Ty brďo, zvednutí o 1 MHz na FSB způsobí nutnost resetu CMOS? Zkus následující: Nech v desce jen 1 ks pamětí. Pak zkus měnit FSB nebo časování v biosu. Vyzkoušej v 1 slotu, když nepůjde, ve 2 slotu a pak ve 3 slotu. Tu samou proceduru zkus s druhým kusem paměti - opět samostatně. Tím si otestuješ každou z pamětí i každej z memory controllerů na desce. (doufám že nekecám) Já tu desku nemám, má ji brácha a s nějakou noname 256MB DDR333 CL2,5 mu to frčí na FSB 195MHz. Co se týká dual režimu, tak by v manuálu mělo bejt napsaný, který sloty se mají pro dual osadit. U Abita například při použití DDR333 sloty 1+3, při použití DDR400 2+3. Já mám sice paměti DDR433, ale fungujou korektně pouze ve slotech 2+3 Když je dám do 1+3, mám problémy s bootem. Jestli máš možnost, zkus si někde půjčit paměti DDR333 a vyzkoušej to s nimi. BTW - mám pocit, že pro DDR400 i tenhle Soltek podporuje max 2GBpaměti by se měly osazovat jen do slotů, určených pro DDR400. A jak už jsem psal, v manuálu by mělo být vysloveně uvedeno, které sloty jsou pro DDR400.