BTW Maaarty - nic proti tobe - ale kdyz si vezmes k tomu svymu Tulenatku shit desku (a tim myslim opravdu shit...kvalita jako to co se prodavalo za dob S7 jako super low end) tak ho taky moc nenataktujes...
imho 475? (to je 5x95) - tak to se vubec nedivim se to moc nejde ...to je dtto jako 533. Kdezto treba 550 nejde taktit, protoze to je max model ...
anyway - stabilita systemu neni jenom CPU, zalezi taky na MB, RAM, VGA,...takze co,ze to mel kamos za desku(BTW v ty dobe se taky dost hralo na revize stejnyho modelu..)
BTW jen poznamku - deska PCChips M571 (myslim) s TXPro II...ma v sobe MII 333 a ma CPU PnP - rozpozna CPU jako MII 150, ma tak nehorazne prasacky udelany dimm sloty,....a je to relativne nova deska - 99 === priklad shitu
muj starej asus txp4 s iTX - uplne v pohode, ani se prakticky necukal pri osazeni K6-2, ktera ma za vyssi wataz nez bylo na ty desce uvazovano, prakticky s beta biosem, chipset taktovatelnej na max co to dalo...no skoda jen, ze je to bAT a ze nema AGP a lepsi podporu SDRAM...===ale jinak super deska, zhruba 97/98
v podstate stejna platforma, ale neporovnatelny vlastnosti....musis se proste koukat dal nez jen na CPU...
btw k6-2 maji dostatecnej vykon na vecinu uzivatelskych veci (divx, office, vdub, ...) i na hry ...bohuzel maji velmi slaby FPU (coz lze kompenzovat vykonem v aplikacich upravenuch pro 3dnow! - a to HODNE) a pametova propustnost je taky trosku horsi (taky lze kompenzovat pomoci vhodneho nastaveni write allocate a write combine - na afektovane adresy LFB VGA).. jinak vetsina Socket7 desek nepocita s K6-2 - takze je potreba ladit chipset (wcpredit), co se tyka Super Socket 7 desek i tam lze najit vykonostni rezervy + update biosu...
jeste k updatu biosu + s7 ==> nejnovejsi nemusi znamenat nejlepsi...
btw podivej se na http://www.cpudatabase.com/ na K6-2 475 a treba 450....

Odpověď s citací