Citace Původně odeslal Millisx
Jo, dík, ten isobarik jsem právě chtěl dělat, ale artee psal, že to není až tak výhodné. Já to chci udělat "co dům dá", takže nové repráky kupovat určitě nebudu. Myslíš že to nemá cenu? Nebo to prostě mám zbastlit. Ať se neseknu. Nevím jak položit otázku. Prostě stojí za to ten isobarik stavět?? Mám 4x dvoupásmovky od tesly a z těch velkých tesel, co jsem vyhodil ty patnáctky chci vzít ty nové 226 do toho SW. Takové homecinema se vyplatí, nebo ne?? Vycházel jsem s plánem z tohohle.
http://www.elweb.cz/c/clanky.php?cla...0&pdf=0&pismo=

Sakra, je to pěkně zmatené, ale snad to přelouskáš.
Koukal jsem na ten návod - je to pěkně zpracované, ale ta charakteristika je děs - vidíš ten hrb? To je přesně důvod, proč to duní. Prohnal jsem to tím prográmkem, který používám - WinISD Pro Alpha.V tom návrhu nedochází k nadměrným výchylkám membrány, rychlost proudění v nátrubku je taky OK. Jedinej problém je to převýšení charakteristiky. Toleroval bych v teoretickém návrhu tak +- 1dB. V praxi se projeví ještě spousta jiných vlivů - umístění subwooferu v rohu místnosti způsobuje nárůst v oblasti nízkých kmitočtů o +6dB, vliv má dozvuk místnosti, tvar místnosti, nábytek, koberec .... Takže ještě je možnost experimentovat s umístěním subbasu. A jedna věc je v tom návodu pěkná konina - ty šrouby. Když se používají samořezné, moderní vruty, NIC SE NESMÍ předvrtávat. Pak by ten šroub postrádal smysl, držel by tu jednu dřevotřísku jen HLAVOU - a to by byla blbost. Musí se prostě závitem zařiznout do obou spojovaných materiálů.