Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: HERCULES MUSE 5.1 DVD OEM

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní HERCULES MUSE 5.1 DVD OEM

Co si myslíte o zvukové kartě HERCULES MUSE 5.1 DVD OEM ? Má cenu si ji kupovat?
    (tady je o ní bližžší info: PCI CMI-8738 LX, 4 speaker, 16bit 4-48kHz full duplex, Microsoft DirectSound™ 3D, - EAX™ 1.0, EAX™ 2.0 , A3D™ 1.0, - I3DL2™, MacroFX™, MultiDrive™, ZoomFX™, EnvironmentFX™, Game/MIDI, 2MB Wave table Yamaha syntezátor S-YXG50-GM, 676 instruments )

A chtěl bych k ní dát ještě repro CREATIVE LABS Inspire 4.1 4400.
    Celeron 1,4 GHz

Standardní

Takže, už jsem to jednou psal, protože jsem její (ne)šťastný vlastník:
    Zvuk má celkem dobrej, mám ji k Home Theater dřevákům a vpodstatě si nemůžu stěžovat, ale to je teď, protože když jsem ji poprvé přivezl domů, taxem myslel, že (parafráze Červeného Trpaslíka ) dojde k té nemilé nehodě, ve které bych figuroval já, tahle zvukovka a desetikilový bourací kladivo
    Nedařilo se mi ji totiž ani za prase rozchodit, dělalo to strašný konflikty se síťovkou (no ony nebyly tak strašný, akorát po automatické instalaci obou zařízení už nikdy nenaběhly wokna). Dlužno dodat, že není úplně fér vinit zvukovku, protože to mohlo bejt stejně dobře tou síťovkou.
    Takže po mnohadenním boji jsem to vyřešil (za vydatné pomoci OC memberů - THX2ALL )
    Stačilo trochu popřehazovat nastavení vstupu/výstupu karty a už to pracovalo. A taky je potřeba nastavit (moment, musím se mrkout, mám to napsaný, abych to nezapomněl):
    Multimedia-Používat jen upřednostňovaná zařízení
    a taky:
    Hudební disk CD - Povolit digitální přehrávání na tomto zařízení
    nastavení zvukovky je takové (asi ti to moc nepomůže, bude to na každým kompu různý, ale přece):
    Požadavek přerušení: automaticky nastaveno 11
    Rozsah vstupu a výstupu: ručně F800-F8FF

Takže, abych to nějak shrnul - myslím, že je to fakt dobrá a kvalitní zvukovka, vpodstatě si na ni teď nemůžu stěžovat a kdybych býval vyřešil ten problém hned na začátku a netrápil se s tím tolik dní, tak by byl můj dnešní pohled na tuhle zvukovku úplně jinej. Každopádně mi teď stačí, aspoň do doby, než se rozhodnu, budu mít prachy a koupím Fortissimo III

POZN: Jestli se eště někdo někdy zeptá na tuto kartu, tak budu muset poslat SZ moderátorům, ať to dají jako důležitou zprávu, která bude furt nahoře, něco jako FAQ, protože je strašný psát pořád dokola takový dlouhý komentáře
    Home PC:MSI K7T 266Pro2,Athlon XP 1800+ Palomino,Titan D5TB, 256MB DDR Elixir,40GB Seagate,Sapphire Radeon 9600 Atlantis,Logitech MX500 optical mouse, Canon BJC 6000,AOC 7Klr monitor,CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac W524E 24/10/40,Hercules MUSE 5.1,Genius Home Theater 5.1 repro
    Notebook:Toshiba Satellite A10-S103,Celeron 2,0GHz,256MB DDR RAM,30GB HDD,Intel 852GM,TVout,USB2.0,DVD ROM
    DigiCamera:Kodak Z740

Standardní

Myslim, ze by to melo byt mezi Dulezitymi, napsal´s to hezky
    Chipset od nvidie = same trable.

Standardní

Nemá mít IRQ 11 náhodou grafika v AGP
    Brum brum, nezavazne...

Senior Member mince
    Věk
    40
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Fx
    Nemá mít IRQ 11 náhodou grafika v AGP
    Ako si nastaviš tak maš

Standardní

Mluvím o defaultu...
    Brum brum, nezavazne...

Member
    Vliv
    276

Standardní

a pouzil si ty posdleni drivery myslim 6.39 nebo tak ??
    jinak me taky sejri ze v kategorii do 6-7 stovek
    neni zadna slusna karta jak po hw tak sw strance..

FortisimoIII je fajn ale ne za 1.5-2l !

Standardní

Citace Původně odeslal Sam Hawkens
    Myslim, ze by to melo byt mezi Dulezitymi, napsal´s to hezky
    Taky jsem to smolil pěkně dlouho

Jo, ještě jsem si vzpomněl, že z nějakýho neznámýho důvodu nejde ve Winampu (a možná ještě někde, už si to přesně nevzpomínám) regulovat hlasitost tím posouvátkem, prostě to nemá na hlasitost žádnej vliv, takže je nutný sáhnout po dálkovým ovládači ke Genius Home Theater 5.1
    Home PC:MSI K7T 266Pro2,Athlon XP 1800+ Palomino,Titan D5TB, 256MB DDR Elixir,40GB Seagate,Sapphire Radeon 9600 Atlantis,Logitech MX500 optical mouse, Canon BJC 6000,AOC 7Klr monitor,CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac W524E 24/10/40,Hercules MUSE 5.1,Genius Home Theater 5.1 repro
    Notebook:Toshiba Satellite A10-S103,Celeron 2,0GHz,256MB DDR RAM,30GB HDD,Intel 852GM,TVout,USB2.0,DVD ROM
    DigiCamera:Kodak Z740

Standardní HERCULES MUSE 5.1 a Inspire 4.1

Eh teda podle mne je skoda davat k 5.1 zvukofce 4.1 reproduktory
    Ja osobne si k ni hodlam poridit Inspire 5100 nebo 5300. Clovek si priplati zhruba 600,- Kcs. Myslim, ze to za tu cenu stoji. Nehlede na to, ze u 5.1 reproduktoru a zvuckaren je SWoofer na jednom kablu s prednim centrem, kdezto u 4.1 systemu je SWoofer na jednom kabliku s prednima satelitama, takze je otazkou jak by to fungovalo , popripade, jestli by se nemusela patlat nejaka redukce.

Pro Ondrowitze - vycerpavajici popis. 10/10

Standardní

Na filmy to urcite skoda je (jinak to muze byt fuk). Samozrejme, ze to jde soft nastavit, aby to zvukovka spravne delila na ctyri kanaly. Nebude ale lepsi repro, nez ten Creative treba (za stejnou cenu) Hercules XPS 510?
    Chipset od nvidie = same trable.

Standardní

Mno je sice pravda, ze ty Herculy maj trochu vetsi vykon (oproti Inspire 5300 asi o 12W), zase na druhou stranu maj ovladani hlasitosti jen na SWooferu, a to se mi nelibi. Hodlam ho totiz soupnout pod stul, a nechce se mi tam lizt pokazdy, kdyz to budu chtit ztlumit, nebo vypnout. Inspiry maj na tohle dalkove ovladani. Sice na kabliku, takze nic moc prepych, ale aspon to lezi na stole, a ne nekde v temnote pod nim.

Je pravda, ze by mohly hrat lepe, ale tady: http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...&ID=0&All=True
    pisou neco ve smyslu, ze jsou zhruba srovnatelne.

Tolik muj ciste subjektivni pohled. Holt sem moc linej no...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. Hercules 5.1 Muse DVD
    Založil hyde v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 21.10.2003, 20:49
  3. hercules Gamesurround MUSE 5.1 DVD OEM
    Založil DOT v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 13.01.2003, 22:40
  4. Pls. poradite do perverz@sestavy Hercula MUSE 5.1 DVD ?
    Založil mesuge v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 29.12.2002, 18:30
  5. HERCULES MUSE 5.1 DVD OEM
    Založil Capi v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 24.10.2002, 20:07

Pravidla přispívání