Ha neuverite co sami stalo.

pripajal som disk na ide kabel, zapol som pc a nechcelo najst ten disk tak som pozeral ci som ho dobre najumperoval a vsetko ok, tak skusam este raz, NIC . takto sa s tym hram asi 5 min a nic. tak vypnem komp a vyberem ten disk a skusam zapnut pc bez neho a win pri starte vypise ze nevie najst nejake subory, skusam vselico a nic, tak tam dam cd ze to opravim, opravim to a vypise mi po restarte ze disk boot failure . nechapem. pozeram v dose disk a uplne rozmarovane c:\ no co uz dak format c: ale po restrte uz bios nenasiel vobec disk. pozeram ze asi odisiel radic na doske , skusam vselico a je to dead . skusam menit kable a nic. nakoniec som si zical kabel od kamosa a IDE TO . diksy najde vsetky v pohode akurat mozem zacat instalovat win ktory som zbytocne zmazal. doteraz nechapem ako mohli oba ide kable naraz odist nechcelo najst ani disky ani cdrom. musel som kupit novy kabel. potom som este skusal a jeden kabel fakci ale musi byt ako sekundarny lebo ked ho dam primarny vypise disk boot failure, ale na sekundarnom to ide v pohode . ten druhy je uplne dead, skusal som oba kable prepipat multimetrom a vsetko ok.

chcem najst nieco o pinoch ata133, ze ktory je ktory aby som mohol pozriet ci nenastal prieraz na inu zilu, aj ked echapem ved ata133 kable su na 150V a radic dava 5V...

Uz ste nieco podobne zazili

zaujimave ze doske a diskom nic neni