Jestli je to tak, jak rika Rainbow, zda se mi to stejne trochu na mozek. Tady se delaj opatreni, jak vyloucit defektni sektory z provozu, protoze jejich poskozeni se stava a soucasne se zivotne nejdulezitejsi data nahrajou na to samy medium s tou samou pravdepodobnosti poskozeni a s prakticky vyloucenou moznosti opravy tehle dat. Tyhle veci by vsechny mely bejt vyhrdne na cipu, na diskete, na CD-cku nebo tak nekde. Kdyz formatuju novou disketu jakyhokoliv typu, tak je taky cista jak panenka, bez jakyhokoliv zaznamu a veskerej potrebnej firmware je jinde. Klidne ji muzu protahnout sebesilnejsim magnetem, kdyz ji znova zformatuju, bezi jak nova - a to je v podstate halirova polozka, zatimco HD-cka stojej majlant. A i kdyz ji poskrabu na kterymkoliv miste, FORMAT takhle poskozeny misto vylouci a kdyz se mi to na ten zbytek vejde, muzu z ni udelat treba i nouzovou startovaci disketu.

A pokud skutecnost odpovida spis Kuklove podani, tak se mi tenhle udaj nezda relevantni pro to, jestli disk budu smet podle filozofie danyho systemu zformatovat nebo ho mam vyhodit.

A od ceho vubec muzou bejt ty "krasne pravidelny" skrabance, o kterejch jsem psal na minuly strance? HD-cko prece neni zadny zitny pole, aby se na nem vyzivali Martani