Mám také Soltek FRNL2 (nějak tak prostě).K tomu Athlon XP 2500+ (Barton jádro s FSB 333Mhz).Mám problém s taktováním FSB.Paměti jsou 2x DDR 256 MB Apacer 400 Mhz.V prvním a třetím slotu.Ve WinXP mi hážou nějakých 2300 Mb/s.Nakopnu počítač do biosu a nahodím optimální parametry(defaults), absolutně mi nevalí Turbo, Agressive nebo Expert nastavení, můžu tam udělat cokoliv, ale výsledek je vždycky jen resetování cmos.Na desce jsem přeswitchoval z 100/133 na 166 Mhz.
V optimálním režimu mě při bootu hlásí paměti 200 Mhz (by SPD), když dám auto, tak 166 Mhz (nejspíš synchronně s procesorem).V expert módu mám možností hodně, vyzkoušel jsem už snad všechny, ale komp nikdy nenajel.Dám FSB procesoru a pamětí na 166 Mhz, pak stačí když zvednu FSB o 1Mhz a počítač nenaběhně (procentuální nastavení ramek vůči procesoru mám pořád tak, aby měli stejný kmitočet).Jediný způsob, kterým jsem přetaktoval byl ten, že jsem zvedl multiplikátor z 11 na 13, čímž pádem z 1833 @ 2162 přesně.Běží spolehlivě, teplota optimální (Spire Microflow 2 (optim. pro 3200+))Pochybuji o tom, že mně to běží v dual režimu. Možná je problém v ovladačích pro WinXP.
Tak co chlapi Zdá se vám to normální?Pamět, procesor, deska nebo Windowsy?