařilo jej odemknout, tak ať jsem nastavil jakou chtěl hodnotu násobku pořád používal 7x. Proto jsem šel cestou zvyšování FSB. Nejprve jsem dal FSB 100 a paměti taktéž 100. Změřil výkon Sandrou a přestavil paměti na 133.
    Znovu změřil Sandrou a viděl zrychlení v práci s pamětí. Potom dal FSB 105 paměti šly automaticky na 145 a znovu měřil výkon. Opět celkový výkonnostní nárust. Do FSB 112 bylo vše v pořádku. Nápověda v biosu hovořila, že jakmile dám FSB 120 a výše zapne se dělička 4 a tím poklesne tak PCI a AGP. Pořád se zdá, že ASUS umí. Nechtěl jsem jít rovnou na FSB 133 jelikož zamčený Duron by běžel na 7*133=931 a na to zřejmě nemá tak jsem zase zvedl pomalu FSB na 115 a přidal voltáž CPU na 1,8 V. Po resetu se již comp nerozjede pouze slyším najet hlavičky hardu. Řekl jsem si a je to pravda, že s FSB 115 šel příliš nahoru takt pamětí a v tom to bude. Ale jak vymazat hodnoty z biosu ? Vyndal jsem baterii a nic. Switch na smazání hodnot z biosu to nemá tak jsem přepnul JumperFree mode na disabled a nastavil na desce pomocí switchů voltáž CPU na 1,6V a FSB na 100. Přesto ani ťuk. Vyměnil jsem paměti a ani ťuk. A teď mi řekněte jak to chcete spravit ? Podle mne to zvíře pořád bere hodnoty v biosu a tam je příliš vysoký takt pamětí. Návrhy řešení.
    ASUS A7V880, Sempron 1660@2000 (10x200) MHz, SAMSUNG 2x256MB/400MHz CL2 2.5 , REDEON 9550 250@370/400@500 , SAMSUNG 80GB S-ATA, SEAGATE BARRACUDA 40GB 7200,

Standardní Re: Když nevíš tak se zeptej

Citace Původně odeslal Vladimír Mahr
    Došel jsem do mrtvého bodu a potřebuji poradit. Koupil jsem Asus A7V. Ten používá čipset KT133. V nejnovějším manuálu staženém z internetu jsem se dočetl, že seska má JumperFree Mode. Tento Jumper rozhoduje zda nastavení FSB a CPU core voltage bude převzato z biosu či dle nastavení switchů na desce. Avšak násobek CPU se u zamknutých procesorů bere vždy z údaje nastaveného výrobcem a u odemknutých procesorů z nastavení switche na desce. Jelikož můj koupený Duron 700 byl výrobcem zamčen a mně a ani kamarádovi se nepodařilo jej odemknout, tak ať jsem nastavil jakou chtěl hodnotu násobku pořád používal 7x. Proto jsem šel cestou zvyšování FSB. Nejprve jsem dal FSB 100 a paměti taktéž 100. Změřil výkon Sandrou a přestavil paměti na 133.
    Znovu změřil Sandrou a viděl zrychlení v práci s pamětí. Potom dal FSB 105 paměti šly automaticky na 145 a znovu měřil výkon. Opět celkový výkonnostní nárust. Do FSB 112 bylo vše v pořádku. Nápověda v biosu hovořila, že jakmile dám FSB 120 a výše zapne se dělička 4 a tím poklesne tak PCI a AGP. Pořád se zdá, že ASUS umí. Nechtěl jsem jít rovnou na FSB 133 jelikož zamčený Duron by běžel na 7*133=931 a na to zřejmě nemá tak jsem zase zvedl pomalu FSB na 115 a přidal voltáž CPU na 1,8 V. Po resetu se již comp nerozjede pouze slyším najet hlavičky hardu. Řekl jsem si a je to pravda, že s FSB 115 šel příliš nahoru takt pamětí a v tom to bude. Ale jak vymazat hodnoty z biosu ? Vyndal jsem baterii a nic. Switch na smazání hodnot z biosu to nemá tak jsem přepnul JumperFree mode na disabled a nastavil na desce pomocí switchů voltáž CPU na 1,6V a FSB na 100. Přesto ani ťuk. Vyměnil jsem paměti a ani ťuk. A teď mi řekněte jak to chcete spravit ? Podle mne to zvíře pořád bere hodnoty v biosu a tam je příliš vysoký takt pamětí. Návrhy řešení.
    Podivej se poradne, nektere desky Asus maji reset, ale musi se pouzit nejaky sroubovak (dratek, kus kovu...), ten reset nemusi byt v podobe switche...

Standardní

Koukal jsem do manualu, reset CMOS mas hned u baterky. Pokud nemas, stahni si manual tady: ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/so...a7v133-105.pdf

Junior Member
    Vliv
    278

Standardní

Tak mi pomož Dorfe přeložit tento bod:

Chassis Intrusion Detection: Supports chassis-intrustion monitoring through the ASUS ASIC. A chassis intrusion event is kept in memory on battery power for more protection.
    ASUS A7V880, Sempron 1660@2000 (10x200) MHz, SAMSUNG 2x256MB/400MHz CL2 2.5 , REDEON 9550 250@370/400@500 , SAMSUNG 80GB S-ATA, SEAGATE BARRACUDA 40GB 7200,

Junior Member
    Vliv
    278

Standardní Jseš našlapaný Dorfe

Díky Dorfe. Jsi našlapaný. Na obrázku desky je vedle baterie namalovaný CLRTC. To tedy bude clear něčeho. Díky. Tím, že jsi mi napsal přečti si znovu pozorně manuál tak jsem tak začal činit a je tu základní věta " The white block represents the switch position " To dle mé chatrné Angličtiny znamená, že bílé kostičky znamenají kde má být switch nastaven. Já jsem byl zvyklý, že to jsou ty černé a tím pádem to mám vše naopak. U násobku to nevadilo ten beztak nebral v úvahu a u FSB jsem si všimnul, že to pasuje přesně naopak. Řekl jsem si, že se spletli. Teď vidím, že tím pádem tam musím mít ale hovadské napětí. Na moji obhajobu hovoří, že u JumperFree mode mají napsáno spojit 1-2 a jsou začerněny. U switchů však používají opačnou barvu.

Verdikt soudu: Uživatel i výrobce jsou stejní lajdáci.

Díky za hotline. Doma to opravím.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

jo je to tak jak rikas. a to chasis intrusion tentononc je ohledne otevreni bedny, ze to dokaze nejak zpracovat. tim se nezabejvej. taky je pravdou, ze asusy maji misto switche jen dve tecky, ovsem me vzdycky chodil ten automatickej reset. a jeste jedna zajimavost. zkus misto jumperfree mode ( a nastavovani v biosu ) dat vse natvrdo pomoci prepinacu. ja mam procik zamcenej ( od vyrobce ) a normalne jsem natvrdo nastavil hodnoty a jelo to ( mam durexe 650 ). Sic tu desku zu nemam ale zlatej asus...
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. HDD Samsung
    Založil bora v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 46
    Poslední příspěvek: 19.11.2005, 20:27

Pravidla přispívání