Hola,

říkám si, že tady na fóru by se mohl najít ještě někdo, kdo používá Operu 12.17, protože se historicky jedná pro spoustu lidí o nejlepší prohlížeč a dobrý nástroj pro práci s webem.

Pokud vás, stejně jako mě, mrzí, že váš prohlížeč je na dnešním moderním webu stále méně použitelný, možná vás zaujme prohlížeč Vivaldi od původních autorů Opery.

Zatím je stále ve fázi betaverze. Má Opera se dala používat skoro jen na Wikipedii, Google a tohle fórum, libovolná moderní webová stránka jej poslala do kopřiv , a tak jsem se jal onen prohlížeč zkusit.

Moje první dojmy jsou veskrze pozitivní, zatím mi tady pár věcí, na které jsem byl zvyklý z Opery, chybí, ale nic kulervoucího. Pozitivním také shledávám to, že cokoliv, co mi chybělo, už někdo řešil na fóru Vivaldi, a byla tam reakce od vývojářů ve smyslu "jo, určitě plánujeme." Vím, že se říká: "slibem nezarmoutíš," ale určitě je fajn mít alespoň nějakou zpětnou vazbu. Jinak je z nastavení vycítit snaha o poskytnutí stejných možností, jako měla Opera.

Obecně to je pak převlečený Chrome (potažmo jádro Blink), což asi nikoho nepřekvapí. Rychlost je super a hlavně je možno mít taby na straně.

Zkoušel jste už někdo Vivaldi?