Zdravím vás,

setkal jsem se s problémem, který jsem doposud neřešil... Aneb nefunguje tisk na locální tiskárně, když jsem připojen přes vzdálenou plochu a na serveru dám tisk...

Při přihlašování na vzdálenou plochu si na záložce "místní prostředky" zatrhnete mimojiné i tiskárny, čímž můžete tisknout na své tiskárně, ikdyž jste na vzdáleném serveru/ploše.
Jediné co je jinak, je že tiskárna má za svým obvyklým jménem přidáno HP xxxx "přesměrováno relací" (nebo tak něco).

Svému švagrovi jsem zařizoval Server hosting učetního programu Pohoda (který má v sobě i PDF tiskárnu) a normálně pokud dám tisk na PDF tiskárně tak se mi na locale objeví vytvořené PDFko.
Ovšem pokud odešlu tisk na HP LaserJet P1102 tak se nestane nic.

Odpověď od HP byla stručná a jasná - tahle levná tiskárna to neumí ! (micmochodem na webu HP jsem předtím našel cca 20 modelů které byly v závorce s velkým nadpisem "Consume"- nicméně teď už tu stránku nemůžu najít)

Co mne sere, je že Vám HP jasně říká, jo ty chceš tisknout ale né úplně normálním způsobem, tak si musíš koupit tiskárnu za 10k., nikoliv za 2k. Což mne deptá...
Kdybych koupil nějakého Samsunga, tak to bude asi OK jenže zase tonery...

Nesetkali jste se tím, případně není třeba řešení použít printserver za pár stovek a pak by se tento problém dal obejít ?