Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
Díky, něco jsem o tom četl, ale nerozumím jedné věci - to je u plazem novinka, nebo blikaly pořád? Aktuální plazmu Panasonic (tuším 42PX70E) mám nějakých 5+ let a nebliká nic - standardní nastavení je 100 Hz, dá se přepnout i do 50 Hz, kde to blikalo jako blázen, ale na 100 Hz naprosto nic (alespoň já nic nevidím a to jsem na obraz obecně dost háklivý)?
Problem neni plazmova technologie, problem je NeoPDP od Panasonicu.

Bezne plazmy bezi 60Hz v 60fps rezimu (NTSC), 100Hz v 50fps rezimu (PAL), a 96Hz v 24fps rezimu (bluray). Pochopitelne cim vyssi obnovovaci frekvence, tim casteji se musi vybudit (zapalit) plazmova bunka a tim je i horsi podani cerne. Proto Samsung a LG maji nejlepsi uroven cerne v 60 fps, protoze panel ma nejnizsi ocima jeste vydrzitelnou obnovovaci frekvenci.

Panasonic ale kvuli dobremu podani cerne pri vyssi obnovovaci frekvenci v 100 a 96Hz pouziva odlisne rizeni bunek, ona budici sekvence je jina coz ma za nasledek vyrazne blikani svetlych ploch v techto rezimech, banding a dalsi ne moc prijemne jevy. Nekomu to vadit nemusi, ja osobne sem NeoPDP kvuli temto vlastnostem (a tedy nemoznosti sledovat filmy v 24p rezimu) vratil.